sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

SNJ:n Tokomestaruus

Alkuviikosta oli seuraava tokokoe vuorossa, eikä mikä tahansa koe vaan SNJ:n tokomestaruus! Suomen sileäkarvaiset noutajat ry oli myös saanut kaksi joukkuetta kokoon näihin tokomestaruuksiin, josta me olimme Sagan kanssa mukana ykkösjoukkueessa. Se mikä ilmoittautuessa oli tuntunut hyvältä idealta, alkoi viikonloppuna tuntua tyhmänrohkealta idealta… Olimme edellisviikolla treenanneet joukkueiden kanssa yhden illan, eikä nämä treenit menneet meidän osalta ihan putkeen. Onneksi meillä oli ollut Lohjan koe ennen tätä niin tiesin hieman mitä odottaa kokeelta. Tokomestaruudet pidettiin SNJ:n kesäleirin yhteydessä, Pieksämäen Partharjussa, ja koko päiväksi oli luvattu rankkasadetta. Maanantai-iltana pakkasin siis vaihtovaatteita, sadetakin, kumisaappaat, sateenvarjon ja muita sadetarvikkeita mukaan. Pakkauksen perusteella luulisi melkein että muutettaisiin sinne…

Tiistai-aamuna Marianne saapui meille Leon, Sagan isän, kanssa, joka jäisi meille hoitoon N kanssa. Mukaan autoon pakattiin Saga ja Mariannen koirat Lahja, joka kilpailisi Mariannen kanssa EVL: ssä, ja Lumo joka tuli mukaan maskottina. Sitten suunnattiin kohti Partaharjua, edessä oli noin kolmen ja puolen tunnin ajomatka. Hienosti koiruudet jaksoivat autossa, Saga joka oli mökkeilyt koko viikonlopun, nukkui melkein koko matkan, Lumon ja Lahjan ihastellessa maisemia.

Noin yhden aikaan päästin perille sateen saattelemana, ja saatiin auto ihan kehien viereen pysäköityä. Todettiin, että aikamoinen “häiriö koe” oli tulossa. Hiekkakentän ympäröimässä metsässä pidettiin nimittäin samaan aikaan MEJÄ koe, joten siellä ammuttiin ja pillitettiin. Kehien ympärillä ajoi autoja, koiria treenattiin ja valmistettiin kokeisiin, ja koko paikassa vallitsi aikamoinen markkinafiilis. Eli kovin rauhallista ei ollut! Nähtäväksi jäisi miten Saga pärjäisi, kun oli vasta yksi koe takana. Mentiin sitten ilmoittamaan Saga ja Lahja kokeisiin ja sen jälkeen käytettiin koiria metsässä. Takaisin tultaessa katsottiin vähän kokeita, sinä hetkenä oli AVO ja VOI luokka meneillään, ja otettiin sitten pienet treenit koirien kanssa. Sagan kanssa tein ensin vähän keskittymisharjoituksia, kun kaikki muu kiinnosti niin valtavan paljon. Vähän seuraamista ja sitten se jäävä maahanmeno. Otin hieman helpomman version, ja pienellä käsiavulla neiti menikin nätisti maahan. Toivo tähän kokeeseen palautui ja ajattelin että tästä vielä tulee jotain! Laitoin neidin autoon takaisin, ja menin katsomaan kokeita. AVO luokka olikin juuri loppumassa ja sain tietää että ALO luokka aloitettaisiin noin kolmen vartin kuluttua.

SNJ tokomestaruus 7.7.15 004

SNJ tokomestaruus 7.7.15 008

Näin aloittelijana oli todella kiinnostavaa katsoa miten eri koirakot käyttäytyivät kehässä, mitä käskyjä heillä oli ja miten koiraa palkittiin. Tuli siihen tulokseen että melkein jokaisella oli etäpalkka jonka koira sai kokeen jälkeen. Oli tämä sitten ruoka tai lelu. Ehdin myös nähdä EVL:n paikkikset missä Marianne ja Lahja olivat. Aika tiukka linja oli tuomarilla mutta Lahja selvisi sekä istumisesta että paikkamakuusta erinomaisesti.

