torstai 26. maaliskuuta 2015

Erilaisten häiriöiden häiriötreenit

Edellisellä treenikerralla oli yhteistreenit. Yleensä ollaan kahdessa ryhmässä jotka treenaavat peräkkäin, mutta tiistaina tehtiin poikkeus ja pidettiin yhteiset häiriötreenit. Tekee hyvää koirillekin totutella olemaan monta koiraa samaan aikaan hallissa. Kerrankin sain myös N mukaan treeneihin jotta saisin tänne blogin puolelle jotain kuvamateriaalia! Ollaan siis siirretty treenit halliin Keravalla kun jouduttiin luopumaan Tuusulan hallista. Matka Espoosta sinne alkaa kyllä olla  vähän kipurajalla, mutta mitä sitä ei tekisi hyvien treenien vuoksi…

Toko jatkokurssi, keava 004                                                Kameriamies (vaiko kirjamies) saatiin kerrankin mukaan!

Yhteistreenit tekivät myös hyvää keskittymiskyvylle. Heti kun oli monta koiraa ympäri hallia keskittyminen herpaantui eikä kukaan flateistä oikein viitsinyt kuunnella käskyjä. Siispä oli hyvä aloittaa paikallaolo harjoituksella. Saga sai mennä Morris-veljen viereen paikkaolo harjoituksessa, ja se osoittautuikin hieman haastavaksi! Niin mielellään olisi halunnut mennä Morriksen luokse leikkimään, mutta pysyi kuitenkin suhteellisen hyvin käskyn alla, vaikka pitikin käskyttää pari kertaa maahan ennen kuin keskittyi muuhun kun Morrikseen.

Toko jatkokurssi, keava 011Toko jatkokurssi, keava 021

Kun koirat hieman rauhoittui muutettiin harjoitusta niin että koirat makasivat ympyrällä, selät keskustaa päin. Ohjaajien piti sitten kävellä ympyrän ympäri ilman että koira lähtisi perään yms. Tällaisia harjoituksia Saga on tehnyt usein, mikä myös huomattiin kun muutama koira nousi ja lähti kävelemään, ja meidän neiti odotti kiltisti minua. Samalla sain myös harjoitella lähestymistä kädet namitaskuissa. Pikku-neitimme on nimittäin alkanut istuutumaan aina kun tulee lähelle ja on antamassa namia. Parin kiellon jälkeen neiti makasikin oikein mallikkaasti kunnes pistin namin kuonon eteen.

Toko jatkokurssi, keava 026Toko jatkokurssi, keava 029Toko jatkokurssi, keava 047Harjoituksen viimeinen vaikeusaste oli yrittää käskyttää muitten koiria. Ideana oli siinä että jos ohjaaja on antanut käskyn koiralle, ei tämän tulisi kuunnella muitten käskyjä. Saga katsoi kyllä minua epäröivästi muutaman kerran, että josko pitäisi totella, mutta loppujen lopuksi pysyi erittäin hyvin paikallaan.

Toko jatkokurssi, keava 055                                                                  Marja (Morriksen omistaja) koittaa saada Sagaa liikkeelle

Seuraavaksi otettiin paikkamakuu yksitellen, ihmisten ympäröimänä. Eli yksi koira kerrallaan käskystä maahan ja muut ohjaajat seisoivat koiran ympärillä. Hetken päästä kaikki rupesivat kävelemään ympyrää koiran ympäri jotta häiriintyisi. Tämän vielä Saga kesti hyvin, vaikka sain pari kertaa korjata lonkalta oikeaan asentoon. Mutta kun kaikki menivät kyykkyyn ja asettuivat oikein lähelle, näki että rupesi ahdistamaan. Katse harhaili vähän epäröivästi ja korvat laskeutuivat taakse. Hienosti kuitenkin neiti pärjäsi vaikka kokeiltiin pari kertaa jopa niin että minä menin piiloon ja muut tallustelivat Sagan ympäri.

