perjantai 8. joulukuuta 2017

Treenimotivaation paluu

Viime aikoina ollaan S-tiimiläisten kanssa ryhdistäydytty hieman tokotreenien kanssa. Itsellä on ollut hitusen enemmän energiaa arkisin ja päätin että tuon pikku-piraijan täytyy saada jotain järkevää tekemistä ennen kuin tuhoaa koko talon (nimimerkillä et koskaan tiedä mikä tuho sinua odottaa kotona töiden jälkeen). Tässä kuussa meillä on myös ollut Mariannen kanssa parit ohjatut treenit mikä on nostanut sitä kauan kaipaamaa treenimotivaatiota.



Saga on saanut Simon tultua kivasti enemmän eloa treeneihin. Kotona neiti on passivoitunut totaalisesti pennun takia, mutta treeneissä virtaa on senkin edestä. Jopa seuraaminen on melkein alkanut sujumaan (kop kop...). Olemme Sagan kanssa tehneet iltaruoan aikaan kaukoja, jotta saataisiin ne kuosiin edes tällä vuosituhannella. Tämä on hieman auttanut ja vaikken vielä ole läheskään kymmenen metrin etäisyydellä, ei kuitenkaan tarvitse päivystää kuonon edessä. Seiso-maahan tekniikka on vielä vaikea, mutta muuten alkaa sujumaan. Olen myös vahvistanut ohjattua noutoa paljon. Jostain syystä oikean puolinen kapula tuotti Sagalle paljon enemmän vaikeuksia kuin vasemman. Neiti epäiröi, eikä "uskaltanut" irrota minusta kunnolla hakemaan sitä. Kerran tehtiin Mariannen valvovan silmän alla näyttääkseni mikä on ongelma, ja voila! Ongelmaahan ei enään ollut! Saga nouti molemmat kapulat epäröimättä hetkeäkäään. Mietittiin sitten mikä siinä voisi olla syynä. Todettiin, että syy voi olla niinkin helppo, että olen treenannut paljon puolipimeällä kentällä ulkona ja voi olla että oikean puolinen kapula on vain ollut liian pimeässä paikassa. Itse en ollut tätä ajatellut, mutta kun koira katsoo kapuloita aluksi takaviistoon se voi olla hyvinkin mahdollista, että pimeys on tehnyt Sagan epävarmaksi jos ei ole nähnyt noudettavaa kunnolla.




Tunnarissa Saga on alkanut jostain kumman syystä napsimaan vääriä kapuloita ja nuuskii muutenkin huolimattomasti kapulat läpi, tuoden usein väärän. Tätä ei tee jos minä vien kapulan mutta jostain syystä silloin kun jokin muu vie sen. Olen alkanut pysäyttämään Sagaa juuri ennen kapuloita ja odottamaan, että neiti rauhoittuu, jos tämä rauhoittaisi tilannetta ja saisi Sagan enemmän kuulolle. 
L-liike on ihan kivalla mallilla ja sitä ollaan myös työstetty pitkän tauon jälkene. Itse haluaisin hieman enemmän ripeyttä seuraamiseen jäävien jäkeen, ei siinä kun nousee ja alkaa seuraamaan. Nyt Saga jää hieman miettimään että mitä siinä oikein piti tehdä. Ideoita miten tätä voisi työstää?








Pikku-piraija Simolla vaihtuu hampaat ja tyyppi pistää aivan kaiken suuhun ja repii sen tuhansiin palasiin. Oli sitten kyse kynistä, käsistä, leluista tai nettikaapeleista niin kaikki menee suun kautta... Treeneissä tehdään Simon kanssa kaikki leikin kautta luonnollisesti, mutta tuo pikku-tyyppi leikkii todella hyvin! Sagaa olen saanut opettaa leikkimään, eikä neiti vieläkään oikein sitä osaa treeneissä, mutta Simo oikein repii ja taistelee kunnolla.

