torstai 21. huhtikuuta 2016

Vaasa KV viikonloppu

Hellurei!
Viikonloppuna minä, N ja Saga suuntasimme nokkamme Vaasaa kohti, jossa sunnuntaina oli tiedossa Vaasan KV näyttelyt. Lähdimme heti töiden jälkeen perjantaina Mariannen luokse joka trimmasi meidän metsämörrin näyttelykuntoon, ja sieltä sitten noin viiden tunnin ajomatka kohti Vaasaa. Saavuimme myöhään perjantai-iltana perille talviseen Vaasaan (arvatkaa kuk oli pakannut kevätvaatteet mukaan...!).


Lauantaina oli vuorossa kaveritreffit! Alfons flatti omistajineen tuli moikkaamaan meitä, ja kyllä vauhtia taas piisasi kun kaverukset näkivät toisensa pitkästä aikaa! Mukana oli myös Alfonsin nuorin omistaja, Max melkein 1v. Saga kun ei ole pikkulapsia ennen nähnyt, oli aivan ihmeissään nähdessään tämän mini-ihmisen. Aluksi neiti tuskin huomasi hänstä, sitten melkein pomppi Maxin päälle(onneksi toinen on tottunut flatteihin!) kunnes lopulta sain neidin ymmärtämään, että tämä myös on ihminen pienestä koostaan huolimatta. Vähän saatiin varoa, mutta hyvin neiti lopussa osasi varoa Maxia ja antoi jopa tämän heittää palloa. 



Illalla oli puunaus ja harjaus vesipedon kanssa (ainoa miinus asua veden ääressä...) ja sunnuntaina suunnattiin kohti Botniahallia ja näyttelyitä. Flatteja oli ilmoitettu 16 ja tuomarina toimi Viveca Lahokoski. Junnu-iässä Saga oli saanut tältä EH:n koska oli silloin liian kuiva, mutta sai muuten hyvän arvostelun. Siksi otin ilolla Mariannen tarjouksen vastaan kun hän tarjoutui esittämään Sagan.


Tämän näyttelykauden ensimmäiset näyttelyt meille, ja kova taso heti alkuun! Kaksi kolmasosaa kaikista flateista oli Sagan luokassa, niin kuin myös moni ruotsalainen flatti. Joten kova kisa tiedossa. Kehät olivat tunnin myöhässä, joten ehdittiin kiertää kanttiineja moneen kertaan. Lopuksi oli vihdoinkin AVO narttujen vuoro. Marianne sai esiintymään todella upeasti, häntä heilui ja neiti seisoi ryhdikkäästi koko ajan. Ainoastaan mittaus tuotti hieman hankaluuksia. Sagaa ei ole mitattu ennen joten rullamitta oli neidin mielestä takuuvarma flatteja syövä hirviö. Onneksi Marianne taitavasti sai loppujen lopuksi neidin seisomaan paikallaan ja arvostelu jatkui. Tuomari seisotti oikein koko rahan edestä, mutta Saga jaksoi seistä hyvin. Loppujen lopuksi punainen lappu heilui ja saimme toivotun ERIn!




Kun AVOn nartut sijoittui jäi saga kuitenkin ilman sijoitusta, koska oli liian korkea. Yleensä en mieti Sagan suuruutta, mutta nyt kokoeron näki selvästi muihin narttuihin verrattuna. Arvostelussa luki mitaksi 63, jonka en ihan tiedä mistä tuomari oli mitannut... Kyllä Saga on korkea, mutta hänen isänsä esimerkiksi, oli 62cm eikä Saga ollut häntä korkeampi. Noh, oli miten oli, ihan hyvä aloitus tälle näyttelykaudelle ja saimme kuitnekin hyvän arvostelun. Tämän jälkeen shoppailtiin possunkorvia Sagalle, uuden treenikassin ja pipon ja sitten suunnattiin kotiapäin.




Tulevana viikonloppuna vuorossa Inkeroisten RN johon on tulossa valtava määrä flatteja kun kerran on flattikasvattaja tuomarina. Silloin esitän Sagan itse, joten kiinnostuksella odotan mitä tuomari Sagasta tykkää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)