keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Maksamakkaran kaukainen käsky

Uusilla toko säännöillä kaukokäskyt tulevat jo ALO luokassa. Ollaan Sagan kanssa tehty niitä leikkimielisesti jo jonkin aikaa, mutta nyt vasta alettu viilaamaan niitä oikein kisakuntoon. Aloitettiin kotona keittiössä jonkin aikaan sitten, ja ai että meni hyvin kun neiti tietää että keittiössä on aina jotain naposteltavaa(oli se sitten hänelle tai ei...). Siiryttiin sitten ulos treenikentille tekemään samaa, mutta ei. Ihan kuin korvia taikka ymmärrystä olisi ollenkaan. Maahan meni hiitaasti, istumaan ei yleensä ollenkaan. Koitin monta kikkaa, otin kaukaa ja menin lähemmäs. Kun seisoin nami kädessä ihan kuonon edessä tämä yleensä toimi.



Siitä sitten muutama sentti kuonosta namilla tehtiin sitä kuuluisaa kertausta. Maahanmeno alkoi sujumaan syksyllä oikein kivasti, mutta maasta istumaan oli vielä välillä motivaation puutetta. Nakeilla ja yllätyspalkalla sekä lukuisilla toistoilla tämä alkoi sujumaan. Luulin. Kunnes joulun aikana löysin SEN namin.




Olin laittamassa maksamakkaraa joululeivän päälle ja huomasin kuolaavan neidin vierelläni. Saga on kyllä aina keittiössä mukana ja yli-innoissaan kaikista ruokaan liittyvistä asioista, mutta ei yleensä näin innoissaan. Sain hullunkurisen idean ja otin palan maksamakkaraa mukaan olohuoeeseen. Siellä tein muutaman kaukokäskyn toiselta puolelta taloa, joka meille oli jo kaukaa. Neiti se pomppasi innoissaan ylös ja alas aivan innoissaan maksamakkarasta. Seuraavana päivänä oli kokeilun aika ulkona. Vähän mietin miten tuota ällöä makkaraa viitsii kuljettaa mukana, mutta suodatinpussit antoivat ongelmaan kätevän ratkaisun.  Laitoin Sagan maahan ulkona ja valmistumiskäskyn "kauko" kuten aina. Näytin maksamakkaraa ja... Neiti teki kaukoja kuin ei koskaan olisi tehnyt muuta elämässään. Mikään muu ei enää kelvannut sitten kuin maksamakkara,mutta tosin neiti teki ihan mitä vaan sen vuoksi.  
                           
                                        

Yllä olevassa videossa Sagan kaukot miten ne olivat joulun aikaan (valitettavasti netti ei pelannut, joten tämä nyt täysin muokkaamaton video)
.

Treeneissä ovat kaukot oikein hyvässä mallissa. Huomattiin tosin että neiti yleensä pomppaa ylös toisella etutassulla ja vetää toisen sitten muutaman sekunnin sen jälkeen toisen tassun viereen(näkyy hyvin videon alussa). Videossa katsotaan jos syy on vain siinä, että Saga on niin namikädessä kiinni, ja siksi otan muutaman auko ihan läheltä. Lopussa taas kauempaa katsoaakseni jos tämä auttoi.

Muuten olen yrittänyt viilata tätä pois takaplkalla, joka tähän asti on vaikuttanut auttavan. Nyt käytän treeneissä meidän "normi" treeninameja, mutta aina välillä otetaan se maksanmakkarapötkö esille jos haluamme taikoa tehdä. Joskus se on vain oikeasta motivaatiosta (lue: namista!) kiinni.

Onko teillä joku nami tai palkkaus systeemi joka on aivan paras ylitse muiden?

2 kommenttia:

  1. Hieno Saga! Meillä namina toimii parhaiten ihan perus nakki :) Pääsääntöisesti vauhdikkaissa liikkeissä palkkaan patukalla mutta nakilla opetellaan uuden asiat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nakki on meilläkin muuten hyvä treeninami(siis kunnes SE nami löytyi ;) ). Pidän myös itse käytänöllisenä ja hyvänä tapana palkata vauhdikkaita liikkeitä pallolla tms, ja uudet jutut tai paikallaolot nameilla. :)

      Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)