keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Valoa tokotunnelissa + uusi haaste koirille


Äitiysloman alettua olen kokenut erittäin mukavaksi sen, että voi mennä treenaamaan ilman aikataulua. Joskus tehdään jotain pientä ennen lenkkiä tai lenkin jälkeen, ja joskus tehdään ihan kunnon suunniteltu treenikokonaisuus. Olen muutenkin yrittänyt olla tarkempi juuri tuon treenisuunnittelun kanssa. Välillä tosin myös hauskuutellaan ja otetaan hauskoja lisähaasteita. Siitä lisää tämän postauksen lopussa!

Sagan kanssa olisi tavoitteena  korkata voittajaluokka syksyllä tai talvella, kun en ehtinyt ennen äitiyslomaa. Toki liikkeissä löytyy vielä tekemistä mutta pääosin ne alkavat olemaan siinä kunnossa, että kohta voisi uskaltautua kokeeseen.




Saga, VOI

Tunnari: Tämä liike on parantunut paljon! Vielä täytyy tehdä kokeenomaisia tunnareita eri viretiloissa, mutta muuten Saga on rauhoittunut tässä liikkeessä ja on paljon tarkempi nenätyöskentelyssä.

Ohjattu: Palautuksessa haluaa mennä hieman taakse perusasentoon ja korkeassa vireessä suu elää hieman perusasenossa. Loppuosaa täytyy siis vielä hioa, muuten liike on hyvä.

Jäävät: Olemme tehneet paljon seisomista häiriössä, joka on auttanut kääntymiseen. Maahanmeno hyvä, istuminen on epävarmin, mutta sitä työstetään. 

Seuruu: Kestävyyttä täytyy tehdä paljon. Valitettavasti seuruun vire on tippunut viime aikoina mutta uskon sen johtuvan neidin valeraskaudesta. Seuruu on meillä aina ollut epävarmin ja siksi tällaiset hormoonimyräkät näkyvät aina ensin tämän liikkeen huonontumisessa. Täytyy itse muistaa ottaa paljon motivoituneita seuruutreenejä korkealla vireellä.

Metalli: Saga ei tykkää ollenkaan, mutta noutaa kuitenkin. En ole viitsinyt viilata tätä liikettä liikaa, kun sitä ei muissa luokissa ole.

Luoksetulo: Stoppi vielä napakammaksi, korkeassa vireessä pysähtyy pienehköllä viiveellä. Muuten hyvä.

Ruutu: Hyvä vauhti ja pysähdys. Luoksetulo hyvällä vauhdilla ja tulee nykyäänkin oikealle paikalle seuruuseen.

Viilausta siis löytyy, mutta kokonaisuus alkaa pikkuhiljaa olemaan kasassa.




Simo, ALO

Simo on edistynyt paljon, ja kuuntelee paljon paremmin myös liikkeiden välissä. Simolla tulee kuitenkin pakan kasassa pitäminen olemaan suurempi haaste kuin itse liikkeet (ALOssa siis), koska pienen miehen keskittymiskyky herpaantuu vähän turhan helposti välillä. Mutta tämäkin asia on parantunut, joten eiköhän sitä saada parantumaan lisäämällä häiriötreenejä.

Kapulan pito: Malttaa hyvin. Pito hyvä, joskin voisi olla hieman tiukempi.

Luoksetulo: Perusasentoon tullessa on yhtäkkiä alkanut törmäämään jalkani kanssa peruasentoon tultaessa, mitä ei ole tehnyt ennen. Muuten hyvä liike mutta törmäys täytyy saada pois.

Seuruu: Pitää hyvin kontaktin, mutta on väljä. Olen yrittänyt tehdä takapuolitreeniä vahvistaakseni sen käyttöä sekä paljon käännöksiä vasemmalle, mutta vielä ei onnistu pidempiä matkoja. Alkumetrit kuitenkin hyvät.

Jäävä: Tähän asti olen vain peruuttanut ja pysäyttänyt Simon, liike ei siis ole valmis mutta ihan kivalla mallilla. Nyt tyyppi alkaa pikkuhiljaa kutenkin ymmärtämään jutun jujun, joten seuraavaksi tehdään sitä seuraamisen yhteydessä.

Kaukot: Maahanmeno saisi olla napakampi, muuten tuo keskittyminen on tässä liikkeessä se haaste. Jos ei keskity kunnolla ei mene maahan tai ei nouse, vaikka sen osaa. 


*Tässä näkyy hyvin Simon "leviäminen" seuruussa, eli muutaman metrin jälkeen ei ole niin tiivis*



Tokohan on laji, jossa aina löytyy joka liikkeelle, sen alulle, lopulle tai välille, jotain parannettavaa mutta nyt alkaa vihdoinkin olla tunne, että tämä paketti saadaan tämän vuosituhannen alussa pakettiin molempien koirien osalta. Näin kesäaikaan on sitä paitsi niin helppoa tehdä, kun voi treenata oikeastaan missä vain. Lisähaasteena seuruutreeneihin koitin seuruuttaa molempia koiria yhtä aikaa. Ihan kiinnostava kokemus, molemmat koirat olivat vähän ihmeissään, mutta yllättävän hyvin meni!


*seuruupaikka tietysti vähän kärsi uudesta tilanteesta...*

Tämä oli aika hauska haaste itselle ja koirille, täytyy ehdottomasti trenata sitä lisää!

Jos keltään löytyy ideoita Simon seuruun väljyyteen, otan kiitollisen ideoita vastaan! 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)