keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kevätsää lämmittäää....


Ihana kevät!

Tänään aurinko paistoi Espoossa ja oli liki 10 astetta lämmintä <3 Ai ihanaa! Sään kunniaksi vedettiin noin neljän kilometrin lenkki peltojen keskellä Sagan kanssa. Neiti oli kyllä niin onnellinen kun sai juosta vapaana koko matkan ajan, riehui ja pomppi kaikissa ojissa ja oli niin i-h-a-n-a-n likainen kun päästiin kotiin!
Kyllä sain päivän makeat naurutkin kun katselin sen hyppelyitä ojissa ja pelloilla! :) Niin ihana ja onnelinen neiti <3

Yhdellä pellolla mikä ei sitten ollut niin mutainen, treenattiin vähän noutamista ja luoksetuloa leikin ohessa keppejen kanssa. Joku sanoi että kepit ei ole hyviä k'yttämään nouto treeneissä, mutta enpä tiedä meidän Saga ainakin rakastaa niiden noutamista! Olen myös huomannut että namin laatu on meidä neidille tärkeää. Ollaan nyt ruvettu antamaan kuivattua maksaa aina kun kutsutaan luokse ja muuten juustoa vähän "ekstra namina", ja silloin kyllä se koulutus sujuu! Ollaan ennen käytetty pelkästään kuivaruoan nappuloita, mutta niistä taisi tulla liian tavallisia... 

Mutta tässä vähän kuvia tämänpäiväisestä! Aurinkoa oli ja mitenkäs se sanonta menikään... Märkä(ja likainen!) flätti on onnelinen flätti?
Märkä mutta onnelinen flätti...




Luoksetulo on muuten jotain mitä myös nyt vähän treenaillaan. Olen huomannut että Sagalle sopii treenata silloin kun se saa juosta vapaana jossakin pellolla, metsässä, tms. Siksi tämä peltolenkki onkin aivan mahtava meille. Saga nauttii siitä että saa juosta reilun tunnin vapaana, ja samalla treenataan luoksetuloa ja muuta pelloilla välillä. Neiti tulee muuten hyvin mutta välillä kyllä huudetaan kuurolle korville kun neiti löytää jotain todella mielenkiintoista mitä vaan on pakko nuuskia!! TAI jos tulee ihminen/koira vastaan. Tämä nuuhkimisongelma on vähän helpottunut treenin avulla kun käytetään kuivttua maksaa palkkiona, mutta luoksetulo kun näkee toisen ihmisen tai koiran on kyllä vaikeaa.. Olisiko kenelläkään vinkkejä? :)

Muuten kyllä huomaan yhä enemmän ja enemmän että Saga nauttii noutamisesta ja juoksemisesta, eli varmaan täytyy sitten ilmttautua NOU tai taippari kurssille kunhan ikää tuee vähän lisää. :)



Sagan ojariehumista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)