sunnuntai 31. elokuuta 2014

TOKOillaan!

Tänään meillä oli piiitkästä aikaa N kanssa yhteinen vapaapäivä, joten otin heti tilaisuuden käyttöön ja treenailtiin Sagan kanssa jotta saisin jotain uusia kuvia blogiin. Koska kiirettä on ollut päätin ottaa pienenmuotoiset TOKO treenit kun sitä ei olla vähän aikaa tehty.

vänta

Aloitettiin ihan perus istuma harjoituksista häiriön kanssa (heitin palloja neidin edessä jne.), jotta vähän virkistäisi mieltä mistä on kysymys. Siitä sitten siirryttiin sivulle-menoon ja seuraamiseen. Nämä ovat neidille hieman hankalihkoja, koska motivaatio ei ihan pysy niin korkealla kuin pitäisi, eli ollaan vielä aika alkuvaiheessa näiden kanssa. Varsinkin seuraamisen kanssa. Neiti kyllä seuraa käskystä, mutta se tapahtuu aina noin metrin, parin metrin etäisyydellä…. Joten tätä koitettiin parantaa tänään!

sitt

Valitettavasti tummat pilvet hieman vaikeutti valokuvaamista, joten valitan muutamia tummia ja huonompilaatuisia valokuvia!

sida

Sivulle menon motivaatiota olen alkanut yhdistää luoksetulolla, koska neiti yleensä jää hieman taakse. Kun hänet nappaa heti vauhdista saa asennon heti paremmaksi ja enemmän eteen. Siitä sitten palkka, eli nami heitetään eteenpäin vielä vahvistaakseen tätä eteenpäin siirtymistä.

palkka

                                                     Palkka (juustopalat tällä kertaa) heitetään eteenpäin, ja innostunut neiti perään!

Toko träning 076 Toko träning 077

Toko träning 078 Toko träning 079

Kun kerran ollaan vielä aloittelijoita tässä hommassa, harjoitellaan niin että Saga tulee sivulle (joko luoksetulon vauhdista tai namilla houkutellen) ja siitä sitten käsky ja muutama askel seuraus, istuutuminen perusasentoon ja palkka. Eli ei tarvitse seurata enemmän kuin muutama askel vielä tässä vaiheessa, ja kuten kuvista näkyy nin vielä mennään namien perään. Mutta tämä muutama askel alkaa pikkuhiljaa toimia, sen jälkeen neiti usein joko jää jälkeen (tämä on yleisin ongelma) tai lähtee haahuilemaan jonnekin sivulle. Tätä taaksejäämistä nyt harjoitellaan eniten, olen myös aktiivipallolla sitä harjoitellut mitä neiti rakastaa, mutta siitä hän taas innostuu liikaa ja usein juoksee edelle odottaen että pallo heitettäisiin. Tai sitten pomppii vierellä pallon perään. Onkos kellään lukijalla tietoa tällaisesta ongelmasta tai jotain vinkkejä miten siitä voisi vielä kehittää ja harjoitella? Tai onko vain maltti valttia (mikä ei ihan ole meikäläisen parhainta puolia…)?

bredvid

                                                            Sivulle..jaaa lähtee…ja takaisin perusasenton.

 

Mutta ainakin neiti etsiytyy paremmin sivulle, eli perusasentoon nyt kuin muutama viikko sitten. Eli jossain ollaan (ehkä) edistytty vaikka joskus tuntuu että hiotaan samoja asioita koko ajan…  Mutta kylä se siitä! Olen ottanut tavaksi aina lopettaa kun mene hyvin, ja lopuksi ottaa helpon ja kivan harjoituksen jonka neiti osaa. Tällä kertaa lopetettiin perus luoksetulo harjoituksella. Eli neiti istumaan ja kutsutaan luokse jolloin hän saa palkinnoksi napata pallon ja leikkiä sillä. Tämä ainakin nostattaa motivaatiota ja sekä koiralle että omistajalle jää hyvä fiilis jatkaa ensi kerralla treenejä kun loppu meni hyvin.

Toko träning 069Toko träning 070Toko träning 071

Toko träning 038

Onko lukioista tai joku tämän sivun kävijöistä joku joka TOKOillee koiransa kanssa? Tai on kokeillut sitä joskus? Joko kilpaillut tai ihan omaksi huvikseen? Kaunako tällaiset “perus jutut” on kestänyt oppia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)