lauantai 30. maaliskuuta 2019

Turku KV ja koiranäyttelyiden vähenevä ihmismäärä


Edellisenä viikonloppuna oli vuorossa Turku KV näyttely jo toistamiseen tänä vuonna, kun myös perinteisessä tammikuun näyttelyssä tuli käytyä. Perjantai-iltana vein Sagan ja Simon Mariannelle trimmattavaksi, jotta saisin nuo metsämörrit hieman kuosiin. Olin aikeissa ottaa Simosta rakennekuvia ja siksi halusin myös pikkumiehen mukaan siistittäväksi kunnolla (lue: ei omaa kotitrimmi kaaosta...). Jotkin kuvista ovat mukana tässä postauksessa. 

Trimmauksen jälkeen havahduin siihen, ettei minulla ollut ajatustakaan mihin aikaan minun pitäisi Sagan kanssa olla Turussa lauantaiaamuna, puhumattakaan että olisin muistanut tulostaa Sagan numerolapun tai ostaa nameja näyttelyihin... Miten niin arki oli vienyt kaikki ajatukset ja voimat. Koiran sentään muistin ottaa mukaan! Ei muuta kuin kaupan kautta kotiin.

 *Simo 1v 9kk*
Perjantaina tuli ilmoitus tuomarinmuutoksesta mikä hieman harmitti, koska olisin mielellään saanut Mona Perssonin arvostelun Sagasta. Nyt tilalle oli saatu Pia Itkonen. Täysin tuntematon tuomari meille, mutta päätin kuitenkin lähteä. Ennen flatteja oli yli 60 labradoria arvosteltavana, joten lähdin noin yhdeksän aikaan ajelemaan Turkua päin. Paikan päällä mietin missä kaikki flatti-ihmiset luuraavaat, ennen kuin ymmärsin että olin katsonut aikataulut väärin. Nopeasti vilkaistuna olin katsonut, että flatit alkavat kello 11:30, mutta se aika olikin labradori narttujen alkamisaika.... Asiaa ei auttanut se, että aikataulut muutenkin venyivät. Mutta eipä auttanut muuta kuin istuutua odottamaan.

*Saga 5v 8kk*


Olin varta vasten säästänyt paikalle käteistä, koska olin aikeissa ostaa uusia treenileluja tokoon (eräs nimeltään mainitsematon flatti herra on repinyt useimmat rikki...). Mutta yllätykseni oli suuri, kun huomasin ettei paikan päällä ollut kuin muutama hassu standi, eikä mikään niistä myynyt treenileluja. Kun kuitenkin oli KV näyttelyt kyseessä oi mielestäni outoa, ettei paikan päällä ollut enemmän myyjiä. Muutenkin huomasi, että porukkaa oli vähemmän ollakseen KV näyttely. Lieneeköhän hinnat tai seuraavan viikonlopun Lahti KV syypää? Flatteja kyllä oli ilmoitettu noin kolmisenkymmentä kappaletta, mutta muuten vaikutti olevan vähemmän porukkaa.


Hieman olin jännittänyt miten jaksan raskauden kanssa pitkän päivän, mutta onneksi olin ottanut tuolin ja kunnon eväät mukaan, jolla pärjäsin hyvin. Iltapäivällä noin kolmen aikaan oli flattien vuoro. Esitin Harmin valiouroksissa, joka oli erittäin vilkkaalla tuulella eikä oikein malttanut seistä paikallaan. Juoksemisen jälkeen hän rauhoittui hieman, mutta EH saatiin. Tuomarin mukaan kaula oli liian lyhyt, jolloin koko koiran olemus oli liian kompakti. Täytynee etsiä kaulan venytyskone seuraavalle kerralle, mitä tuomari ehdotti...

Noin neljän aikaan oli Sagan vuoro (miten niin pitkä päivä!). Tassusprayta neidin tassuihin ja menoksi kehään. Valionartuissa oli kaksi narttua Sagan lisäksi; yksi Mei Danin narttu ja yksi ruotsalainen. Yhteisarvostelussa Saga oli aivan täpinöissään ja juoksi hirmu vauhtia. En ollut antanut neidille juurikaan aamupalaa, joten neidillä taisi olla hieman nälkä. Yksilöarvostelussa asetan aina Sagan namilla, mutta sitten seisotan vapaasti nami joko selän takana tai käsi juuri namitaskun kohdalla Näillä ollaan menty ainakin vuosi ja hyvin toiminut. Kunnes nyt. Sagalla taisi olla niin nälkä, että oli koko ajan namin perässä. Seisoi kyllä ihan ok, mutta en saanut venytettyä niin paljon jotta olisi ollut täydellinen seisonta, koska nami! Itse olin jotenkin niin pöllästynyt tästä tilanteesta, etten sitten tajunnut syöttää koko aikaa. Noh, oppia ikä kaikki. Juokseminen meni hurjalla vauhdilla ja muutenkin esitys oli ihan hyvä. Tuloksena sileä ERI ja kolmas paikka, kuitenkin hyvällä arvostelulla (mitä nyt kuono-osa saisi olla täyteläämpi). Ja ei kun suoraan häkille odottamaan ruokapalkkaa!Itse olin tyytyväinen, että Sagalla kumminkin oli iloinen esitys ja hauskaa kehässä. Pakko mainita, että olin itsestänikin vähän tyytyväinen, että jaksoin juosta kahden koiran kanssa ja muutenkin koko pitkän päivän. Juokseminen, kun ei ole mukavimmasta päästä raskaana ollessa. Hiukan pyörrytti juuri ennen Sagan kehää mutta ei sen pahempaa, ettei kunnon nesteytyksellä olisi mennyt ohi.


Kävikö joku teistä Turun KV näyttelyssä? Oletteko te huomanneet näyttelyissä ihmisten vähenevän?

Seuraavana meillä on vuorossa nomekurssi Sagan kanssa (toivon, että saisin jonkun ottamaan kuvia) ja sitten Vaasan KV näyttelyt. Pikkuhiljaa alkaa kevätkausi rullaamaan käyntiin!

Mukavaa viikonloppua!


2 kommenttia:

 1. Minulta on nuo näyttelykäynnit vähentyneet ihan sen takia, että olen todennut ettei Lunasta ole valioksi. Ei vaan viitsi käyttää ns. "turhaan" rahoja hirveästi näyttelyihin tietäen että Lunalle se sileä ERI on se paras mitä se voi saada. Kyllä niissä on kiva silloin tällöin käydä.

  Systeri taas käy Laran kanssa aika ahkerasti, hän oli Turussa viikko sitten ja nyt tänä aamuna lähti Lahteen. :D Laralla nyt tosin onkin mahdollisuudet Serteihin. Bortsuja on ainakin joka kerta ollut ihan riittävästi ilmoitettuna, ettei tuon rodun kohdalla ainakaan voi puhua ihmiskadosta. Sama kun on katsottu kultaisianoutajia ja cockerspanieleita, on ilmoittautuneita ollut aina melko paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tosiaan tuo ihmiskato riippua aikpaljon rodusta, tai sitten vaan laskevat yleisestä kävijämäärästä. En ole noutajissakaan huomannut hirveää katoa.
   Ja tottahan se on, että koirien rahoilla keksii aivan taatusti toista tekemistä jos ei näyttelyissä käy. ;)

   Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)