sunnuntai 4. helmikuuta 2018

"Oon flattipentunen, oppimaan innokas" + treenivideo

Sairastuvasta terveisiä! Vaikka muuten kismittää olla kotona potemassa flunssaa koska nyt olisi oivallinen sää mennä Sagan kanssa hiihtämään, on siinä se hyvä puoli, että on aikaa istua kotona kirjoittamassa blogia. Aina pitää ajatella asiat positiivisesti. ;) Mutta asiaan!

Torstaina oli omatoimitreenit Agimestalla. Olimme Sagan ja Simon kanssa suurimman osan tunnista yksin hallissa (muu treeniporukka oli saanut esteitä) mikä oli sinänsä mukavaa koska pystyi levittäytymään niin paljon kuin halusi ilman, että oli jonkun toisen tiellä. Pystyin myös treenaamaan Simoa irti ilman, että koko aikaa piti olla vahtimassa minne se pentu karkaa. Kahden koiran kanssa saa tunnin aikana treenata aika intensiivisesti itse, mutta koirat saa luonnollisesti ja kätevästi tauotettua kun tekee toisen kanssa. Tosin Simo ei vielä mitään pitkiä pätkiä jaksa, joten välillä Simo treenaa vain kerran ja Saga sitten vähän pidempiä pätkiä. Nopeasti se tunti siinä sitten vierähtää!




Simon kanssa on teemana takapään käyttö, koska see unohtuu aina jonnekin matkan varrelle käännöksissä. Tehtiin pujottelua ja kieputtamista eri suuntiin. Herra kankea yllätti minut täysin osaamalla tämän ihan yhtäkkiä! Vielä tehdään käsiavulla ja suhteellisen hitaasti ohjaten, mutta vain pari viikkoa sitten pennulla ei ollut aavistustakaan missä se takapää on.

Kontaktia tuli myös tehtyä. Ilman sen suurempia häiriöitä tämä alkaa jo sujua ihan kivasti. Lopuksi luoksetulo lelupalkalle. Oikein kivasti tuo tyyppi tekee töitä ja keskittyy hyvin. Nopeasti tietysti väsyy joten treenit täytyy vielä suunnitella tarkkaan missä järjestyksessä tekee mitäkin. Pyrin joka kerta aloittaa ja lopettaa treenin leikkimiseen.



Sagan kanssa treenaattiin muunmuassa  jääviä, luoksetuloa, tunnaria ja kuokoja.  Jäävissä lähinnä jäävän liikkeen jälkeistä seuraamista/aloitusta uudelleen. Otin siis ihan lyhyen pätkän seuruuta, seis/istu käsky, kävelin ohi ja taakse. Ohittaessani uudestaan laitoin namin suuhun ja hidastin vauhtia jotta neiti ehtisi reagoida. ja sitten askel, pari seuruuta. Oikein kivasti lähti nyt mukaan ja namin avulla reagoi vielä nopeammin seuruuseen.

Luoksetulo takapalkalla. Kerran läpi ja sitten pysähdyksellä. Pysähtyy hyvin kunhan ei ennakoi. Ilman takapalkkaa vielä vähän epävarma, joten tällä jatketaan. Tässä vaiheessa Saga sai menä tauolle ja otettiin Simon kanssa vähän leikkimistä kahden lelun kanssa.





Tunnarin kanssa ollaan Sagan kanssa jatkettu verkolla, eli verkko tai kalteri kapuloiden päälle, jotta ei hutiloisi ja napsisi vääriä kapuloita. Verkolla muutama nouto ja sitten ilman. Vähän siirsi tassuilla kapuloita ilman verkkoa, mutta muuten alkaa olla aika kivan näköistä! Palautusta täytyy vielä erikseen treenata, tähän asti olen jessannut kesken paluumatkan.

Kaukoissa treenaamme seiso-istu vaihdon tekniikkaa. Neiti haluaa helposti fuskata ja siirtää takatassut eteenpäin etutassujen sijaan. Puomi etutassujen taakse ja namikädestä luopuminen on auttanut tässä.

Alla vielä näistä treeneistä lyhyt video. Käytin ensimmäistä kertaa editointi appia puhelimella vain todetakseni, että videoiden editointi on niin paljon helpompaa koneella! Jopa näin lyhyelle videopätkälle. Ei siitä vieläkään tullut ihan mieleinen, mutta hermot eivät kestäneet enemmän viilausta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)