sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Flattineiti sairastaa

Leuto talvi on aiheuttanut muutakin kuin ärsyyntymistä hiihtäjien keskuudessa. Se on myös aiheuttanut suurta stressiä eläinlääkäriasemilla. Koska vatsapöpöt. Kun ei ole tarpeeksi kylmä, pöpöt eivät kuole ja koirat löytävät kaiken näköistä kivaa naposteltavaa maasta.

Tiistaina olimme ystäviemme luona Sagan ja N kanssa. Silloin Saga oli normaali iloinen itsensä. Keskiviikon vastaisena yönä alkoi oksentelu. Se oikein lensi kaaressa. Mikään ei pysynyt sisällä, ei edes vesi. Tämä jatkui koko yön, aamuyöllä typy oksensi noin parinkymmenen minuutin välein. Ajattelin ensin että Saga oli päässyt syömään ystäviemme koiran ruokaa mutta oksentelun jatkuessa ymmärsin, ettei vieras koiranruoka aiheuta tuon määräistä oksentelua ja pahoinvointia. Soitin eläinlääkärille ja lähdimme ajamaan neidin kanssa. Saga oli silmin nähden pahoinvoiva, mutta ei aristanut vatsaa eikä ollut kuumetta. Röngenkuvat otettiin ja todettiin, että suolisto oli todella ärtynyt mutta vierasesineitä ei löytynyt. Luultavasti jokin ikävä vatsapöpö oli tarttunut Viron matkalta. Lähdimme kotiin oksennusestolääkkeen ja Promax tahnan kanssa, joka rauhoittaisi vatsaa.


Sagaa selvästi närästi mutta ei oksentanut enään kotona. Suurin huolenaihe aiheutti se, kun maailman ahnein koira ei edes vilkaissut ruokaansa. Tämän jälkeen alkoi vesiripuli joka torstaina muuttui veriripuliski. Soitin perjantaina keskellä työpäivää eläinlääkärille ja meidät käskettiin tulla kliniikalle niin nopeasti kuin mahdollista ja varautumaan että Saga luultavasti joutuisi tiputukseen. Meidän oma lääkäriasema on pieni AlfaPet eläinlääkäri joka ei ole viikonloppusin auki, ja heillä oli kädet enemmän kuin täynnä kun tulimme paikalle. Siitä huolimatta he ottivat heti Sagan sisälle, tutkivat, mittasivat kuumeen ja päättivät ottaa verikokeet. Saga sai myös nesteytystä koska oli jo ehtinyt kuivua hiukan. Suppeassa verikokeessa ei näkynyt mitään poikkeavaa. Loput vastauksista saamme tietää tiistaina. Koska lääkärillä ei ollut resursseja pitää Sagaa tiputuksessa viikonlopun yli, eikä hänellä ollut kuumetta päätettiin, että saamme kotiin vahvan antibiootti lääkkeen ja ruokana ei saisi syöttää muuta kuin helposti sulavaa, proteiinirikasta ja vähärasvaista ruokaa kuten esimerkiksi keitettyä kanaa.



Koko viikon Saga oli ollut väsynyt ja huonovointinen, mutta piristyi niin paljon nesteytyksestä perjantaina, että uskalsimme lähteä N kanssa tervehtimään ystäviä Turkuun ja jättää Saga vanhempieni hoitoon. Koko perjantai ilta oli huoli neidistä kova. Lauantaina tuli viesti ja video pirteästä flatista joka alkaa olla oma itsensä. Sunnuntaina ilo ja helpotus oli suuri, kun vastassa oli iloinen ja energinen flatti-neiti, joka hyppi ja pomppi ilman huolen häivää! Lääkekuurilla Saga on ainakin loppuviikon ja ruokaa annetaan monta pientä annosta useita kertaa päivässä jotta suolisto ei ärtyisi. Mutta pahin on toivottavasti nyt ohi ja virtaa on kuin pienessä kylässä! :)

                                        

Iso kiitos Alfapetin tiimille erinomaisesta, empaattisesta ja ammattitaitoisesta huolenpidosta (koiran lisäksi myös emännän rauhoittumisesta...)!

2 kommenttia:

  1. Inhottavia tuollaiset äkilliset sairastumiset! Minua kiinnostaa mikä aiheutti tuon veriripulin, kirjoittele siitä blogiisi kun saatte tulokset. Onneksi Saga voi jo paremmin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Luultavasti veriripulin aiheutti "vain" todella ärtynyt suoli, koska haimatestissä eikä muissa verikokeissa ollut mitään poikkeavaa. :/ Mutta on kyllä sitkeä tauti!

      Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)