tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kun kaikki ei mene putkeen…

Aina ei kaikki mene ihan mallin mukaan… Nimittäin edellinen treenikerta Sagan kanssa. Kerrankin olin saanut Nicken raahattua mukaan ottamaan kuvia, ja sitten kävi näin. Oltiin kotona yritetty harjoitella “kotiläksyjä” kunnolla ja mielestäni Saga teki kotona arkielämässä kerrankin edistysaskeleita. Ehdin jopa vielä kehua neitiämme että hänestä on tullut niin kuuliainen ja tottelevainen. Noh… se oli silloin se…

Koulutuskentällä pidän aina Sagan vapaana, koska kun neiti tietää että ollaan treeneissä hän yleensä pysyy todella hienosti hallinnassa ja keskittyy hyvin. Nyt ehdittiin tuskin koulutuskentälle ennen kuin neiti Hepuli päätti ottaa asiat omiin tassuihin. Mariannella oli pentujen Leo-isä mukana, ja kun päästin Sagan vapaaksi neiti ryösti heti Leon luokse riehumaan. Skolning midsommar 002Skolning midsommar 004

Tästä seurasi niskakarvoista kiinniottaminen ja puhuttelu neidille että nyt totellaan mattea. Auttoiko? No ei. Neiti ryösti uudestaan Leon luokse ja pomppi ympäri kenttää ikään kuin ei koskaan olisi saanut mitään koulutusta eläessään. En käsitä mikä neitiin meni! Eipäs auttanut muu kuin että hihnaan kiinni että sain pois Leon vierestä ja sitten palautus istuma-kontaktitreeneihin että saataisiin neiti hieman keskittymään.

Skolning midsommar 031Skolning midsommar 026Skolning midsommar 045

Eli käskin neidin istumaan, peruutin, ja MArianne yritti houkutella Sagan pois. Ensin äänellä, sitten nameilla,leluilla ja muilla jekuilla. Ensin piti kyllä muistuttaa neiti en-kuuntele-tänään-ketään muutama kerta että kuka oikein määrää, neiti kun ei millään tahtonut pysyä paikallaan. Sen muutaman kerran jälkeen alkoi keskittyminen pilkahtaa esiin ja neiti istui suhteellisen nätisti paikoillaan.

Skolning midsommar 046Skolning midsommar 049Skolning midsommar 054

Kun neiti alkoi keskittyä kokeiltiin myös käskyä vaikka minä olin piilossa. Usein koira näin uskoo ettei käsky tarvitse totella, joten oikein hyvä harjoitus! Piilouduin kuvissa olevaan ruskeaan “bussikoppiin” josta näin Sagan tarpeeksi voidakseni kieltää neitiä jos hän oli menossa jonnekin. Parin kerran jälkeen tuli vaikein koitos neidille. Jalkapallo. Saga on hulluna palloihin, varsinkin jalkapalloihin. Tällä kertaa tehtiin niin että piilouduin ja Marianne potki vähän palloa Sagan edessä. Ja uskokaa tai älkää! Meidän neiti joka AINA juoksee pallon perään, istui jo toisella kertaa paikallaan käskystä lähtemättä pallon perään. Lupaava alku!

Skolning midsommar 066

Kokeiltiin myös muutama kerta kutsua Leo minun ja Sagan välistä, ilman että neiti lähtisi perään. Haastava mutta erittäin hyvä harjoitus arkisia tilanteita ajatellen!

Skolning midsommar 010Skolning midsommar 011

Skolning midsommar 015Skolning midsommar 016

Skolning midsommar 018

Lopuksi kokeiltiin sitä mikä ei ollenkaan alussa onnistunut, Sagan pitäminen vapaana, ilman käskyä. Ensin vain Marianne “häirikkönä” ja lopuksi otettiin vielä Leo mukaan peliin. Neiti tuli nätisti kun käskin, eikä lopuksi mennyt edes hevillä Leon lähelle. Nämä harjoitukset ovat todella hyviä, Saga pärjää niissä hyvin kun ymmärtää jutun jujun. On vain yksi ongelma. Neiti tietää milloin on treenit ja mitä häneltä odotetaan, eli nytkään ei mennyt lähellekään Leoa, mutta arkielämässä hän olisi mennyt toisen koiran perään jo aikoja sitten… Yritä nyt siinä sitten kouluttaa oikein! Todistaakseen tämän neiti lopetti päivän treenit juoksemalla ohikulkevien koirien luokse, jonka isäntä ei hirveästi siitä ilahtunut… Nyt pitäisi sitten keksiä joku kouluttamistapa jonka Saga ei ymmärrä treenitilanteeksi jotta saataisiin näitä “aitoja” reaktioita ja ne pois koulutettua. Ideoita anyone?

Skolning midsommar 072

                                                          Isä-Leo katsoo pentujen riehumista yhtä tottelevaisesti kuin aina

1 kommentti:

  1. Hei! Kiitos liittymisestä blogiin :) Uudet lukijat ovat aina tervetulleita :) Ja liityin myös sinun lukijoihin :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)