sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Näyttelykauden avaaminen

Melkein puoli vuotta on meillä ollut taukoa näyttelyistä jotta Saga saisi rauhassa kasvaa ja saada turkkinsa takaisin. Tauon aikana neiti on saanut viettää kotikoiran elämää, jonka lisäksi olemme ehtineet aloitta TOKOn harrastamisen sekä treenata hiukan nomea. Nyt on turkki kasvanut jokseenkin hyvin takaisin ja “pikku-neiti” onkin kasvanut huimaa vauhtia eikä ole mikään pikkuinen enää… Yhtenä päivänä havahduimme siihen että neiti onkin nartuksi jopa iso! Flattinarttujen ihannekorkeus on 56,5-59cm ja Saga onkin siinä 59 centtimetrin paikkeilla!

Joels gammeldans 019Joels gammeldans 012

Avaamme tämän kauden näyttelyt Turussa Turku KV näyttelyissä 29.3, emäntää hermostuttaa jo nyt… Mutta ennen näyttelyitä ja näyttelysesongin avaamista on hyvä valmistautua. Ehkä tärkein asia tarkistaa on rokotukset. Onko ne kunnossa ja jos tarvitsee päivittää niitä niin se täytyy tehdä ajoissa. Toinen asia on itse koira ja sen ulkonäkö. Sagalla on muun muassa alkanut “kotikoirakilojen” laihdutuskuuri. Pari kiloa pitäisi saada vielä pois niin neiti olisi just sopivan hoikka. Painaa nyt noin 31,8kg ja ihanne olisi noin 30kg. Eli pitkiä lenkkejä ja paljon palloilua ja juoksutusta tiedossa!

Joels gammeldans 064Joels gammeldans 068

Tämän lisäksi olemme olleet erityisen tarkkoja ruoan suhteen että saa turkkiinsa kaikki tarvittavat vitamiinit ja lisät. Tähän käytämme muun muassa Chia siemeniä josta lisää tietoa löytyy TÄSTÄ. Nämä siemenet(muiden vitamiinien ja zinkin avulla tietysti) ovat todella tehneet ihmeitä ja palauttaneet Sagan karvan elkein entiseensä muutamassa kuukaudessa!

Joels gammeldans 077Joels gammeldans 093

Kolmas asia on kehässä käyttäytyminen ja esiintyminen. Siksi meidän pitäisi, ruoan ja laihdutuskuurin lisäksi, alkaa motivaatiotreenillä. Tätä blogia pidempään seuranneet tietävät, että Saga on flatiksi (useimmiten, paitsi TOKO treeneissä…) todella rauhallinen ja pelkkä seisominen kehässä ei kuulu näihin hauskimpiin asioihin mitä voi tehdä. Kun flattia seisotetaan sen tulisi heiluttaa häntäänsä ja olla iloinen ja energinen, kun taas meidän neiti keskittyy niin kovasti kontaktin pitämiseen ja seisomiseen että ilo unohtuu. Ellei muuta niin häntä on se kuuluisa piste i:n päällä joka viimeistelee koiran ryhdin. Joten ajatuksena on pistää ja näyttelyhihna päälle, mennä kentälle ja vain leikki’ ja palloilla. Muutama sekunti seisotusta että saa tassut ojennukseen, mutta sen jälkeen heti intensiivistä leikkiä, jotta koiralle jäisi mahdollisemman positiivinen ajatus seisotuksesta.

Joels gammeldans 035                                                Joels gammeldans 040

Keväämmällä, kun lumi on sulannut, olisi tarkoitus aloittaa taas juoksulenkkeily tai pyöräileminen neidin kanssa jotta raviaskel pitenee. Huomasin pelkän juoksulenkkeilyn auttavan syksyllä, joten sitä vaan taas kokeilemaan!

Joels gammeldans 089Saga on vielä nuori joten katsotaan miten käy tämän kauden ajan ja mitä tuomarit neidistä sanovat. Mutta syksyn EH saaliin jälkeen tavoitteena olisi taas saada ERI ja jokunen sertti. Monet tuomarit ovat pennusta kehuneet Sagaa että on lupaavaa narttu, joten toivotaan että se vielä pätee ja alkaa kehässäkin näkyä!

Onko joku teistä lukijoista menossa Turku KV näyttelyihin maaliskuussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)