perjantai 26. helmikuuta 2016

Tavoitteellista tokotreeniä

Reilun viikon päästä meillä onkin tämän kauden ensimmäiset tokokisat Lohjalla! Suunnattaan ALOon vileä ja toivotaan että menee hyvin, muuten otetaan se enemmänkin treeninä jotta saadaan vähän enemmän kisakokemusta (tai ainakin emäntä uskottelee itselleen niin...). Kuvat ovat torstain tokotreeneistä koirakoulu kompassilla, ja ovat Tinana ottamia. Valitettavasti näin vasta jälkikäteen että kuvista tuli aika tummia... Mutta koittakaa kestää, ensi kerralla tulossa parempilaatuisia!


Kisoja ajatellen meidän tavoitteelliset torstaitreenit Mariannen kanssa ovat aivan mahtavia, kun saa jonkun liikkuroimaan meitä. Ollaan myös harjoiteltu liikkeiden putkittamista, että Saga kestäisi koko kokeen ilman nameja ja että vire sen myötä pysyisi tarpeeksi hyvänä. Muuten neiti on kyllä edistynyt sen suhteen paljon, että pystyn treeneissä hyvin putkittamaan kaksi-kolme liikettä ilman että se aivna valtavasti näkyy vireessä. Toki eihän se ihan parasta ole, mutta tätä onkin hyvä harjoitella kun ylemmissä luokissa eivät liikkeet juurikaan vähene.Seuraminen on meillä edistynyt kovaa vauhtia. Tämän hetken ongelmana on lähinnä kehujen tarve. Eli jos pystyn kehumaan Sagaa parin ensimmäisen askeleen aikana, neiti seuraa kontaktissa oikein kivasti. Mutta jos ei saa kehuja, myös kontakti tippuu. Tätä ja seuraamisen ensiaskeleita meillä on nyt reilu viikko aikaa harjoitella. Ja meikän on aika oppia vasemman ja oikean käännöksen ero... Kaukot menevät oikein hyvin, matalassa vireessä ei pomppaa ihan yhtä nopeasti ylös kuin korkeassa. Eli täytyy kokeissa hieman viritellä neitiä ennen kaukoja jotta ei tule tassutellen ylös, kun kerran osaa sen niin hyvin.
Liikkeet tuntuvat muuten aika helpoilta eikä minua huolestuta että Saga ei osaisi jotain liikettä. Estehyppy on ainoa asia mikä hieman huolestuttaa. Sagahan on vanhoista säännöistä tottunut hyppäämään umpiesteen yli, eikä puomillinen este oikein vakuuta. Pari kertaa kun ollaan kokeiltu on neiti juossut vierestä ohi. Kun kerran auttaa ja näyttää että keskeltä tullaan yli, neiti hyppää oikein hyvin. Mutta tämä vaatii sen ensimmäisen kerran auttamisen. Itselläni ei ole tuollaista puomiestettä että voitaisiin harjoitella, joten täytynee keksiä joku kotitekoinen este jolla voisi treenata tätä ylittämistä... Ehkä ämpäreillä ja luudanvarsilla saisi samantyyppisen esteen tehtyä? Olisiko kellään ruudun toisella puolella mitään ideoita tähän ongelmaan?


Ps. Kuka sanoi että TOKO on vakavaa hommaa?! ;) Vaikkei koira aina tee mitä sen pitäisi...

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Juu meitä on kasa flattituttavia jotka treenaa yhdessä. :)

   Poista
 2. Ämpärit ja luudanvarsi on ihan jees! Mä olen hypyttänyt myös metsälenkeillä kaikki kaatuneet puunrungot ja matalat aidat parkkipaikkojen reunoilla yms. Vanhoilla säännöillä oli se "ongelma", että piti virittää joku pyyhe tai matto näkösuojaksi siihen ämpäri-luudanvarsi-esteeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puunrungot sun muut luontoesteet toimii meillä oikein hyvin, mutta täytyy kai kokeilla tota ämpäreillä ja luudanvarsilla. :D Luulis että menisi leikiten kun umpiesteellä ei koskaan ole ollut ongelmia, mutta jostain kumman syystä tämä uusi este ei nyt aivan ole neidin mieleen... :P

   Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)