maanantai 6. lokakuuta 2014

Priimakuvat tappuraiselle kuvaustoipilaalle

Käytiin tänään eläinlääkärikeskuksessa Mevetissä, Helsingissä ottamassa viralliset kyynär- ja lonkkakuvat sekä tarkistuttamassa silmät ja polvet. Olin sopivasti lukenut, olisiko ollut edellisestä, Koiramme lehdestä miten rauhoitus ja nukuttaminen vaikuttaa koiriin. Yleinen vihje kaikille: älkää lukeko mitään tutkimuksia mistään jos olet menossa tutkituttamaan koiraasi! Tämä ei ollut pelkästään positiivista lukemista, joten meikäläinen on sitten koko päivän töissä hermoillut ja kun lähdettiin eläinlääkärille ja neiti rauhoitettiin, niin siinä vasta hermostutti! Pitikin joka toinen sekunti tarkistaa että neitimme varmasti hengittää….

                                   Kuvien laatu surkea, koska napsittu nopeasti kännykällä, pahoittelen!

20141006_174030

Tulimme siis Mevettiin ryhmäkuvaukseen. Paikalla oli myös muutama muu koira Harvahampaasta, muun muassa Sagan rakas Morris veli. Kaikille koirille laitettiin ensiksi silmätipat silmätarkistusta varten, ja sitten vuorotellen tutkituttamaan silmät. Duracellflättimme oli tavallisesti yli-innoissaan kaikista uusista ihmisistä ja oli täysi työ vakuuttaa neidille ettei kaikkia ihmisiä tarvitse pussailla ja moikata heittäytyä avosylin kaikkien syliin…

Eläinlääkäri joka tutki koirat (Per B. Axelson) totesikin että näillä eläimillä riittää huumorintajua, kun neiti väkisin yritti pussailla lääkäriä naamasta. Ei ainakaan eläinlääkäripelkoa meillä! Tutkiessaan Sagan silmät hän kuitenkin kehui neidin hyvää ja rauhallista käyttäytymistä kun oli tutkittavana. Todettiin että silmät ok, ja sitten laitettiin rauhoittavaa neidille. Yllättävän nopeasti se alkoi vaikuttaa, ehdittiin tuskin silmähuoneesta ulos, kun Saga jo alkoi väsyneenä valua maahan. Siellä sitten odotettiin omaa vuoroa, neitiä silitellen ja tarkistaen että varmasti hengittää. Samalla ehdittiin vaihtaa vähän kuulumisia muidenkin koirien omistajien kanssa. On aina yhtä mukavaa vaihdella kokemuksia ja koirien painoa yms.

20141006_165101  20141006_174841

Lopulta tulikin neidin vuoro tulla kuvattavaksi. Tässä vaiheessa hän olikin jo melkein kokonaan nukahtanut. Nostettiin kaikki koirat kaksi henkilöä per koira kuvattavaksi. Sitten salista ulos ja odotettiin. Itse kuvaus kesti vain muutaman minuutin, Kun kaikki koirat oli kuvattu käytiin yhdessä läpi alustavat tulokset. Näytti siltä että kaikilla Harvahampaan koirilla oli A/A lonkat ja 0 kyynärpäät, eli parhaat mahdolliset! Tulos vahvistetaan vielä Kennelliitolta, eli voi hieman muuttua vielä, mutta kuvat näyttivät kyllä olevan ihan kunnossa, joten tuskin hirveää muutosta tulee. Mutta odotetaan ja katsotaan!

Tämän aikana koirat saivat herätyspiikin ja alkoivat pikkuhiljaa heräilemään. Oi sitä onnea kun Saga nosti päänsä, näki minut ja häntä rupesi heilumaan! <3 Kaikki kunnossa ja neiti oli hengissä! (en enää koskaan lue mitään eläinlääkäritutkimuksia!!!) Kotiin mennessä neiti jaksoikin kävellä jonkin matkaa itse, mutta onneksi oli Morriksen apujoukot auttamassa kantamisessa rappusia alas autoon! Kiitos Janille kantoavusta!

20141006_174732 20141006_174756

Kotiin tultua neiti jaksoi hitaasti kävellä autosta sisälle, ja mötkähti sitten heti lempimatolle nukkumaan. Koska meillä on aika viileää sisällä, laitoin varmuuden vuoksi viltin vielä päälle, kun toinen on niin tappurainen vielä rauhoituksen jälkeen. Neiti on luultavasti väsynyt koko illan, ja saa rauhassa levätä lempimatollaan vilttiin käpertyneenä.

20141006_174804

20141006_174850 20141006_174815

Tänään (luultavasti) onnistuneet lonkka- ja kyynärkuvat ja huomenna jatketaan viimeistä kertaa TOKO treenejä!

3 kommenttia:

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)