sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Sipoo RN kahden koiran voimin

Lauantaina tulin kotiin kolmen päivän koulumusiikkitapahtumasta Vaasasta oppilaiden kanssa. Hirveästi energiaa ei olisi ollut nousta kukonlaulun aikaan sunnuntaina näyttelyyn, mutta minkäs teet kun olin katsonut väärän päivänmäärän kalenterista ilmoitusta laittaessani. Sagallahan ei periaattessa ole enään mitään haettavaa ryhmiksistä, kunhan mentiin pitämään hauskaa, ja olin myös luvannut esittää veljeni espanjanvesikoiran Hugon.


                                                                      *Weewaddle Prime Time, "Hugo" 1,5v.*

Sunnuntaina siis väsynyt koira(luultavasti valeraskauksen väsyttämä) ja väsynyt koira, istui autoon kohti Sipoota. N, jengin ainoana pirteänä, sai toimia kuskina ja roudaajana. Aurinko kovin tsemppasi pilvien takaa pois, ja onnistui välillä, joten tulimme kymmenen maissa hienosäiseen Sipoon ampumaradalle, mukavine talkooihmisineen. Jotka muuten melkein kaikki osasivat ruotsia! Harvinainen ja mukava yllätys näyttelymaailmassa! Espanjanvesikoirat alkasivat noin 11 maissa ja flatit heti heidän jälkeen. Tuomarina toimi Harry Tast.



Kehä oli valitettavasti asvaltilla, ja kiken lisäksi postimerkin kokoinen. Tuomari kuitenkin ystävällisesti ohjasi kaikkia juoksemaan hieman kehälinjan ulkopuolella tarvittaessa. Hieman puunattiin ja pörrötettiin vähäkarvaista Hugoa ennen kehää, ja koitin vähän juoksuttaa. Hugo on kerran iakaisemmin ollut pentunäytttelyissä, minun esitettävänäni, joten tämä olisi ensimmäinen virallinen näyttely. Juuri ennen kehäänmenoa spanielin omistaja tunnisti Hugon olevan hänelle tutustu kennelistä ja antoi narttukoiransa tulla haistelemaan Hugoa, kielloistani huolimatta. Tämä narttu oli kovasti häiriöherkän Hugon, 1,5v, mieleen enkä millään meinannut saada herraa kehään. Seisonta meni niin ja näin, kun ei halunnut kääntää selkäänsä spanielidaamille. Mutta ravasi vierelläni nätisti. Tosin kuin flatit, vesikoiria saa asettaa seisottaessa, mikä tekee mielestäni esittämisestä todella helppoa. Tuomarikin tykkäsi ja näin tuomarin sanojen mukaan"baby boy" sai tuolksen NUO ERI 1 SA.




Paras uros kehässä otin Sagan karvalelun mukaan, kun Hugo ei juuri nameista välittänyt (ihan kummaa kun on tottunut että oma koira ei muuta suostu katsoman!) vaan sylki ne pihalle. Lelun avulla sain seisotettua hieman paremmin ja Hugo ravasi todella reippaasti ja tyylikkästi. Looputuloksena PU3.


Sitten tulikin hieman taukoa flattien kehää odotellessa. Flatteja oli 12 kappaletta joista Saga oli toiseksi viimeinen. Väsynyt neiti oli herännyt henkiin ja esiintyi oikein iloisesti häntää heiluttaen! Nyt keväällä neiti on josatin syystä alkanut vetää takajlkoja alleen, eikä oikain halua venyttää niitä tarpeeksi taakse. Hieroja kävi pari viikkoa sitten ja totei Sagan olevan täysin jumissa etulapojen välissä, ja hieman mietityttää voisiko tuo tassujen siirtäminen johtua siitä.





Kuitenkin ravasi ryhdikkäästi ja antoi tuomarin kopeloida nätisti. VAL ERI 1 SA tuloksena jäimme heti paras narttu kehään. Kehässä oli viisi SA:n saaneita narrttua. Itse tunaroin hieman tässä kehässsä, häiriköiden Sagan seisomista kun en mielestäni löytänyt tasaista ja hyvää seisonta paikkaa Sagalle kun jouduimme kulmaan seisomaan. Parin kierroksen juoksemisen jälkeen loppusijoituksemme oli PN 4 hienolla arvostelulla, ja olin oikein tyytyväinen pikku-neitiin! Parasta oli se, että Saga esiintyi iloisesti häntää heiluen, enkä minä hermostuttanut häntä turhalla hermosumisella.



Suunniteltiin muutama muu näyttely missä voisin esittää Hugon, ja tehtiin Sagan kanssa hieman häiriö tokoa, enenn kuin pakkasimme tavarat ja väsyneinä mutta tyytyväisinä suuntasimme kotiinpäin. Huomenna on sitten tiedossa TOKO treenit oman treeniporukan kanssa, ja tiistaina treenit SM-TOKO joukkueen kanssa. Tiukka viikko siis edessä!

Onko muilla jo kesän näyttelykalenteri täynnä?

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)