Toko jatkokurssi, keava 064                                                                   Koiratreenit vai rukoustuokio?!

Toko jatkokurssi, keava 073Toko jatkokurssi, keava 075Toko jatkokurssi, keava 078

Mukana treeneissä oli myös superhäiriö Aurora! Tämä ihastuttava prinsessa, joka jo nuoresta iästään huolimatta on innokas koirakouluttaja, kuuluu Morris-veljen perheeseen. Koirat (Saga mukaan lukien) olivat aivan ihmeissään kun tällainen mini-ihminen tuli yhtäkkiä heidän eteen istumaan ja pitämään ääntä. Monet yrittivät nuuskia ja flattien tapaa pussailla Auroraa, mutta muutaman nuuskimis yrityksen jälkeen Saga olikin yllättävän rauhallinen vaikka Aurora istui aivan sen edessä.

Toko jatkokurssi, keava 086Toko jatkokurssi, keava 091                                         Tuplahiriö: Marianne kiusaa ja yrittää houkutella Sagan nameilla pois, ja Aurora istuu edessä.

      Toko jatkokurssi, keava 100 Toko jatkokurssi, keava 103

Lopuksi otettiin helpohko harjoitus koirille, eli luoksetulo rivin edessä. Koirat istumaan, ohjaajat maton toiselle puolelle ja yksi kutsuu koiransa sivulle ohjaajien ja koirien välistä.

Toko jatkokurssi, keava 113Toko jatkokurssi, keava 107

Toko jatkokurssi, keava 110 Toko jatkokurssi, keava 111

Tämä harjoitus meni muuten oikein mallikkaasti, mutta huomasi että olemme keskittyneet paikallaanmakuuseen neidin kanssa, kun tassut eivät taas halunneet pysyä paikoillaan. Nami tassujen eteen sai ne onneksi pysymään paikoillaan, ja harjoituksen lopussa ne pysyivät jo ilman namia.

Sivulletulo sujui, saanko käyttää sanaa, täydellisesti. Kerrankin ihana huomata että treenaaminen antaa tulosta! Sitä asentoa ja paikkaa perusasennossa ollaan väännetty ja haettu lukuisien tekniikkaharjoituksen kanssa, jotta neiti pystyisi siihen ilman namia ja ohjaavaa kättä. Ja nyt se onnistuu!

Alla kuvakooste Sagan liikkeistä sivulletulossa, jonka N onnistui nappaamaan.

Toko jatkokurssi, keava 143Toko jatkokurssi, keava 144Toko jatkokurssi, keava 145

Toko jatkokurssi, keava 146Toko jatkokurssi, keava 147Toko jatkokurssi, keava 148

Toko jatkokurssi, keava 149Toko jatkokurssi, keava 150Toko jatkokurssi, keava 151

Oli kyllä taitavat mustat treeneissä, jos vertaa edellisiin kursseihin! Kaikki ovat edistyneet huimasti, ja vaikka seuraaminen ei vieläkään onnistu, täytyy sanoa että olemme Sagan kanssa kehittyneet yhdessä paljon! Kun ottaa huomioon että pikku-neiti on ensimmäinen harrastus ja TOKO koirani, on kestänyt ennen kuin löytää sen oikean treenitavan ja osaa lukea koiraa. Mutta nyt alkaa palaset lonksahtaa kohdilleen, ja kunhan vielä saisimme seuraamisen haltuun niin olisimme viittä vaille valmiita kisoihin!

Toko jatkokurssi, keava 059

2 kommenttia:

  1. Tota pitää kokeilla omalle koirallekin, että kuunteleeko se muiden käskyjä. Mä kyllä vähän pelkään, että se tottelee kun se on yltiö sosiaalinen tapaus :D

    http://vuonna2014.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluksi Sgakin kuunteli kaikkia, mutta kunhan aluksi seisoo lähellä ja saa kielettyä kun koira lähtee mukaan niin ne oppii sen yllättävän nopeasti. :)

      Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)