Saga

            Kennelnimi: FI & EE MVA TK1 Harvahampaan Laughing Wind
            Kutsumanimi: Saga
            Rotu: Sileäkarvainen noutaja
            Synt. 26.07.2013
            Kenneli: Kennel Harvahampaan
            Lonkat; A/A
            Kyynär & polvet: 0/0
            Silmät: terveetSaga on elämäniloinen ja energinen hännänheiluttaja, joskin flatiksi aika rauhallinen. Neiti rakastaa olla kaikessa ja kaikkien mukana koko ajan. Lempipuuhailuun kuuluu kepit ja vetoleikit, ei ole väliä onko keppi muutam millin pituinen pätkä tai kolmen metrinen puu, kunhan se on puuta niin se päättyy neidimme suuhun joka iloisesti kantaa sitä mukanaan! Muuten Saga rauhoittuu mieluiten matten tai hussen sylissä tai omassa pedissä lempipehmolelun "Hubertin" kanssa.

Kun päätimme aokkini kanssa hankkia flatin en tiennyt rodusta juurikaan mitään. Wikipediassa luki että se on koirarotujen "Peter Pan" joka on villi ja leikkisä koko ikänsä aikana. En kyllä ihan vakuuttunut tästä, mutta ajoimme kuitenkin Joensuuhun Harvahampaan kenneliin katsomaan flattipentuja. Minun onnekseni kennellillä oli neljä muuta koiraa pentujen lisäksi, sekä uroksia että narttuja ja kaikki eri ikäluokissa. Näin sain tutustua rotuun rauhassa ja kysyä heti paikan päältä kaikki mitä mietitytti.Saimme auttaa pentujen ulkoilutuksessa ja tutustua niihin rauhasa. Kysyime paljon emästä ja flattien terveydentilasta. Tutustuamme pentuihin jonkin aikaa, valitsimme kahden nartun välillä. Toinen kuitenkin osottautui ulkona rohkeammaksi ja itsenäisemmäksi joten valitsimme pinen oranssipantaisen neidin. Tätä valintaa emme ole hetkeäkään katuneet.

Saga on ihanan elämäniloinen tapaus jonka kanssa ei voi pysyä totisena kauan aikaa! Siinä missä neidin energisyys voi viedä minulta treeneissä hermot, on samalla neidin hauskin piirre kun hän vetää parimetristä puuta perässään tai hyppää antiloopin tapaan hakemaan palloa. Sisällä Saga on kuitenkin todella rauhallinen kunhan on saanut puuhata tarpeeksi, mikä on hermoille aika mukavaa.Sagan rakastaa kaikkia ihmisisä ja muita koiria. Treenatessa neiti on innokas oppimaan ja mielyttämishaluinen, vaikka se keskittymiskyky ei aina ole ihan paras mehdollinen... Flatti tylsistyy helposti ja niin mys meidän neiti tekee. Mutta kunhan ei jää väntämään samaa liikettä liian kauan niin on hauskaa työskennellä neidin kanssa.

Sgan kanssa harrastamma TOKOa, näyttelyitä ja nomea. TOKOssa. Nomessa saimme syksyllä 2016 noutajien rodunomaisen taipumuskokeen läpäistyä, ja aikomus olisi pikkuhiljaa alkaa treenaamaan nomen ALO luokan juttuja. TOKOssa Saga sai vuonna 2016 TK1 koulutustunnuksen, kolmen ykkötuloksen jälkeen alokasluokassa. Avo luokasta saimme ykköstuloksen kesällä 2016, ja tällä hetkellä treenaamme voittajaluokan liikkeitä, toiveena startata kesällä voittajassa.
Helmikuussa 2017 Saga saavutti tittelit Suomen ja Viron muotovalio (FI & EE MVA) näyttelyissä.

Sagan elämänviisaus: Koska minä rakastan kaikkia eläviä olentoja, kaikki rakastavat myös minua ja pusujani <3


Wippidoo, keppi löytyi!!

Nappisilmä-Saga 4kk
                                                                          Saga 1,5v.Blogi kertoo treeneistä, arjen elämyksistä ja kommeluksista Sagan kanssa, sekä muista arjen koirahenkisistä tapahtumista. Terkkuja ja kommenteja saa mielellään jättää! :)

<3 : Johanna ja Saga

1 kommentti:

  1. Kyllä tämä maapallo on pieni :D Itse aloin juuri flätistä hieman haaveilemaan ja tutkailin Harvahampaan kennelin sivuja, kun tässä lähellä asuuvat. Sitten koirapuistossa tapasin Harvahampaalta tulleen tyttösen ja nyt löysin tämän blogin... Oman blogini osoite on sogodcreatedadog.blogspot.com, tervetuloa vierailemaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)