maanantai 31. lokakuuta 2016

Neljä vinkkiä loistavaan syysulkoiluun!

Asuinalueellamme on kaikille koiranomistajille ja muille karvakuonolaisten omistajille oma facebookryhmä. Sen kautta olemme hiljaittain järjestäneet muutaman loistavan kimppakävelyn koirille. Siis kirjaimellisesti loistavan, sillä tarkoituksena on ollut kävellä ympäri asuinaluetta ja näyttää, että käytämme heijastimia pimeällä ja kehottamaan muita (varsinkin lapsia) käyttämään niitä myös. Yli 2000 koiraa kuolee joka vuosi liikenneonnettomuuksiin, josta suuri osa vältettäisiin heijastimilla!


                                                               *Loistavaa porukkaa*


                                                              *Sumuisessa syysillassa näkyvyys on erittäin huono*

Tähän tempaukseen olemme saaneet sponsorointia muunmuassa Faunattaresta koiranamien ja kakkapussien muodossa, sekä Royal Caninilta heijastinpipojen ja lenkkihihnojen heijastimien muodossa. Itse olemme varta vasten kaivanneet kaikki omistamamme heijastimet päälle, sekä omistajille että koirille. Vaikka kuinka itse sitä luulisi, niin jo hämärässä autoilijoilla on vaikeaa nähdä jos kuljet ilman heijastimia!


                             
                              Tässä minun ja Sagan vinkkimme loistavaan syysulkoiluun:

1. The more-the merrier, eli mitä enempi heijastimia sen paremmin näyt! Haijastin on halpa henkivakuutuus sinun ja koirasi hengestä!

2. Tarkista heijastimesi ikä! Heijastin vanhenee eikä vanha näy yhtä hyvin kuin uusi, muista siis uusia heijastimesi säännöllisesti!

3. Pimeä voi yllättää, laita takkiisi ja koiran hihnaan varmuuden vuoksi heijastin kiinni, joka on koko syyskauden siinä jos pimeä pääsee yllättämään.

4. Vaihtoehtoja vanhoihin rumiin heijastinliiveihin löytyy, etsi omaan tyylisi sopiva heijastin!

Nykyään löytyy heijastinpipoja, -takkeja, -liivejä, -naruja, -hanskoja ja kaikenlaista joka lähtöön ihan kaikille. Jos se 90-luvun vanha heijastinliivi siis nolotta, älä anna sen olla este näkyvyyteen pimeässä! Myös koirille löytyy valopantoja, heijastinliivejä, orbilockeja, hijastintakkeja ja vaikka mitä.


*Vanhoja tylsiä heijastimia ei tarvitse enään käyttää. Nyt löytyy heijastimia ihan jokaiselle tyylistä riippumatta!*

Itse käytän heijastinliiviä, heijastinpipoa, ranneheijastinta ja tarvittaessa otsalamppua. Sagalla käytämme Rukan huomiliiviä ja Little&Biggerin valopantaa. Varsinkin valopantaa voin suositella tummien ja runsasturrkisten koirien omistajille! Pantaa voi ladata USB:n avulla ja se näkyy jopa 500 metrin päähän, myös hieman paksuturkkisemmilla koirilla.
Mitä heijastmia SINÄ ja KOIRASI käytätte? Haastan kaikki tämän postauksen lukeneiden kertomaan joko tähän kommentoimalla, tai omassa blogissa (laita mielellään linkki postaukseen tänne) mitä heijastimia te käytätte ulkoilessanne! 

Haasta myös muita käyttämään heijastimia!

Laitetaan valoa kiertämään, jos saamme edes mutaman koirakon lisää käyttämään heijastimia pimeällä olemme onnistuneet!

                                               Valoisaa syksyä toivottaen,
                                                  Johanna ja Saga

4 kommenttia:

 1. Aamen! Tosi ihana tämmöinen idea! Pitääkin tehdä omaan blogiin juttua aiheesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! Laita mielellään linkki tänne kun olet kirjoittanut jutun, niin saan luettua. :)

   Poista
 2. Valopannoiksi oon valinnut Leuchtie. Meillä noi perus-usb-letkut ei näy valitettavasti mihinkään pikimustan kiharan karvan seasta :( On olleet kyllä ihan parhaat, kestävät (selviää näköjään mm. hiekasta ja veteen upottamisesta suuttumatta :D) ja riittävän kirkkaat joka suuntaan, mikä on tärkeää.

  Heijastinpintaa on liiveissä, valjaissa ja hihnoissa (itse hihnoissa ja on meillä heijastinjatkekin, toinenkin on ostoslistalla). Laikalla on tällä hetkellä heijastinpanta, kun se on bulkannut itsensä ulos Hurtan ihan hyvästä liivistä. Hankin sille sopivampaa kokoa olevan Best Friendin, kuten Vinskillä on. Sille plussaa klipsukiinnitteisestä vatsaremmistä eli siitä, mitä tulee auottua ja suljettua liivissä eniten. Siinä käytössä ei mun kokemuksen mukaan oikein kestä tarranauhat (koska karvat, hiekka ja kiinnittäminen/aukominen jatkuvasti).

  Mulla on heijastinpintaa ihan ulkovaatteissa ja käytän myös irtoheijastimia ja rannekkeita yms. Heijastinliiveistä en oo löytänyt budjettiin sopivaa sellaista, joka ei haittaisi tällaista herkkistä, joka ei kestä tukehtumisen tunnetta, joka aiheutuu tietyntyyppisistä vaatteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Harmi ettei tuo valopanta näy läpi turkin, kuten sanoit, ne kestävät hyvin ja ovat muuten kirkkaat ja hyvät. Mutta kuulosta siltä että teidät kuitenkin näkee lenkillä! :) Nuo heijastinliivien klipsukiinnikkeet vatsan alla ovat kyllä todella käteviä!
   Vinkkinä niin stadiumista ja muista urheiluliikkeistää löytyy myös heijastinliivien sijasta vähän "valjastyyppiset" heijastimet jos ne aiheuttaisivat vähemmän tukehtumisen tunnetta.

   Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)