keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Kakkonen on uusi ykkönen!

Viikonloppuna oli vuorossa alkukevään huipennus, näyttelymatka Viroon! Olimme ilmoittaneet Sagan ja Harmin, joka myös tuli mukaan, lauantaina 8 ryhmän erikoisnäyttelyyn, ja sunnuntina oli vuorossa kansainvälinen näyttely Tallinn winter dog show. Sekä Harmi että Saga tarvitsivat yhden sertin lisää valioituakseen sekä Suomessa, että Virossa. Heti töiden jälkeen Marko ja Harmi hakivat minut, N ja Sagan ja ajoimme länsisatamaan Eckerö Linelle. Laivamatkan ajan koirat olivat autossa autokannella, ja matka meni oikein mukavasti. Lahden toisella puolella löysimme Viru hotellimme, jonka hotellihuoneet osoittautuivat oikein mukaviksi ja hyvän kokoisiksi. Hotellin viereltä löytyi myös pieni puisto jossa oli hyvä käyttää koirat.


Lauantain näyttelyn kehät alkoivat vasta klo 15(!), mikä pitikin tarkistaa neljään kertaan, sillä Suomessa täytyy yleensä olla paikalla viimeistään klo 12. Nyt ehdimme hyvin puuhailla kaiken näköistä aamupäivällä ja rahassa ajaa näyttelyyn, ja eksyäkin muutaman kerran matkalla. Näyttely oli jonkin sortin liikuntasalissa ja tilaa oli todella vähän. Kehät olivat minimaaliset eikä ollut helppoa näyttää koirien liikkeitä hyvin. Flatteja oli ilmoitettu kuusi kappaletta, ja tuomarina toimi norjalainen Jari Partanen.Yllätyn joka kerta siitä, että virolaisissa näyttelyissä suurin osa osallistujista on suomalaisia.  Tässä sitä matkataan ulkomaille ja kuitenkin kehän laidalla puhutaan suomea ja melkein kaikki koirat ovat suomalaisia. Ainakin flateilla on näin, joka on mielestäni aika hupaisaa. :)


*Harmi*

Pienen etsinnän jälkeen löysimme häkeille pienen paikan kehän vierestä. Otin Harmin sitten ensiksi ajoissa häkistä ulos rauhoittumaan. Junnu- ja avo urosten jälkeen oli vuorossa Harmi. Harmi esiintyi todella edukseen ja sain esitettyä jo aika pitkään ilman namia. Herra seisoi ryhdikkäästi ja näytti jopa hampaat tuomarille ilman istuutumista. Juostiin ja seistiin ja eri sa heilui meille. Loppupeleissä Harmi oli PU2, mutta koska ensimmäinen uros oli alle 2 vuotias, siirtyi sertti Harmille joka valioitui!Saga ei ollut vuorollaan ihan vakuuttunut alustasta, mutta juoksi ihan hyvin. Seistäessä ei ollut yhtä energinen kuin Turussa mutta piti hännän kuitenkin yhäällä. Myös Saga sai eri sa:n, ja oli loppupeleissä PN2. Tosin myös nartuissa voittaja oli junnu, joten sertti siirtyi Sagalle joka myös valioitui! Kahden tuoreen valion kanssa sitten suuntasimme kohti puistoa missä koirulit saivat päästää vähän höyryjä. Illemalla menimme vanhaan kaupunkiin syömään ja hieman juhlistamaan meidän valioita. Valiot itse saivat torkahdella hotellihuoneissaan luun kera.
 *vas: FI & EE MVA Celtair Round and Round "Harmi", oik: FI & EE MVA TK1 Harvahampaan Laughing Wind "Saga"*


