sunnuntai 17. elokuuta 2014

Sagan uusi koti

Tätä blogia hieman kauemmin lukeneet, tietävät varaan että kesän alussa meillä oli muutto edessämme. Sehän ei sinänsä liity Sagan treenaamiseen, mikä on tämän blogin teema, mutta päätinpä lukijan kainosta pyynnöstä tehdä poikkeuksen ja esitellä Sagan uuden huushollin! Muutimme Vaasasta Espooseen jossa hankimme iki-ihanan paritalokolmion! Opiskelut Vaasassa ovat nyt hommattu valmiiksi (tai no, yksi tentti pitää vielä uusia ja gradun hyväksymistä odotellessa, mutta MELKEIN saa sanoa hyvästit opiskeluille!) ja nyt ollaan molemmat aloitettu oman alan työt N kanssa. Eli meikäläinen on taas koulussa mutta tällä kertaa pöydän toisella puolella, luokanopettajana.

Saga 1år 005

Katsoimme aika kauan eri vaihtoehtoja mutta päädyimme lopulta tähän vaihtoehtoon, koska talo on hyvin suunniteltu, kodikas, yksitasoinen(helpottaa valtavasti koiran kanssa!), oma pikku piha ja mikä tärkeintä; aivan täältä vierestä löytyy hyviä lenkkeilymaastoja ja peltoja missä Saga saa juosta vapaana. Täältä löytyy myös oma pikku piha, joka on noin tulitikkuaskin kokoinen, mutta ihan ikioma. <3

 

Saga 1år 007Talo on tosiaan kolmio, eli meillä on myös yhden ekstrahuoneen verran tilaa vieraille, ja vieraiden puutteessa se on meidän työ/telkkari/monitoimihuone. On kyllä käytännöllistä kun on yksi huone enemmän kuin mihin on tottunut, niin saa kaikki tavarat johonkin. Sagallakin on oikeasti tilaa kävellä huoneesta huoneeseen, eikä vain tepastella keittiöstä makkariin ja takaisin… Neiti taitaa myös olla se joka (minun jälkeen) nauttii eniten omasta pihasta. Meillä on terassin ovi melkein koko ajan auki ja hän sitten tepastelee sisältä ulos ja takaisin. Tämä kyllä myös senkin kustannuksella että meidän olohuone lattialla on aina ruohoa, lehtiä tai jotain muuta roskaa ja vieraat varmaan uskovat ettemme tiedä miten siivotaan…. Mutta lakaistaan lattiat vain hieman useammin kuin kerran viikossa niin hyvin menee!

Saga 1år 008

(Piha tietysti nyt on sen näköinen mikä on, sillä neitimme on oppinut repimään KAIKKI lelunsa ulos nurmikolle, mutta ei siivoa niitä pois!)

Saga 1år 009Saga 1år 011Saga 1år 012

Omassa talossa on kyllä aivan oma fiiliksensä vuokra-asuntoon verrattuna. Ensinnäkin voi pitää koiraa ilman että koko ajan täytyy miettiä mitä jos lattialle tulee jälkiä, tai seinä jyrsitään rikki tai mitä jos… Yhtäkkiä täytyy oma nurmikko leikata ja piha putsata rikkaruohoilta. Olen aina vihannut noita edellä mainittuja asioita, mutta kun sen tekee omalle kämpälle niin tuntuu paljon hauskemmalta!

20140817_18421720140817_130635

Vaikka heinäkuussa muutimme, niin vielä löytyy tekemistä muuton kanssa… 24 tuntia vuorokaudessa ei aina tunnu riittävän kuin töihin pitäisi panostaa, neidin kanssa treenata ja lenkkeillä sekä kotona puuhailla ja saada kaikki järjestykseen. Siinä välissä tietysti pitäisi vissiin sitten vielä ehtiä elämään sitä omaa elämää jossain vaiheessa…

20140817_184421 20140817_18414620140817_184331 20140817_184337

20140817_184235

Mutta olemme erittäin tyytyväisiä talonvalintaamme! Yksi parhaista asioista on kyllä rauhallinen alue ja hyvät ulkoilutusmahdollisuudet Sagalle. Ainoa mikä ihan lähistöltä puuttuu on ranta, mutta kai siihenkin tottuu! Löytyy kuitenkin muutama noin 4-5km päästä, joten autolla se meneekin ihan sujuvasti.

20140817_184322

Vaikka itse olen Espoosta kotoisin en ole ennestään tuntenut tätä aluetta, ja täytyy sanoa että mitä enemmän siihen tutustun niin sitä enemmän siihen tykästyn. Ja oma pikku huushollimme on kyllä aivan iki-ihana jota rakastan enemmän päivä päivältä! Mikään ei ole ihanampaa kuin tulla töistä kotiin omaan rauhaan, avata terassin ovi ja päästä Saga hyppimään pihalle samalla kuin itse riisuu kengät ja astuu paljain jaloin nurmikolle… Tai kävelee neidin kanssa peltojen keskellä auringon laskussa poimimassa kesäkukkia, samalla kuin neiti hyppii ja pomppii kaikissa ojissa ja peltojen keskellä silkasta elämä ilosta! <3

                            20140817_184428

Näin se elämä välillä muuttuu. Opiskelijasta asunnon omistajaksi. Mitäs te tykkäsitte uudesta huushollistamme?

8 kommenttia:

 1. Oj så fint ni har fått det!! Förstår att ni verkligen trivs i ert fina hem! (Skickade min kommentar på nytt då jag inte visste om första for fram) :)

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin! Hyvältä näyttää ja kuullostaa :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköistä! Tulen visiitille heti kun kerkeän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Olet tervetullut ihan heti kun vain kerkeät! :D

   Poista
 4. Oi että.. pihallinen, oma koti on kyllä tämän(kin) koiraihmisen haaveena! Tällä hetkellä asutaan kerrostalossa, mikä tuotti omat haasteensa mm. tuon meidän juniorin pentuaikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tunteen! Pikkupennusta asti nyt juniori-ikään kun mekin olemme asuneet kerrostalossa. Voin vain todeta tähän että eläköön rivarit koiraihmisille! :D Helpottaa niin paljon elämää!

   Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)