Tämän jälkeen otin Sagan autosta, otettiin taas vähän seuraamista ja sitten leikittiin vireen vuoksi. Onneksi sade oli tässä vaiheessa lakannut vähäksi aikaa! Tämä jälkeen suunnattiin kehän puolelle odottelemaan. Annoin pallon ja Sagan ruoan Mariannelle etäpalkaksi, jonka siis neiti saisi paikkamakuun ja itse kokeen jälkeen. ALOn ja AVOntuomarina toimi Piritta Pärssinen.
Sitten astuttiin ensimmäisinä kehään ja vuorossa oli luoksepäästävyys. Hieman tämä jännitti, kun ei pariin päivään oltu sitä treenattu, mutta hienosti neiti selvisi. Tuomarikin kommentoi että koko koira tärisi ja häntä heilui, muttei liikuttanut tassuakaan.Erittäin hyvä siis ja 10 siitä kilahti.

Paikkamakuussa neiti meni vauhdilla alas, mutta kun käännyin näin että koko koira olikin ihan vinossa. Nooh, kaikista häiriöistä huolimatta neiti makasi suhteellisen hyvin paikallaan, vaikkakin meni lonkalleen ihan lopussa. Vinon asennon vuoksi saatiin tästä 9. Alo luokassa paikkamakuu oli kahdessa ryhmässä, joten suunnattiin kehästä ulos ja sain selän takaa Sagan pallon Mariannelta(jotta siis neiti luulisi että se koko ajan oli ollut minulla). Vähän leikkiä sen kanssa palkkioksi, ja sitten neiti penkkiin kiinni odottelemaan omaa vuoroa.

Juuri ennen meidän vuoroa, otin Sagan ja tein muutaman liikkeen namipalkalla, sitten olikin meidän vuoro suunnata kehään. Saga olikin ihmeen korkeassa vireessä, tietysti kun oli viileä sää, mutta huomasin että en itse ollut ihan tottunut tähän. Hihnassa seuraaminen meni ihan ok omasta mielestä, alussa neiti oli jätättämässä, ja nuuskikin vähän maata(mitä ei ole KOSKAAN enne tehnyt!), mutta jostain se keskittyminen sitten tuli ja seurasi lopunmatkaa todella hyvin! Hihnatta seuraaminen menikin vähän paremmin, ja neiti pysyi oikeassa paikassa koko ajan. Suureksi yllätyksekseni saatiin 9 ja 9,5 seuraamisista! Tähän asti ollaan vain saatu 7, joten siinä sitten näki kuinka paljon se oikea vire tekee!

Jäävät jäivät kyllä, nooh en sano minne. Neitihän ei halunnut mennä maahan, mutta onneksi olin valmistautunut siihen, joten annoin nopeasti tuplakäskyn jolla sitten menikin maahan. Onneksi saatiin 6 tästä. Luoksetulo oli ihanan napakka ja kaikki näytti menevän hyvin, kunnes se loppu. Saga joka tähän asti on aina tullut täydellisesti sivulle, teki oman pienen hyppynsä kun piti kääntyä sivulle, ja istuutui poikittain minua päin! En ollut uskoa silmiäni! En kyllä tiedä mistä tämä ihme idea tuli neidille, mutta onneksi saatiin 9 kuitenkin. Liikkeestä seisominen huomasin että neidillä oli vähän liiankin hauskaa. Aloitettiin seuraaminen kun neiti yhtäkkiä juoksi noin metrin edelleni. Hieman shokissa kuulin että käsky piti antaa ja huusin sitten aika tiukkaa sen stopp käskyn. Onneksi neiti pysähtyi, mutta kun kävelin ohi neiti rupesi seuraamaan taas, joten siitäkin sitten tuplakäsky ja 5. Hypyssä oli ihan minun mokani, kun en ollut tottunut neidin viretilaan. Yllytin neitiä vähän liikaa joka oli hyppäämässä ennen aikojaan. Onneksi sain pysäytettyä ajoissa ja tehtiin sitten hieno hyppy, vaikkakin neiti jäi nuuskimaan estettä mistä tuli muutama miinuspiste(tätäkään ei ole ennen tehnyt). Lopussa tuomarikin totesi, että muuten hyvä koe, mutta keskittyminen oli vähän muualla kuin kokeessa. Sitten kehästä ulos, sain Sagan ruoan Mariannelta taas selän takaa, neiti sivulle ja sitten ruoka palkaksi. 


