perjantai 10. heinäkuuta 2015

Virallisesti tottelevainen

Viikonloppuna, älyttömässä helteessä, oltiin neidin kanssa ensimmäisissä virallisissa TOKO kokeissa Lohjalla! Lämpöä riitti melkein 30 asteen verran joten olin hieman skeptinen miten tämä menekään. Sagahan on aika herkkä kuumuudelle, ja kun vire muutenkin laskee helposti kentällä niin se ja helle ei taida olla se paras kombinaatio… Kaikki videot ovat kännykälläni kuvattuja, jonka linssi ei vissiin ollut maailman puhtain,joten valitan huonoa laatua! Lopussa myös kaivataan vähän neuvoja videoiden suhteen.

Muttamutta, pakattiin autoon tavarat; häkki, viilennysloimi, varmaan kymmenen litraa vettä, hatut, liivi, namit jne. Sitten suunnattiin Lohjalle. Koe oli siellä jonkun koulun kentällä, ja onneksi pihalla oli muutama puu minkä alle sai häkin laitettua hieman varjoon. Ensimmäistä kertaa kun oltiin kisaamassa niin ostettiin kisakirja paikanpäältä ja Sagan tunnistusmerkintä tarkastettiin. Sitten neiti häkkiin huilaamaan ja katsottiin avointa luokkaa joka oli käynnissä. Vähän tuli samalla tarkistettua mitä tuomari koiruuksilta odottaa ja miten tulee kentällä käyttäytyä. Sitten päätin ottaa pienet muistinvirkistystreenit neidin kanssa. Vire oli aika ok kun ensiksi leikittiin, vaikka ei ihan sitä parasta kun oli niin kuuma. Muuten sujui harjoittelu hyvin mutta liikkeestä maahanmenossa oli tapahtunut jotain. Vaikka se on ollut meidän vahvin liike, neiti jäi nyt vain seisomaan eikä millään halunnut mennä maahan. Pieni paniikkihan siinä sitten tuli, mutta parissa minuutissa kun ei ehdi ihmeitä tehdä niin oli pakko antaa asian olla ja toivoa että neidin mieli muuttuisi kehässä.


Ensiksi oli sitten luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Oltiin iltaa ennen kokeita harjoiteltu paljon luoksepäästävyyttä, kun Saga yleensä halua hypätä suoraan kaikkien ihmisten syliin kun tulevat moikkaamaan. Tuomari sai kyllä kunnon pusu-pesun Sagalta mutta neiti pysyi ilokseni paikallaan eikä noussut. 

Paikkamakuussa ei ole ollut muita ongelmia kun lonkallemeno ja hieman vino maahanmeno.Haistelua ja häiriöitä ollaan harjoiteltu niin paljon että ajattelin niiden asian olevan hanskassa. Saga meni kuitenkin suoraan ja hyvin maahan ja jäi hyvin makaamaan kun ohjaajat lähtivät pois. Aika paljon neiti kyllä vilkuili sivuille kun kentän vieressä oli iso tie josta kulki paljon autoja, mutta pysyi hyvin. Mutta eiköhän se neiti kuitenkin puolentoista minuutin jälkeen alkanut nuuskia maata, ja meni lonkalleen heti kun päätti että tämä on tylsää. Nooh, 10 tuli tästä liikkeestä kuitenkin vaikken itse ollut ihan tyytyväinen.

Sillä väliin kun odotettiin meidän vuoroa yksilösuorituksissa, laitettiin kylmäloimi päälle ja neiti häkkiin vilvoittelemaan.

Sitten tuli meidän vuoro. Oli vähän tunne että se viilennysloimi ei tällä kertaa auttanut, ja seuraamisissa huomasi sitten kuumuuden iskevän. Neiti jätätti aika kunnolla sekä hihnassa seuraamisessa, että vapaana. Näissä liikkeissä on kuitenkin onni se, että neiti korjaa itse paikkansa. Eli kun liikkuri käski liikkeen seis, neiti ei jäännyt minnekkään kauas ihmettelemään niin kuin luulisi, vaan tassutteli luokseni ja istuutui oikein hyvin perusasentoon.Liikkeestä seis oli ihan älyttömän napakka, neiti pysähtyi kuin seinään! Luoksetulo taas sen sijaan on ollut napakampi, neidillä kun oli niin kuuma, ei oikein jaksanut juosta niin hyvin sivulle kun yleensä. Viimeisenä oli vuorossa se maahanmeno.... Seuraaminen ok, ja käskystä näin vain silmäkulmasta että pää katosi, joten oletin neidin menneen onnistuneesti maahan. Luulin. Kun matka riitti ja käännyin niin eiköhän se neiti seisoinut siinä oikein tyytyväisen näköisenä! En sitten tiedä mikä siihen maahanmenoon on mennyt kun nyt yhtäkkiä on niin vaikeeta!

                                                                  Liikkeestä seisEstehypystä 10 ja mielestäni Saga teki parhaan hyppynsä ikinä! Hyppäsi suoraviivaisesti ja napakasti. Kokonaisvaikutuksesta tuli 8. Tuomari kehui kuitenkin sitä että huomaa Sagan haluavan tehdä töitä, kun yleensä flatit tekevät vähän mitä haluavat helteellä. Joten jotain posiitivista! Sain myös vinkin ihan kääntyä katsomaan seuraavalla kerralla, että neiti varmasti menee maahan, jotta ei opi että kokeissa voi tehdä mitä haluaa.Ihan hyvä vinkki kyllä, aina on itsellä paljon opittavaa kun tämä oli myös minun ensimmäinen koe!Tokokoe Lohja, 4.7 ALO:

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 10
Seuraaminen kytkettynä: 7
Seuraaminen vapaana: 7,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0
Luoksetulo: 9
Seisominen seuramisen yhteydessä: 9,5
Estehyppy: 10
Kokonaisvaikutus: 8

Tulos: ALO2 158p. 

Ensimmäiseltä kokeelta en odottanut paljoa, mutta mielestäni meni kuitenkin ihan hyvin! Tottakai löytyy aina parantamista (varsinkin tuo liikkeestä maahan), mutta näin yleisesti niin ei ainakaan nolattu itseämme ihan totaalisesti vaan homma pysyi hanskassa. Hieman toivoin kakkostulosta mutta tuon maahanmenon nollaamisen jälkeen pelkäsin pahoin että tulisi ALO3. Yllätykseni saimme sitten ALO2 ja 158pistettä! Eli vain kaksi pistettä ykköstulokseen! Ihan huippua! Nyta vain kotiin tekemään tehotreenit seuraavaa koetta varten joka olisikin parin päivän kuluttua ja SNJ:n tokomestaruus!

Ps. Tässä taas meni parisen päivää kirjoittaessa tätä postausta, koska en saanut videoita ladattua(toivon että ne nyt toimivat!). Miten te yleens lataatte videoita blogille? Kirjoitan kaikki postaukset windows live writerissa, ja ataan ne sitten blogiin ja se on tähän sti toiminut moitteettomasti. Mutta nyt kyseinen Live writer ei enää halua ladata videoitani joten olen ladannut ne youtubeen ja siitä bloggeriin ja toivonut parasta.. Miten te teette videoiden kanssa? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)