torstai 31. heinäkuuta 2014

Välttämätön helletakki

Kaikki koirathan reagoivat yksilöllisesti eri asioihin, niin myös kuumuuteen. Jotkut sietävät sitä enemmän, jotkut taas vähemmän. Meillä on neiti joka ei kyllä ollenkaan siedä kuumuutta. Kun mittari näyttää hieman yli 20 astetta hän jo läähättää kuumudesta. Näillä helteillä neiti on kyllä kulkenut kieli maassa, silloin kun on kulkenut. Neiti ei nimittäin montaa metriä jaksa kävellä tässä kuumuudessa. Saga on sitä paitsi  sellainen kranttu veden kanssa, ettei hän juo jos se ei ole täysin tuoretta vettä. Parasta on juoda liikkuvaa vettä esim. suihkusta tai pullosta.

Aftervappen Landeveckoslut 128

Näillä helteillä ollaan sitten syötetty neidille jääpaloja, (koska ne kyllä kelpaavat!) käytetty suihkussa, uimassa ja laitettu märkiä pyyhkeitä päälle. Neitihän rakastaa tunnetusti uimista, mutta valitettavasti meillä ei ole rantaa niin lähellä, joten ollaan enempi käytetty tuota suihku ja märkä pyyhe osiota. Tästä ei neiti ihan ole meidän kanssa samaa mieltä, miksi pistää joku hirveän iso ja märkä pyyhe päälle joka jää tassujen väliin, ja suihku! Siis ajatelkaa hei! Turkkihan siinä kastuu! Tämä siis on meidän merta rakastava neitokainen joka puhuu…

MUTTA! Edellisissä näyttelyissä löysin kauan himotun tuotteen joka on ollut loppu kaikkialla! Nimittäin Hurtta cooling coat viilennysloimen! Ajattelin ensin niiden olevan pelkkää huppapuuppaa, mutta perehdyttyäni asiaan hieman enemmän , ja kysyttyäni muutamalta tuttavalta, päätin ostaa sen kun kerran halvalla löysin. Muualla se tosiaan on maksanut siinä 30-60e välissä, mutta näyttelyissä löysin sen 18 eurolla! Eläköön näyttelyiden kanttiinit!

                           Viilennystakki Hurtta Cooling Coat, sin

Tämä takki siis upotetaan veteen, väännetään kuivaksi, pistetään koiran päälle ja violá! Sinulla on nyt hellettä paremmin kestävä koira! Takin viilentävä vaikutus perustuu veden haihtumisen aiheuttamaan viileään tunteeseen, joten täytyy vain muistaa vääntää se kuivaksi niin ettei siitä tipu vettä. Ainakin meidän neidissä huomasi suuren eron näyttelyissä, missä oli noin 30 astetta. Neidillä oli enemmän energiaa kuin pitkään aikaan, ja turkki tuntui ihanan viileältä. Loimi on sitä paitsi sen muotoinen että sitä voi hyvin käyttää  vaikka lenkillä, koska se ei estä koiran liikkumista ollenkaan.

                            20140731_115950

Mutta vaikka takki viilentääkin koiraa mukavasti, sen teho lakkaa vuoren kuivuttua. Joten koiraa ei missään tapauksessa saa jättää yksin takki päällä, taikka kuumaan autoon! Takki on nimittäin sitäkin vaarallisempi jos se on helteellä kuivana päällä!

Meillä on myös auto jossa ei ole ilmastointia, joten tämä takki on nyt ollut neidillä autossa päällä joka päivä oston jälkeen. Ja se on aivan ehdoton! enää ie tarvitse pelätä että neiti saa lämpöhalvauksen vaikka ikkunat on auki ja tuuletin täysillä…

                               20140731_120031

 

Vaikuttaa ehkä hieman tyhmältä laittaa takki helteillä päällä, mutta meillä se on ainakin nykyisin ehdoton! Onko kenelläkään muulla kokemusta viilentävistä takeista- tai loimista koirille? Entä muita viilennysvinkkejä helteelle?

2 kommenttia:

  1. Hyvä tietää että takki toimii, on itselläkin ollut monta kertaa mielessä moiset pojille hankkia. Tulisi vaan itsellekkin noin loistava tarjous vastaan niin ostaisin! :) Meillä on helteillä tyydytty uimaan, syömään jääpaloja, leikkimään sumupullolla ja viilentymällä pakastettujen pyyhkeiden alla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin lämpimästi suositella tuota takkia! Jos teillä on siellä lähellä nyt kesällä näyttelyt, suosittelisin mennä niiden kanttiineihin katsomaan. Luulen että tällä säällä niitä on kyllä useimmissa näyttelyissä. :)

      Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)