Olemme tehneet paljon motivoituneita luoksetuloja, hieman perusasentoa ja leikillä vähän katsottu merkin kiertoa ja ruutua. Kunhan pikku-piraija malttaa on sillä erittäin kiva asenne treeneihin ja osaa, ensimmäisen energiapurkauksen jälkeen, keskittyä oikein kivasti! Nopeasti tietysti väsyy joten tehdään oikein lyhyitä treenikertoja korkealla vireellä.



Nyt viikonloppuna on sitten luvassa vuoden kohokohta, messari! Aikeissa oli mennä sinne la-su esittämään Harmia, mutta nyt alkaa flunssa tehdä tuloaan joten katsotaan mikä vointi on lauantain jälkeen... Olen myös ilmoittautunut messariin bloggajaaksi (ensimmäistä kertaa bloggaajana missään karkeloissa) joten täytyypi koitaa muistaa ottaa kamera mukaan. Aikeissa olisi ainakin ostaa molemmille ässille Dentastixeja ja katsoa jotain uusi valopantoja. Meillä on kuukauden sisällä mennyt itsestään rikki, hävinnyt jonnekin metsään tai Simo purrut rikki ainakin neljä kappaletta... Eikä näitä mustia näy iltaämärässä ilman valopantaa. Ideoita kestävälle ja hinta-laatu suhdeltaan hyvälle pannalle otetaan siis vastaan!

7 kommenttia:

  1. Hahaa, mäkin oon bloggaajana paikalla lauantaina. :D Tänään just aloin katselemaan että kameran akut on ladattu ja tulossa mukaan.
    Tosin joudun Laran viemään myös kehään kun ei tuo systeri pysty edelleenkään liikkumaan normaalisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa! :D Juu akku olisikin hyvä tarkistaa, edellisessä näyttelyissä muistin kyllä kameran mutta akku oli tyhjä... ;) Tsemppiä kehiin, onko Laran ensimmäiset näyttelyt?

      Poista
    2. On Lara ollut jo kertaalleen pentunäyttelyssä (johon osallistuu siis tälläkin kertaa) viimeksi oli ainut bc ja oli silloin KP, ROP. Tällä kertaa niitä on useampia, mutta kaikki taitaa olla niissä vanhemmissa pennuissa. :D

      Poista
    3. Tälleen puskista huudeltuna: oliko tuo bloggaajaksi akkreditoituminen kuinka vaikeaa? Tai lähinnä mietin niitä kriteereitä, jos ensi vuonna uskltaisi kokeilla. Terveisin perjantaian helsinki winnerissä turistina ja vasta nyt huomasin tuollaisen mahdollisuuden. Vois olla aika mielenkiintoinen kokemus.

      Poista
    4. Rehellisesti vastattuna se ei ollut tälle tapahtumalle vaikeaa. Piti ainoastaan ilmoittaa blogin osoite ja yhteystiedot. Tällä sitoutui kirjoittamaan messuista blogiinsa. Mutta tämä oli tosissaan tälle vuodelle uusi juttu, eli voi olla että kriteerit muuttuu ensi vuodeksi.

      Poista
  2. Ihana Simo :) Mulla on hirveä flätti-ikävä, eikä Messarissa käynti yhtään helpottanut..

    Jäävien seuraamiseen lähtöön voisi auttaa joko vauhdin hidastaminen koiran kohdalla, jotta se ehtii reagoida, tai välitön palkkaaminen seuraamiseen lähdettyä. Alussa koira voi vähän epäröidä, kun ennen on aina pitänyt olla tattina paikallaan, mutta jos palkkaat sen heti kun se tulee oikealle paikalle, koira tajunnee mitä haluat. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, että koira nousee vasta seuraa-käskystä eikä siitä, kun kävelet sen ohi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Voin uskoa ettei messarissa oleminen auttanut... Tervetuloa vaan halailemaan flatteja tännepäin jos siltä tuntuu. ;)

      Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)