maanantai 29. joulukuuta 2014

Hankifiilistelyä ja peltotreeniä

Julvinterbilder -14 006

Vinterfoton 2014 027

Hellureita kaikille!

Joulu on vietetty ja kerrankin saatiin kunnon valkoinen joulu! Sää on ainakin täällä pk-seudulla ollut mitä ihanin valkoisine metsineen ja peltoineen. Ja tietysti se ihana aurinko! Säästä on myös Saga nauttinut. Ollaan ulkoiltu parin tunnin lenkkejä, riehuttu hangessa, tavattu muita koiruuksia ja pidetty oikein kunnolla joululomaa. Saga onkin ihan rakastunut lumeen ja temmeltää kuin mikäkin pikkupentu lumessa.

Julvinterbilder -14 011Julvinterbilder -14 013Julvinterbilder -14 014

Ollaankin liikuttu paljon pelloilla syvässä hangessa ja heitetty palloa, leikitty muiden koirien kanssa jne. ihan lihaskunnon hyväksi. Syvässä lumessa leikkiminen vapaana on muun muassa parasta jalkalihas treeniä koirille, vaikkakin täytyy olla varovainen ettei pompi liikaa, jottei mikään pompi paikoiltaan. Hangessa pomppiminen treenaa myös ketteryyttä, kestävyyttä ja muita lihaksia josta on hyötyä muun muassa tokossa ja tietysti hyötyä koko koiran keholle jotta lihakset kasvavat sopivasti koko nuoren koiran kehossa.

Julvinterbilder -14 019Julvinterbilder -14 024Julvinterbilder -14 028 Julvinterbilder -14 029Julvinterbilder -14 031Julvinterbilder -14 044

Lomaillun ohella ollaan myös kerrattu hieman perus-tottelevaisuutta. Yleensä kun ei olla vähään aikaan treenattu kunnolla, ja neiti on saanut pomppia pelloilla ja metsässä vähän miten sattuu, huomaa että korvat on jossain aivan muualla kuin siellä missä pitäisi olla ja luoksetulot ovat vähän niin ja näin. Eli paljon luoksetuloa, kontaktiharjoituksia ja vähän kieltämistä ollaan harjoiteltu. Saga on aina rakastanut ojien yli hyppäämistä, joten ollaan lyöty kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja treenattu luoksetuloa ojien ylihyppimisen yhteydessä. Yleensä olen heittänyt lelun, kepin, namit tms. ojan yli ja neiti se pinkoo hakemaan. Mutta juuri ennen kuin ehtii perille kiellän ottamasta ja kutsun luokse. Tulee samalla vähän takajalkojen lihasharjoituksia tehty!

Julvinterbilder -14 034Julvinterbilder -14 037Julvinterbilder -14 038Julvinterbilder -14 040Julvinterbilder -14 041On kyllä ollut ihanaa ulkoilla valoissa ja aurinkoisessa säässä, ja meidän pikku-neiti onkin nauttinut täysin siemauksin! Iltasin Saga on käpertynyt omaan petiinsä väsyneenä ja nukkunut kuin tukki koko yön

Mitäs piditte kuvista ja tällaisesta kuva postauksesta? Lisää sellaisia tai enemmän treeneistä tai jotain aivan muuta? Hankiriehumis-kuvapostauksia on muuten ainakin yksi tulossa sekä juttua toko treeneistä jotka jatkuvat tänään!

Vinterfoton 2014 025

2 kommenttia:

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)