sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Vastakohdat täydentävät toisiaan?

Ihan ensiksi; oikein hyvää uutta alkanutta vuotta 2017 kaikille! Toivottavasti uusi vuosi on tähän asti ollut mieluinen. Ainakin sää on suosinut meitä lunta rakastavia tyyppejä täällä pk-seudulla! Talven tultua ei olla löydetty oikein mitään hyvää ulkotreenipaikkaa tokoon, kun kaikki kentät ovat jäädytettyjä täällä päin. Nomea on kyllä jonkun verran voitu treenata. Pitäisi etsiä jokin hallipaikka niin voisi treenata ihan kunnolla talvellakin, se oma olohuone kun ei ihan VOI luokan liikkeisiin halua riittää... Mutta ensi viikolla alkaa onneksi myös ohjatut tokoilut joten silloin viimeistään päästään Sagan kanssa tekemään jotain järkevää!




Tällä viikolla saimme veljeni espanjanvesikoran Hugon (Weewaddle Prime Time) viikoksi hoitoon kun omistajat ovat lämpimämmässä säässä lomailemassa. Hugo on juuri täyttänyt vuoden ja koirat ovatkin tutustuneet ja leikkineet keskenään koko Hugon nuoren iän ajan. Nämä kaksi ovat aikamoinen riehuja tuhotiimi, eikä Hugo aina halua rauhoitua omiin oloihinsa. Luonnollisesti mietimmekin hieman miten tämä sujuu kun Saga haluaa iltasin olla omissa oloissaan.



Sisällä olemme pitäneet alusta asti tiukan linjan että siellä ei riehuta, ja pitkien lenkkien ansiosta molemmat ovat olleet oikein rauhallisia sisällä. Olemme seikkaileet pelloilla ja tutkineet uusia metsäpolkuja joissa koirat ovat saaneet riehua energiansa pois. Myös Hugo on osannut rauhoittua, joten sen kanssa ei ole juurikaan ilmennyt ongelmia. N on onneksi ollut lomalla tämän viikon, mikä kyllä on helpottanut näiden kahden tyyppien hoitamista ja ulkoilutusta. Hugoa ei ihan uskalla päästää samalla tavalla vapaaksi kuin Sagaa, joten silloin on ollut kätevää että meitä on kaksi ulkoiluttajaa.


Tämän kuluneen viikon aikana olemme saaneet huomata miten tottuu yhteen rotuun ja sen hoitoon ja ominaisuuksiin. Nämä kaksi ovat keskenään kuin toistensa vastakohtia. Käsiteltävänä ja koulutettavana Hugo on erittäin paljon pehmeämpi kuin Saga, mikiä tietysti aluksi aiheutti hieman yllättyneitä ilmeitä molemmilta osapuolilta. Olemme tottuneet että jääräpää-Saga ei pienestä hätkähdä, joten on ollut hieman totuttelemista pehmeämmän tyypin kanssa. Tämän lisäksi on myös turkinhoito saanut uuden perspektiivin. Espanjanvesikoirilla kun on kihara turkki jonne kirjaimellisesti kaikki jää kiinni. Sitä ei putsata nopealla pyyhkäisyllä niin kuin flattien sileää karvaa. Varsinkin nyt kun lämpötila on nollilla ja paljon lunta, on sisääntulo ja sulaminen ollut melkoinen projekti. Sagalle riittää että pyyhkeellä putsaa tassut ja sulattaa pahimmat paakut sormilla pois, kun taas espanjalaisella herralla jää kaikki lumi kiinni turkkiin, eikä sitä käsin tai pyyhkeellä edes saa pois. Helpointa on ollut ottaa koko koira suihkuun ja haalealla vedellä sulattaa lumet. Muuten ne eivät millään halua irrota.


                                                         * -24 astetta ja kyllä tarkene!*

Päivä päivältä totumme enemmän toisiimme ja Hugokin tottuu meihin. Myös koirat tottuvat enemmän toisiinsa ja yhteiseloon, ja tietävät näin paremmin toistensa rajat. Sagakin joka on todella mustasukkainen jos joku muu yrittää olla meidän kanssa, on saanut oppia jakamaan huomiota.
Maanantaina on ohjatut tokoilut jonne otan vain Sagan mukaan, mutta tiistain treeneihin pääsee myös Hugo mukaan. Kiinnostavaa nähdä miten espanjalainen herra siellä käyttäytyy!


*Joko mennään täysillä tai sitten virta sammuu...*



Miten teidän vuosi on lähtenyt käyntiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)