tiistai 16. joulukuuta 2014

Kuulumisia koirien kuorsaamisen kera

Skog Peltotreeniä 004Skog Peltotreeniä 008

Nyt on kyllä ihan pakko kysyä kaikilta blogin kävijöiltä: kuorsaako teidän koirat?!?

Meidän Saga-neiti, tällä hetkellä 16kk, on kyllä pennusta asti kuorsannut mutta hiljattain ruvennut kuorsaamaan erittäin kovaa. Usein tämä on uuvuttavan päivän seuraus, mutta joskus ihan muuten vain kun päivällä torkkuu niin neiti erittäin naisellisesti kuorsaa kuin porsas. Olen muutaman kerran herännyt aamuyöstä ja joutunut herättämään neidin, koska en itse saa nukuttua hänen kuorsatessaan. Kerran neiti kyllä veti vertoja vanhaan traktoriin ja mietin kyllä tovin keskellä yöllä, mikä ihme ääni minut herätti. Noh, neitihän se siinä ääntelehti eikä muuten auttanut että herätin Sagan. Neiti nosti päätään, antoi vihaisen katseen kun hänet näin karusti herätin kesken kauneus unien, pisti pään tyynyyn ja jatkoi kuorsaamista. Minä en kuitenkaan siinä metelissä saanut enää unta joten heitin pehmeän tyynyn neidin päälle, ja johan se kuorsaaminen vihdoin lakkasi! Että näin meillä!

                                      20141207_225532

Muuten pahoittelen tätä radiohiljaisuutta, työkiireet ovat painaneet enkä rehellisesti sanoen ole hirveästi jaksanut treenata Sagankaan kanssa kun on ollut niin pimeää. Muutama nome treeni pelloilla ollaan kuitenkin tehty jotka kiitos uuden “damileikin” ovatkin sujuneet ihan hyvin. Eli periaate on sama kuin namileikissä. Heittää damin, antaa nouda käskyn, koira palauttaa ja heti palautettua heittää taakse uuden damin jne. Vielä ovat palautukset hieman epävarmoja, eli en voi luottaa vieläkään 100% siihen että dami palautuu käteen, mutta useimmiten ehdin saada sen, eikä neiti ole montaa kertaa enää tiputtanut.

Skog Peltotreeniä 043

Tokossa ollaan lähinnä treenattu sivulletuloa ilman ohjausta ja namia, ja koitettu saada neiti seuraaman kontaktissa. Sivulletulo on sinänsä vanha juttu Sagalle, sitä ollaan treenattu kesästä lähtien kunnolla. En ole vaan itse huomannut että olen aina ohjannut neidin paikoilleen namin avulla. Tämä on sitten johtanut siihen että neiti tulee sivulle hieman vinosti tai jättää väljyyttä koska odottaa tarkkaa ohjausta. Mutta eiköhän se siitä, paljon tekniikkaa ollaan harjoiteltu jotta saisin neidin just oikealle kohdalle myös ilman ohjausta. Olemme myös treenanneet katsekontaktia ja nyt olisi aika yhdistää se seuraamiseen. Tämä osoittautui kuitenkin jokseenkin vaikeaksi. Neiti pitää nimittäin hienosti katsekontaktin, mutta kävellessäni eteenpäin Saga joko jää paikalleen ymmärtämättä mitä pitää tehdä, tai seuraa hienosti mutta tiputtaa kontaktin liikkuessa, vaikka heti pysähtyessä ottaa sen takaisin. Onko kellään tästä alusta mitään vinkkejä? Miten saisi neidin pitämään kontaktin myös liikkuessa?

Skog Peltotreeniä 038

Skog Peltotreeniä 037

Skog Peltotreeniä 026                                         Skog Peltotreeniä 029

Mutta tällaista tällä kertaa! Rauhallista jouluodotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)