sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Joulukuvien ottamisen jalo taito                                                                                *"Unohda koko joulu, nyt mulle riitti!"*

Viikonloppuna oli pakko tutustua uuteen putkeen joka tuli viikolla. Sääennustuksien lukemisen jälkeen päätin samalla napata joulukuvia jos ei saadakaan valkeaa joulua. Lauantaina olin yksin napsimassa muutaman kuvan, lähinnä etsiäkseni hyvää kuvauspaikkaa ja ideoita kuviin. Sunnuntaina ei ollutkaan aurinkoa, joten kuvat ovat hieman tummia. Mutta koska N oli töissä koko viikonlopun sain esittää koirankuvauksen jalon taidon kälylleni. Minä siis yritin selittää millaisen kuvan halusin, saada Sagan käyttäytymään niin kun halusin ja kälyni sai olla kameran takana kuvaamassa. Ei ollut mikään maailman helpoin tehtävä!

 Ensiksi piti löytää sopiva kuvauspaikka. Sitten tallustella sinne pilaamatta lunta ja saada koira oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Samalla piti tietysti keksiä motivii joka on koiran kannalta helppo toteuttaa mutt akuitenkin hauksa eikä tylsä ja liian "tavallinen". Tässä muutama "deleted scenes" kuva:


Koirien joulukuvaus on siis jalo taitolaji johon tarvitaan aikaa, kärsivällisyyttä ja paljon nameja koiralle! Varsinkin mustan koiran kuvaus ei ole mikään helpoin homma, erityisesti silloin kun mukana on henkilö joka ei koskaan ole kuvannut koiria, mutta hauskaa oli ainakin! Emme kuitenkaan huhkineet ihan turhaan lumessa, tulihan muutama hyvä otoskin. Ja sainhan lauantainakin auringossa otettua pari kiva kuvaa.  Lopuksi vielä muutama onnistunut kuva, josta yksi pitäisi saada jolukorttimateriaaliksi.


Mikä on sinun suosikkisi? Jokin joka sopisi erityisen hyvin joulukorttimateriaaliksi? Oma suosikkini on valon takia toinen näistä onnistuneista kuvista. Ensimmäisestäkin voisi saada hyvän lisäämällä jokun tumman, tunnelmallisen raamin ympäri.

2 kommenttia:

 1. Minäkin sanoisin että tuo toinen kuva noista onnistuineista on ehkä se paras, siinä erottuu silmätkin mukavasti ja on ehkä valoisin noista vaihtoehdoista. :)
  Pitäs itsekin mennä ulos kuvaamaan joulukorttikuvaa, kun pari kaksi edellistä vuotta on ollut sisällä otetut kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Juu olen samaa mieltä, sitä paitsi se olisi helppo juuri sen vuoksi että se toimii noin raakakuvana eikö siihen tarvitsisi lisötä valoa tms. :) Ensi viikolle luvattiin plussa asteita niin kannatan joulukuvien ottamista ajoissa! Nimimerkillä lumettomat joulukuvat ovat tylsiä. :D

   Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)