torstai 12. heinäkuuta 2018

SNJ:n TOKOmestaruus


Melkein vuoden koetauon jälkeen meidät pyydettiin Sagan kanssa mukaan edustamaan flatteja SNJ:n tokomestaruuteen Tammelassa. Koska voittajaluokan liikkeet eivät ihan vielä ole kisakunnossa, osallistuimme avoimeen luokkaan. Olemme lähinnä treenanneet voittajaluokan liikkeitä, joten listasin avo liikkeet nähdäkseni mitkä liikkeet kaipaavat erityisen paljon huomiota. Yllätyksekseni ruutu osoittautui Sagalle haastavaksi. Teimme siis pari viikkoa ruudun tehotreeniä. Seuruu on tosin edistynyt.

Koepaikka oli metsän ympäröimä, epätasainen, ”metsäpläntti” (koska en keksi parempaa sanaa sitä kuvailemaan). Kun otin Sagan autosta vähän veryttelemään, neiti luuli tulleensa noemkokeeseen. ”Sihti päällä kohti metsää! Ai ohjaajako? Oliko semmonen matkassa mukana?” Hieman oli siis haastetta saada neiti kuuntelemaan ja suostumaan yhteistyöhön. Tähän tietysti myös vaikutti valeraskaus. Se on nimittäin vienyt Sagalta sekä korvat, että energian. Paikkis meni kuitenkin oikein hyvin kunhan hieman tavallista tiukempaa annoin paikka käskyn. Utelias kun tämä rakas noutajani on, olihan hänen pakko kääntää katseensa perääni kun kävelimme koirien taakse, josta lähti puoli pistettä. Seuratessani muiden suorituksia huomasin, ettei Saga ollut ainoa jolla oli muuta kuin tokoilu mielessä. Kenttä oli tokokentäksi aika haastava ja monet koirat nuuskivat maata eivätkä oikein keskittyneet. Muutama jopa lähti kehästä.Tällä kertaa avoimen kaikki liikkeet tehtiin putkessa eikä eri osassa, mikä on ollut meille parempi. Myös tämä taisi vaikuttaa koirien keskittymiseen, valitettavasti myös Sagan. Liikkeet alkoivat estehypyllä ja kaukoilla, jotka ovat Sagan vahvimmat liikkeet. 

Este: Ei ongelmia, 10

Kaukot: 9, luultvasti vinon maahanmenon takia, en keksi muuta syytä. Muuten teki loistavat kaukot.

Nouto: 5 Lähti hyvin hakemaaan ja palautti ripeästi. Jalkojeni juurilla tapahtui kuitenkin kummia: Saga sylkäsi kapulan suustaan jalkoihini jonka jälkeen siirty perusasentoon oikein tyytyväisen näköisenä. Ei ole koskaan tehnyt tätä aiemmin, joten en tiedä mikä tähän tuli. Enemmän lähityöskentelyä siis tiedossa.

Liikkeestä seisominen: 9 Hieman edisti seruussa, mutta pysähtyi kun sai tiukan käskyn ja seisoi mallikkaasti paikalla.

Luoksetulo: 7. Alkoi hyvin mutta loppui kurjasti, samalla kun Saga käänsi itsensä tullessaan perusasentoon iski jokin ihana haju neidin kirsuun ja jäi haistelemaan maata. Tuplakäskyllä sivulle. Tästä alkoi sitten alamäki.

Seuruu: 7, Ei halunnut millään ottaa kontaktia edes perusasennossa, joten en odottanut paljon. Seurasi oikealla paikalla, mutta ilman kontaktia. Käännöksissä haahuili, mutta nosti vireensä juoksussa.

Ruutu: 0 Lähti hyvällä vauhdilla mutta jäi nuuskimaan maata (etsimään namikuppia) eikä kuunnellut seis käskyä. Kun kuunteli oli jo ulkopuolella eikä korjauskäskyistä huolimatta löytänyt oikealle paikalle.

Liikkeestä maahanmeno: 9, jos jostain saa olla tyytyväinen tässä kokeesta se on jäävät liikkeet. Jostain syystä Saga on usein nollannut tämän liikkeen vaikka tekee sen mallikkaasti treeneissä. Nyt meni kuitenkin hienosti maahan käskystä.

Merkin kierto: 0, työtapaturma. Jokaisessa toko kokeessa missä olen käynyt on käytetty muovisia kehänauhoja. Tässä kokeessa oli käytössä sininen ”muovilanka” jonka ”kerä” oli laitettu pystyyn vinosti kiertokartion taakse. Saga teki siis mallikkaan kierron, nopean ja tiukan, mutta kiersi valitettavasti tämän ”kerän” kartion sijaan.


Kokonaisvaikutus 8,5 ja kommenteina että kuitenkin tottelevainen koira joka tekee tötä. 3. Tulos.
Alkupettymyksen ja pienen analyysin jälkeen totesin, että tarvitsemme paljon enemmän kisamaisia treenejä. Saga osaa liikkeet, mutta palkattomuutta ei olla juurikaan treenattu jonka seuruksena neitiä ei kiinnosta työnteko jos ei tule palkkaa liikkeen tai kahden jälkeen. Kolmostuloksellamme olimme kuitenkin neljännellä sijalla. Ainoastaan voittaja sai tuulettaa ykköstuloksella. Kukaan joukkuestamme ei valitettavasti saanut juhlia ykköstuloksella, mutta melkein kaikki saivat ainakin tuloksen. Joukkuekilpailussa flatit olivat hopeasijalla. Kultaisetnoutajat sai ylivoimaisen voiton ja tollerit olivat kolmansia.

*Flattijoukkueessa flatit Hertta, Piki, Saga ja Norma*

*AVO luokan aikana oli vielä aurinkoista ja painostava ilma, mutta EVL:n aikaan alkoi sade*

Ei muuta kun nokka rintaan ja kohti uusia pettmyksiä! Noh, ei vaiskaan, onneksi meillä on jo avoimesta luokasta ykköstulos joten periaatteesa voisimme siirtyä heti voittajaluokkaan. Tosin tuntuu itse siltä että tarvitsen enemmän kisakokemusta, joten taidetaan antaa avoimelle luokalle vielä yksi mahdollisuus ennen luokansiirtoa. Nyt ainakin tiedämme missä osissa tarvitsemme enemmän treeniä ja mitkä osat toimivat. Sitten pitäisi vain kokoa kaikki palat yhteen niin eiköhän se siitä.

Treenaa:
Kokeenomaista
Palkattomuutta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)