torstai 11. helmikuuta 2016

Etsintäkuulutus! Suomen talvi kateissa!

Lumi tuli, lumi suli, puro pani puli puli...

Haiku kuvastaa suomen tämän vuotista talvea enemmänkin kuin hyvin... Ensiksi satoi ja oli pimeetä, sitten tuli lumi ja sitten lumi suli. Tuskin ehdimme Sagan kanssa nauttia kunnon pakkasista ja ihanista lumimaisemista ennen kuin ne olivat sulaneet.


Kun lunta vielä oli maassa, kokeilin neidin kanssa ensmmäistä kertaa hiihtämistä. Meidän lähipelloille oli vedetty latu joten ostettuani uudet sukset päädyimme pelloille hiihtelemään. Ajatuksenani oli että siellä voin pitää Sagan vapaana ja kokeilla juoksuttaa neitiä lyhyitä pätkiä hihnassa. Ajatuksena olisi siis että Saga juoksisi vierelläni, ei että vetäisi. Kesällä kun ollaan käyty juoksemassa neiti ainakin pysyy hyvin vierelläni, hihnassa tai ilman, ja ajattelin tästä olevan apua vaikka ei muuten olla niin paljon tutustuttu hiihtäjiin. Ensi innostumisen ja pomppimisen jälkeenkin neiti juoksi joko edellä tai käskystä vierellä. Aika nopeasti tuo oppikin ettei ladulle voi jäädä nuuskimaan, muuten jää alle....
Ainoa miinus oli että ladut tosissaan oli pellolla, eli ei ihan parhaat mahdolliset. Meidän lähistöllä olevalla kuntoradalla oli myös kaupungin teettämät hyvät ladut, mutta en uskaltanut sinne koiran kanssa mennä jos joku vihastuisi. Myöhemmin tosin kuulin toiselta koiranomistajalta että hän oli koiran kanssa siellä hiihtänyt, eikä kukaan ollut vihastunut asiasta. Ainoa mikä nyt puuttui oli valjaat. Tähän asti olin pitänyt Sagaa joko vapaana, tai noutajahihnassa, mutta ajattelin että kunnon valjaat tietysti olisivat koiralle ergonomisemmat.Valjaita emme ole ikinä ennen käyttäneet koirilla, ja niiden ostaminen osoittautuikin jokseenkin isommaksi projektiksi kun mitä luulin. Onneksi oli Mustissa ja Mirrissä todella osaavaat ja kärsivälliset myyjät, jotka jaksoivat neuvoa jos ei malli tai väri tai joku muu sopinut... Iso kiitos siis heille! Loppujen lopuksi lähti matkaan mukaan oranssit Rukan valjaat. Ne istuivat hyvin ja antoivat Sagalle tarpeeksi liikkumatilaa. Oranssi väri heijasteineen myös näkyy hyvin jos juostaan tai hiihdetään pimeässä. Näitä olisi ollut kiva päästä heti kokeilemaan, harmi vain että se tärkein asia, lumi, oli tässä vaiheessa jo ehtinyt sulaamaan....  Sulisi nyt sitten kokonaan pois niin päästäisiin juoksemaan, mutta ei... Jäätä ja liukasta vaan. Onneksi nyt on taas luvattu lunta. Toivotaan että sitä tulisi niin paljon että pääsemme kokeilemaan valjaita tosihommissa!Olettekö te hiihtäneet tai caincrossannut koirienne kanssa?

Nyt täytyykin lähteä meidän "tavoitteellisiin" tokotreeneihin. Siitä myös postausta kohta tulossa. Pysykää siis kuulolla! Mahtavaa loppuviikkoa kaikille!


2 kommenttia:

  1. Me ollaan sekä hiihdetty että canicrossattu, hurjan hauskaa! Aidan siis hiihtäessäkin vetää mua, meillä on vetovaljaat ja -vyö ja välissä tietty joustoliina. Mä en niin välitä hiihtämisestä noin muuten, mutta koiran kanssa se on jees, kun saa kunnon vauhdin vähemmällä vaivalla :D

    Niille koneella vedetyille laduille ei tosiaankaan pidä mennä koiran kanssa, se on ihan järjestyssäännöissä kielletty. Tulee vain pahaa silmää ja lisää koiravihaajia, hiihtäjät ovat ihan tarpeeksi koiravastaista jengiä ilman että koiria laduille viedään. Espoossa on Oittaalle viime vuonna vedetty koiralatu, samoin Paloheinässä on ollut useampana vuonna. Jos nyt ensi talvena vaikka olisi vähän pidempään lunta :)

    VastaaPoista
  2. Tota oittaan latua täytyykin kokeilla, siitä en tiennyt. :) Täällä meilläpäin on onneksi joku ihana ihminen ajatellut kaikkia, eli täällä on ihan "kunnon" ladut, ja sitten sellaiset puolikuntoiset missä yleensä lapset ja näköjään koirakot menevät.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)