maanantai 8. heinäkuuta 2019

Karjaa Kr & Tuusula NORD, sekä uuden elämänvaiheen odottamista

*Taivaanrannanmaalari Simo*

Kesäkauden näyttelyiden vahva "perinnenäyttely" on Karjaa KR. Edellisenä vuonna jouduimme jättämään tämän välistä, mutta muuten olemme aina yrittäneet päästä paikalle. Tämän näyttelyn suosio ja koiramäärä onkin kasvanut vuosien aikana ja ihmekös tuo. Näyttelyssä on hyvin tilaa, flateilla on aina ollut hyvänkokoiset kehät ja talkoolaiset, sekä järjestäjät, ovat auttavaisia ja mukavia.  Kesäkuun viimeisenä päivänä kyseinen näyttely oli merkattuna kalenteriin. Olin ollut koirien kanssa muutaman päivän mökillä, josta lähdimme näyttelyyn. Simo turistina mukana. Päivä oli jo aamusta todella lämmin ja aurinkoinen, joten onneksi olin pakannut kaikki viilennysalustat, -loimet, ja muuta viilennystavaraa mitä talosta löytyi mukaan. Namit unohdin tietysti jääkaappiin, mutta onneksi sitä löytyi paikanpäältä muilta. 

Tulimme hyvissä ajoin paikalle, ja ehdin käydä shoppailemassa uuden treenilelun Berralta, sekä kastella Sagan viilennysloimen ihan rauhassa. Flatteja oli ilmoitettu 15 kappaletta ja tuomarina toimi Harto Stockmari. ”Apukasvattajamme” Liisa esitti Sagan todella upeasti ja helteestä huolimatta neiti esiintyi reippaasti ja iloisesti kehässä. Tulokseksi saivat ERI:n ja SA:N ja paras narttukehässä Saga valikoitui loppujen lopuksi ykköseksi. Roppi kehässä vastassa oli kasvattajamme upea veteraaniuros Ukko (Almanza Barbour Goodiebag). Olin varma, ettei Saga voita upeaa Ukkoa mutta toisin kävi, kun punakeltainen ruusuke ojennettiin Sagalle ja Liisalle! Ryhmäkehiin oli sen verran aikaa, että totesin ehtiväni ajaa mökille uimaan ja takaisin.

*VSP Almanza Barbour Goodiebag & ROP Harvahampaan Laughing Wind*


Onneksi oli mökki lähellä sillä kyllä oli ihanaa sekä koirille, että emännälle, pulahtaa mereen ja nauttia olostaan tunnin, ennen kuin lähdimme ajelemaan takaisin Karjaalle. Ryhmässä ei valitettavasti mikään noutaja sijoittunut, joten ei kun tavarat autoon ja nokka kohti kotia. 



 *Harvoin cocis maistuu yhtä hyvälle, kuin helteisen näyttelypäivän jälkeen!*

 Tänä viikonloppuna oli taas Tuusula NORD. Ero Karjaan näyttelyyn oli huima, sillä Tuusulassa oli valtava tungos ja todella ahdasta. Hyvä että mahtui kävelemään ollenkaan! Kahden flatin kanssa saikin olla todella tarkkana, ettei kävellyt ketään päin, tai ärsyttänyt muita koiria (jotka muuten todella monet antoivat kävellä pitkissä hihnoissa ihan miten vaan!). Flateilla oli, taas, tapahtunut tuomarinmuutos ja kehä alkoi vasta klo 14 jälkeen ruotsalaisella Sara Nordin tuomarilla. Aamupäivällä sää oli vielä aurinkoinen ja lämmin, mutta mitä edemmäs iltapäivää mentiin tuli tummia pilviä taivaalle. Eiköhän ukkonen ja kaatosade alkanut juuri samaan aikaan kuin flattien arvostelu. Yksi flattikin luultavasti pelästyi ukkosta niin, että juoksi suoraan kehästä ulos vetäen handleriaan perässään pitkin maata...

Mira esitti Sagan yksilöarvostelussa ja saivat ERI SA:n. PN kehään tosin vaihdoimme handleria Charlottaan, koska Saga ei juurikaan halunnut heiluttaa häntää Miran kanssa, hän itse totesi (vaikeasti lahjottavissa oleva koira minulla...). PN kehässä Sagan esiintyminen oli himena iloisempaa ja hän sai nousta ykköspaikalle. Roppikehässä oli vastassa Miran Manu (Harvahampaan Phantom of The Dragonheart), joka tällä kertaa otti, aivan oikeutetusti, voiton kotiin hienolla showmies esiintymisellään ja Saga oli VSP. Jäimme vielä seuraamaan ryhmäkehiä, sillä illalla meillä oli tokotreenit näyttelypaikan vieressä. Hieman epäilin miten Saga jaksaisi tokoilla näyttelyn jälkeen, mutta neidillä oli parempi vire kuin pitkään aikaan, Simosta nyt puhumattakaan, joka oli saanut olla turistina häkissä koko päivän. Molemmat koirat tekivät kuitenkin hyvin työtä, ja nauttivat silminnähden treeneistä ja siitä, että saivat käyttää päätään välillä.

*ROP Harvahampaan Phantom of the Dragonheart & VSP Harvahampaan Laughing Wind*


Nyt jäämmekin hieman tauolle, kunnes tämä masuasukki päättää irtisanoutua yksiöstään ja uusi elämänvaihe alkaa. Iso kiitos vielä kaikille Sagaa esittäneille handlereille raskauteni ajan! <3


2 kommenttia:

  1. Mä mietinkin Karjaalla, että oliko Saga kehässä kun kuulin flättiä sillä nimellä kutsuttavan, mutta katoin sitten että ei kyllä esittäjä näytä yhtään tutun näköiseltä. :'D Istuttiin siinä kehänreunalla kun cockerit oli viereisessä kehässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta voihan nenä kun en ollenkaan huomannut! Juu esittäjä oli kyllä hieman eri näköinen kun meikäläinen, mutta täsedes pystyn taas itse esittämään Sagan itse. ;)

      Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)