Kun neiti oli syönyt laitoin autoon ja menin katsomaan muiden suorituksia. Vaikka tulikin joku työtapaturma jäävien kanssa, toivoin että suoritus riittäisi antamaan ne puuttuvat kaksi pistettä ALO1: seen mitkä jäi puuttumaan Lohjan kokeesta. Nähdessäni väliaikatulosten tulleen, menin katsomaan ja ALO1 169 pistettä siitä tuli!! Luokanvaihto siis edessä, ja nyt päästäisiin treenaamaan AVOn uusia liikkeitä! Ihanaa!

SNJ tokomestaruus 7.7.15 026

SNJ tokomestaruus 7.7.15 032                                                      Yksilösuorituksien tokomestarit
Koska oltiin myös joukkuekisassa mukana, piti odottaa koko kisan loppuun kunnes saatiin joukkueiden tulokset. EVLssä oli ihan älyttömän monta koiraa, joten ihan heti ei niitä tuloksia saatu. Käytiin neidin kanssa pienellä metsälenkillä, rupateltiin tuttujen kanssa, ja katsottiin Lahjan ja Mariannen suoritusta. Ohjattu nouto ja ruutu näytti olevan monelle koiralle erittäin vaikea. ALO luokassa oli palkintojen jako, ja saatiin kisakirjat takaisin. Tasokkaita koiria oli ollut mukana, kun kaikki paitsi kaksi koiraa luokasta sai ykköstuloksen!

SNJ tokomestaruus 7.7.15 018                                                  Sileäkarvaiset Noutajat RY joukkue 1 ja 2

Illalla olikin sitten vihdoinkin joukkueiden palkintojenjako. Flattien ykkösjoukkue sai kun saikin kultaa!!! Toiseksi tuli Labbisjoukkue ja kolmanneksi Savon Nuuskut. Flattien toinen joukkue ei sijoittunut. Pienen sähellyksen jälkeen saatiin meidän villiköt istuumaan ryhdikkäästi palkintojen jakoon, ja jokainen koira sai vastaanottaa kultamitalin ja ruokasäkin. Iloisina istuuduttiin autoon ja suunnattiin takaisin kohti Espoota. Kaikki kolme koiraa nukkuikin sikeästi koko matkan ajan kotiin.

SNJ tokomestaruus 7.7.15 036

SNJ tokomestaruus 7.7.15 039                                                                               Ne tottelevaiset kultamitalistit…

SNJ tokomestaruus 7.7.15 056                                                                               Sileäkarvaiset Noutajat RY 1-joukkue

Oli kyllä piiitkä päivä, mutta hauskaa oli ollut mukavan seuran kanssa! Ja kannattihan matka kun saatiin se odotettu ALO1 Saga-neidin kanssa!

SNJ tokomestaruus 7.7.15 067

SNJ:n tokomestaruus, tulos:

Luoksepäästävyys: 10
Paikkamakuu: 9
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen taluttimetta: 9,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 6
Luoksetulo: 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 5
Estehyppy: 9
Kokonaisvaikutus: 9

ALO1 169p.

2 kommenttia:

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)