lauantai 5. maaliskuuta 2016

Tokokisat korkattu uusilla säännöillä!

Tänään käytiin Sagan kanssa Lohjalla korkkamaassa uudet säännöt. Valitettavasti en saanut ketään kuvajaa mukaan, joten muutamasta puhelinkuvasta lukuun ottamatta saatte nauttia meidän talviposeerauskuvista. ALO luokka alkaisi vasta klo 14, joten onneksi ei täytynyt ihan kukonlaulun aikaan lähteä ajamaan Lohjaa päin. Toisaalta olin niin hermostunut että heräsin kuitenkin jo kukonlaulun aikaan...


Lohjan Kirsuhalli osoittautuikin aika pieneksi ja oli tekonurmipohjainen. Ilmoituksen jälkeen otin Sagan autosta ja tehtiin parkkipaikalla hieman seruuta ja kontaktiharjoituksia. Neidillä oli energiaa vaikka muille jakaa kun ei oltu käyty millään pidemmällä lenkillä aamupäivällä. Sitten sisälle halliin odottaa oma vuoroa. ALOssa oli kaiken kaikkiaan 11 koirakkoa. Hallissa Sagalla ei aluksi ollut mitään korvia ja kaikki kiinnosti enempi kuin ohjaajaan keskittyminen. Tästä huolimatta neiti skarppasi ja päästiin paikkamakuuseen ilman sen kummempia välikohtauksia. Paikkamakuusta napsahti täysi 10, turhaan pelkäsin että neiti nousisi vieruskaverin käskystä. Täytyy vain oppia luottamaan koiraan!



Estehyppy, 9,5

Onneksi kouluni puunveisto-opettaja oli tehnyt meille harjoitusesteen puomilla! Ilman sitä en nimittäin pari päivää ennen olisi älynnyt vaihtaa käskysanaa hyppyyn. Olin aiemmin vain käskenyt sivulle, enkä saanut päähäni miksi Saga aina juoksi esteen ohi tai ali kun ei umpiesteellä ollut ongelmia! Sitten kokeilin vaihtaa vanhaan hyppykäskyyn(jolloin koiran piti hypätä minusta poispäin) "yli" ja eiköhän homma sitten toiminut kuin vettä vain!

Mielestäni hyppy meni täydellisesti, mutta tuomarin mukaan Saga teki jonkun käännöksen/sheippauksen kun tuli sivulle, mikä tulisi tehdä maassa. Tiedä häntä, mutta juuri tästä syystä olisi ollut kivaa jos joku olisi ollut kuvaamassa niin olisi nähnyt mitä siellä tapahtui!

Liikkeestä maahanmeno, 0:

EN vain käsitä mitä tässä tapahtui. Saga jäi jo alkuseuruusta vähän jälkeen ja jäi sitten seisomaan. Toistin käskyn mutta ei tehonnut mitenkään. Tämä on ollut meidän varmin liike joten en vain käsitä mitä tässä tapahtui. Mutta ei auta...Yleisöltä kuului sympaattinen "voooi" huokaus, ja eikun seuraavaan liikeeseen!

Luoksetulo, 10:

Ei ongelmia, neiti juoksi täyttä vauhtia suoraan sivulle. Ei voinut tehdä muuta kuin hymyillä tuon neidin ilolle ja energialle tehdä joitakin liikkeitä!!

Noutoesineen pito 8:

Kapula kyllä pysyi suussa, mutta luultavasti (tuomarin sanojen ukaan) pistin kapulan vahingossa niin taakse että neiti alkoi jyrsimään sitä, joten siitä pari harmillista miinusta, ja tässä viimeistään heitin unelmani ykköstuloksesta kaivoon.

Seuraaminen 8:

Tässä tiesin että meillä on vielä tekemistä, mutta yllättävän hyvin piti kontaktin! Tosin Sagalla oli tässä ehkä vähän liiankin hauskaa, kun hidas käynti ei kyllä koiran osalta oikein hidastunut vaan iloinen hännänheiluttaja katsoi minuun hymy suussa poikittaen eteen...Tyypillinen flatti! Muuten seurasi hyvin.

Kauko-ohjaus 10:

Ei ongelmia, neiti pomppasi ylös ja alas ja oli ihan silminnähden tyytyväinen itseensä!

Kokonaisvaikutus 9:

Tuomarin sanojen mukaan; iloista yhteistyötä!


Harmillinen nollaus tuli, mutta kyllä täytyy snaoa että neiti on edistynyt kesästä lähtien! Meno oli niin paljon varmempaa ja yhteistyö parempaa kun kesällä. Vireessäkään ei ollut mitään vikaa, melkein päinvastoin! Saga veti koko kokeen läpi hyvässä vireesä flattimaisella virneellä ja ilolla. Itsellekin tuli niin hyvä fiilis kokeessa, vaikka harmillinen nollaus tuli, kun tuota iloista huliviliä katsoi!

Loppupeleissä pisteet kuitenkin riitti ykköstulokseen! Kotiin tultiin siis tuloksena ALO1 167p. sija 4/11.


. En ollut aikeissa hakea koulutustunnusta, mutta kun enää yksi tulos puuttuu täytyy kai miettiä asiaa..!





5 kommenttia:

  1. Tottakai haette koularin! :) hienot pisteet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! 💝 Juu kai melkein on pakko hankkia nyt. Tuntuu jotenkin "turhalta" jäädä kahden ykkösen kanssa roikkumaan... :D eli kisakalenteria vain tutkimaan!

      Poista
  2. Onnea, hienoja pisteitä! Kyllä se vika ykkönen kannattaa ainakin yrittää hakea, saa samalla kisakokemusta lisää :) Avoin luokka on jo niin pitkä suoritus, että on ihan hyvä käydä tekemässä noita helpompia ja lyhyempiä koesuorituksia pohjalle!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)