maanantai 23. marraskuuta 2015

Virkistävä, valoisa ja vivahteikas viikonalku

Maanantait ovat yleensä viikon surkein päivä. Väsyttää, viikonloppu on ohi ja kamala kiire puskee heti päälle. Mutta eipä tänään! N tuli hakemaan minut töistä, ja siksi minun oli tultava ajoissa pois. Töissä tämä kyseinen maanantai oli vaihteen vuoksi alkanut ihan mukavasti, ja kotiin tultuani huomasin että päivänvaloa olisi vielä melkein tunti! Tätä harvinaisuutta juhlistaakseni nappasin neidin ja kameran ja lähdimme peltoilemaan ja nauttimaan päivän viimeisistä valosäteistä.

Talvipelto 005

Mustasukkaisena olen koko viikonlopun katsonut ihania lumikuvia eri puolelta Suomea, ja nyt vihdoin tuli edes muutama millimetri meillekin! Mitä enempi, sen parempi mielestäni. Minua ei haittaa ollenkaan jos on –20 astetta kunhan on lunta! Tämän valoisan harvinaisuuden jälkeen menimme kotiin pakkaamaan treenilaukun, ja suuntasimme Agility Akatemiaan ja tokotreeneihin.

Tänään oli yksi porukasta suunnitellut meille treenit, ja kerrankin ne meni oikein hyvin! Hallissa kun ei ole mikään lämmitetty halli, oli aika viileä, joten aloitettiin kaikki ensin hieman omatoimisesti lämmittelemällä koiria.Tämän jälkeen otettiin paikallaoloa häiriössä. Meidän porukan uusin, ja nuorin, tulokas Chip harjoitteli muita juttuja koirien edessä, takana ja vieressä kun “vanhat ja viisaat” tsemppasivat paikallaolon kanssa. Aluksi meni oikein hyvin, kerran sain neidin kiinni lonkalle menemisestä. Mutta muuten pysyi harvinaisen hyvin! Tovin jälkeen kun vähän pitkästytti, alkoi uusi pohja kiinnostaa ja eikun kirsu kiinni maahan. Ihan hyvä tätä ajatellen että ollaan uudessa paikassa, saa paremmin tällaiset virheet esiin! Muutaman kerran ehdin jo kieltää ennen kuin neiti antoi periksi ja syvällä huokauksella nosti katseensa minuun.


Talvipelto 011

Talvipelto 012

Seuraavaksi oli vuorossa merkin kiertäminen. Tätä ollaan tehty erittäin vähän neidin kanssa, ja syy on vain ja ainoastaan ohjaajassa. En näe mitään hirveän suurta järkeä koko liikkeessä, niin laiska ohjaaja ei ole vain jaksanut tsempata tämän liikkeen kanssa. Siksi tuntuukin että ollaan vielä samalla tasolla kuin kesällä kun aloitettiin. Mutta että yllätyin kun neiti heti käskystä kiersi merkin! Suu melkein loksahti auki! Okei, vielä seisomme melkein merkissä kiinni, mutta ennen tätä Saga ei ilman kunnon käsimerkkiä ole edes lähtenyt liikkeelle!



Tosin huomasin tässä pienen vahingon minkä olen itse aiheuttanut Sagan paluu linjaan. Sen siitä saa kun treenaa vain itse eikä ole muita katsomassa. Merkin kierrossa koiran pitäisi perusasennosta kiertää merkki ja palata perusasentoon. Tähän asti olen heittänyt palkan taakseni ja ja vasemmalle heti kun neiti on kiertänyt tötsän. Tämän jotta saisi tarpeeksi vauhtia liikkeeseen. Flatit eivät tunnetusti juokse mielellään ohjaajasta poispäin, joten olen yrittänyt lelun kanssa saada vauhtia ja iloisuutta liikkeeseen. Heiton suunta on tosin nyt aiheuttanut Sagan linjan kaartumisen. Eli rupeaa ennakoimaan pallon lentoa ja vetää hirveäsi vasemmalle(näkyy varsinkin ensimmäisessä videossa). Tähän koitimme erilaisia ratkaisuja, mutta paras mikä toimi oli kun joku vinosti edessäni heilutti lelua ja siten houkutteli neitiä linjan poikki. Tätä siis yritämme treenata kotona. Erittäin iloinen olin kuitenkin että kierto onnistui näinkin hyvin, meidän vähäisestä treenistä huolimatta!



Huomenna aloitamme uudessa treeniporukassa tokotreenaamisen. Emme toki jätä tätä porukkaa, mutta voi olla ihan terveellistä saada uuden kouluttajan näkökantaa liikkeisiin myös. Ajattelin siis olla uudessa kurssissa ainakin jouluun saakka ja sitten katsotaan.

Mutta harvinaisen mukava ja valoisa maanantai on ollut, toivottavasti loppuviikko sujuu yhtä hyvin!

Valoisaa ja virkistävää viikkoa teille kaikille!

DSC_0445

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)