maanantai 5. maaliskuuta 2018

Kilpajuoksua ja merkin kaatoa, eli TOKOloma!

Pitkästä aikaan treenipostausta! Olemme tosiaan, upeasta säästä nauttimisen lisäksi, myös tokoilleet jonkin verran sekä ohjatuissa treeneissä, että omatoimisesti. Simon kanssa olen myös tehnyt muutamia noutotreenejä, mutta siitä lisää toisessa postauksessa.

*Paras treeniporukka uusissa pannoissa*

*Ja sama porukka edetäpäin. Vasemmalta Simo, Saga, Hertta, Lumi, Nuusa ja Norma*

Sagan kanssa olemme keskittyneet ruutuun, kaukoihin ja tunnariin, johon ollaan saatu uusia vinkkejä.

Ruutu: Oikean paikan löytäminen ruudussa ilman motivointia on Sagalle hankalaa. Bongauksessa ei ole mitään ongelmaa, mutta jos namippurkki ei ole houkutuksena jää neiti helposti liian eteen. Tällöin on riskinä, että etutassut tulevat nauhan ulkopuolelle maahan käskyn myötä, ja koko liike nollataan. Tämä tapahtui muun muassa flattien tokomestaruuksissa.

Lähdimme työstämään motivaation ja asenteen kautta. Ohjatuissa treeneissä Marianne piti Sagasta kiinni ja minä seisoin vieressä. Huusi käsky ja minä annoin ruutu-käskyn. Mutta Sagan sijaan minä juoksin ruutuun takanauhan luo taputtamaan maata, että "tässä se oli". Tämän ideana on tehdä kilpailutilanne koiran kanssa, missä koiralle tulee iso halu päästä ensin ruutun mutta ei tiedä koska pääsee juoksemaan ja koska ei. Tämä toistettiin pari kertaa kunnes Saga päästettiin juoksemaan ruutuun. Kriteerinä oli, että keskiviivan yläpuolella ei hyväksyttäisi pysähtymistä, vaan neidin piti etsiä itsensä niin taakse kuin mahdollista. Tämä toistettiin muutama kerta eri etäisyksistä. Tehtiin loppuviikosta omatoimitreeneissä samaa ja nyt vaikutti siltä, että lamppu syttyi ja ruudun paikka alkoi olla selvempi. En tosin tiedä kumpi saa enemmän kuntoa kun juostaan kilpaa ruutuun, koira vai emäntä ... Näillä kuitenkin jatketaan!

Kaukot: Kaukoissa tuntuu, että junnataan samassa paikassa... Seiso-istu vaihdossa ollaan otettu koroke käyttöön, jotta Saga ymmärtäisi tekniikan. Esimerkiksi saunan jakkara on toiminut hyvänä apuna kun on tarpeeksi korkea ja tukeva. Etutassut jakkaralle ja siitä käsky istumaan niin, että saa kunnolla etutassut alleen. Alkaa pikkuhiljaa tuottaa tulosta, ja neiti on ymmärtänyt mistä tekniikasta on kyse. Näitä jatketaan. Seiso-maahan vaihdossa ollaan otettu targetti takatassuille käyttöön- Josko ne sillä pysyisi paikallaan kun ei kerta crocsit tai paino tassujen päällä ole toiminut.

Tunnari: Verkko kapuloiden päällä on tuottanut tulosta. Enään ei hätiköi yhtä paljon kapuloiden kanssa. Tehdään paljon harjoituksia niin, että ensimmäisessä tunnarissa verkko päällä ja sitten ilman. Näitä jatketaan.







Simon kanssa ollaan työstetty merkin kiertoa ja kontaktia.

Merkin kierrossa pikku tyranni on vähät välittänyt kartiosta ja jyrännyt suoraan sen yli. Tai kiertänyt sen niin tiukkaan, että joutuu loikkaamaan kaatuneen kartion yli. Kokeiltiin laittaa namikuppi kartion taakse piiloon. Simo lähetetään kiertoon, ja juuri kun nappaa namin syöksyn kartion sivulle ja houkuttelen herran sen ympäri. Tämä on auttanut sekä merkin bongaamisessa, että kiertämisen ideassa. Kunhan pieni mies vielä malttaisi odottaa, että nami on laitettu piiloon eikä heti syöksyisi päälle... Mutta en voi valittaa, intoa ja virtaa tuosta pennusta löytyy kuin pienestä kylästä!





Kontaktissa on vielä häiriöherkkä, mutta on oppinut aika hyvin nostamaan katseen käskystä ja osaa pienessä häiriössä pitää sitä suhteellisen hyvin.

Kaikenkaikkiaan pikku-herra tarvitsee paljon häiriötreenejä mutta on innokas pieni oppija joka kuitenkin keskittyy hyvin ja on mielyttämisenhaluinen. Vaikka pikku-tyranni osaa olla todella rasittava kotioloissa tykkään todella paljon sen tekemisestä treeneissä! Ja eiköhän se joskus rauhoitu kotonakin... :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)