sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

TOKOilua tropiikissa

Tänään kävimme Sagan kanssa tutkimaan meidän uutta tuttavuutta, Espoon koirakeskusta. Jään ja loskan, sekä kiireisen emännän vuoksi meidän ulkotreenit ovat pikku-neidin kanssa jäänyt ihan liian vähäiseksi, ja olen haaveillut sisätiloissa treenaamisesta. Otin avuksi ystäväni kaikkitietävän Googlen, ja löysin Espoon koirakeskuksen. Kerrankin treenipaikka joka ei sijaitse 50 kilometrin ajomatkan päässä! Sain jopa TOKO ryhmästämme Tinan mukaan houkuteltua treenaamaan tänään.

Träning 1.3 002

Pienen alkusähellyksen jälkeen löysimme perille ja laadittiin sotasuunnitelma miten treenata koirien kanssa. Tinalla oli Nita ja Norma mukana, josta Nita on jo TOKOa kisannut muutama vuosi ja Norma tulee kisaamaan kunhan pentu kasvaa(tällä hetkellä n. 9kk vanha?).

Sagan kanssa aloitettiin keskittymisharjoituksella. Eli kaikki lelut mitkä koirakeskuksesta löysin, heitettiin maahan namien ja muiden ärsykkeiden kera. Neidin olisi sitten tarkoitus seurata läpi kaikkien ärsykkeiden haistamatta, ja varsinkin maistamatta! Aina välillä pysähdys, sivulletulo ja kontakti. Harjoitus sujuikin suhteellisen hyvin, yksi kumipallo oli vaikea ohittaa nuuskimatta, mutta muutaman muistutuksen jälkeen sekin sujui ongelmitta. Sivulletulot on muuten edistynyt niin että vaikka neiti ei ole vierelläni tai edessäni hän tietää minne mennä kun “sidan” käsky kajahtaa. Tosin istuu välillä liian edessä, mutta eiköhän sekin saada kohta poishinkattua!Träning 1.3 003

Päivän suuri teema piti olla maahanmeno. Paikallaanpysyminen ja liikkeestä maahanmeno. Tämän siis piti olla teemana. Kuitenkin sain kokea karun todellisuuden, että neiti tuskin enää osaa mennä käskystä maahan edes. Tässä siis syytä on vain peiliin katsominen koska ei olla melkein ollenkaan treenattu muutamaan viikkoon, ja luulin että lliikkeestä maahanmeno on jo jokseenkin valmis liike, joten sen olen vain jättänyt pois useimmista treeneistä. Noh, omista vahingoista sen oppii! Tässä välin huomasin myös Sagan vireystason laskevan minimiin. Helpotin harjoitusta ja otin vain istumasta maahanmenon, tämä sujuin niukin naukin. Sagan alavire oli pentuna ongelma, mutta hieman kasvattuaan on myös energia kasvanut. Toisaalta olen huomannut kotona treenatessa hieman samaa vireen vähenemistä. Laitoin kuitenkin neidin tauolle ja samalla kun näin neidin juovan noin litran vettä kerralla huomasin hallissa olevan ihan älyttömän kuuma! TOKOilu tropiikissa ei siis ole paras vaihtoehto! Neiti vain tauolle hetkeksi, ja seurasin muitten touhua.

Träning 1.3 016

Träning 1.3 017

                                                  (Vasemmalta, Saga, Nita ja Norma)

Jätettiin maahanmeno harjoitukset siihen ja siirryttiin hyppyihin. Tätä Saga on rakastanut jo alusta alkaen, mutta tänään taisi vire tosiaan olla liian alhainen, tai oli liian kuuma, kun ei ilman käsiapua halunnut hypätä. Pari kunnollista hyppyä saatiin kuitenkin vielä “vanhojen” sääntöjen mukaan.

Träning 1.3 006Träning 1.3 007Träning 1.3 008

Lopuksi laitettiin kaikki koirat riviin maahan(jotta saataisiin edes jotain paikallaolo harjoituksia tehtyä) ja yksi pujotteli muiden välillä. Tämä oli tuttua hommaa joka ollaan ennen tehnyt niin että koirat istuivat. Mutta oikein mallikkaasti neiti seurasi koko pujottelun ajan. Hieman jäi jälkeen lopussa, mutta kiiti kyllä sitten oikeaan paikaan. Myös paikallaolo sujui jokseenkin ongelmitta, ainoa miinus on vieläkin neidin tylsistyessä jolloin hän menee lonkalle. Mutta nami kuonon edessä oli oiva apu myös tähän hätään, ja lopuksi neiti makasi paikallaan oikein mallikkaasti!

11024575_10206385550104543_2070454412_o11028788_10206385548944514_1046159749_o

Espoon koirakeskus osoittautui aika pieneksi tilaksi, eli toisin sanoen ei  siellä mitään isoja tai sen vauhdikkaampia juttuja isolla koiralla voi harjoitella, ja siellä oli järkyttävän kuuma. Mutta suurin plussa oli että paikka on lähellä, (kerrankin säästyttiin tunnin ajomatkalta!) ja tunnin vuokraus ei ole mikään hirmu hintainen keikka. Sieltä löytyy myös kaikki tarvittavat välineet, ruutunauhoista ja esteestä, merkkikartioon ja leluihin. Eli ei tarvitse raahata puolta huushollia mukanaan! Hauskaa oli myös että saimme treenikaverin mukaan joka tietää enemmän TOKOsta kuin me aloittelijat, joten saatiin myös hyviä vinkkejä!

Träning 1.3 011

Onko joku lukijoista käynyt Espoon Koirakeskuksessa ja mitäs tykkäsitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)