*Valioskumpat*

Sunnuntaina oli aikaisempi herätys jotta ehdittäisiin nauttia hotelliaamiaisen antimista kunnolla. Sitten pakattiin tavarat ja lähdimme kohti Saku suurhallia. Tämän onnistuimmekin löytämään ensimmäisellä kerralla eksymättä. Tosin kaipasimme Suomen näyttelyissä olevia parkkivahteja ja talkootyöntekijöitä. Parkkipaikka oli nimittäin aivan täynnä ja koirineen pääsi sisälle vain pienestä takaovesta joka ei ollenkaan ollut kyltitetty. Sisällä löysimme nopeasti häkeille paikan aivan kehän laidalta. Tänään oli ilmoitettu yksitoista flattia tanskalaiselle Gunnar Nymannille. En tiennyt tuomaria ennestään, mutta minua oltiin varoitettu että tanskalaiset tuomarit ovat todella tiukkoja, enkä saisi lannistua vaikka arvostelu olisi huono. Kehä oli hieman isompi kuin lauantain ja  ainakin sai juosta ilman että kahden askeleen jälkeen oli kehän ulkopuolella.


                                              *Porukkaa ja oli ja ahdasta myös!*

*Harmi*

Harmi oli käyttöluokassa ainoa koira, ja esiintyi taas oikein edukseen. Juostessa hieman veti, varsinkin kolmiossa kun mentiin muita koiria päin, mutta muuten meni ihan kivasti. Tuomari mietti kaikkia koiria pitkään ja hataasti ja oli aika tiukka arvosteluissa. Tuloksena sileä eri. Vain yksi uroksista sai sa:n.


                                                                                           *Tiukka tyyppi*

Nartuissa oli muutama koira ennen Sagaa, joka myös oli ainoa käyttöluokassa. En saanut Sagaa seisomaan niin hyvin, neiti jostain syystä ei halunnut venyttää takajalkoja taakse. Juoksi kuitenkin hyvällä vauhdilla ja liitävällä liikkuvalla askeleella. Tuomari halusi meidän juoksevan sekä kolmion, että ympyrän, ja että tuo kolmion hahmottaminen pienellä alueella on vaikeaa! En tiedä mikä siinä on mutta en koskaan saa kolmita täysin suoraksi vaan se muistuttaa enemmän pizzapalaa, eli kolmiota pienellä kaarella. Onneksi Saga pelasti tilanteen ja tiesi miten juostaan suoraan! "Tiukkis Gunnarilta" vilahti yllätyksemme eri sa! Ilmeisesti hyvät liikkeet pelastivat vaikka silmät olisi hänen mielestään voinut olla paremmat. Paras narttu kehässä juostiin pari kierrosta ja sijoituimme toiseksi. Sama Morrinin junnu narttu oli kuitenkin edessämme taas joten suureksi yllätyksekseni saimme tuloksen PN2 CACIB! Ja näin avasimme myös cacib tilimme! Serttiähän emme saaneet vastaanottaa, koska Saga oli valioitunut eilen.                                                                                                   *Bongaa kieli...*


                                                                                                  *PN 2 CACIB!*
Aivan huippuviikonloppu kera huipputulosten! Ei voi muuta kun olla tyytyväinen! Kotiinpaluu sujui myös ongelmitta. Tiistai-keskiviikko yönä tosin Saga sai matkamuiston Virosta; astetta pahemman vatsataudin! Neiti oksensi koko yön, eikä edes vesi pysynyt sisällä. Odotimme kunnes eläinlääkäriasema avasi 7:30 jonka jäkeen soitin sinne ja saimme ajan tulla Sagan kanssa näytille. Ei ollut kuumetta mutta röngenkuvissa suolist oli todella ärtynyt. Tukosta ei kuitenkaan ollut. Saimme oksennusestolääkkeet ja maitohappo lääkkeitä ja toivomme parasta. Neiti onkin nukkunut melkein koko päivän, kun ei juurikaan yöllä tullut nukuttua. Vettä on juonut, mutta ruoka ei maistu ollenkaan. Nyt pidetään vain peukkuja että piristyy huomenna! Itse sain myös kunnon flunssan matkamuistoksi, onneksi N oli kotona ja pystyi viemään Sagan lekurille! Sai sitten hoitaa meitä molempia. :) Aina nämä reissut eivät siis ole pelkkää auringonpaistetta.... Vaikka kivaa oli!* "Kauhee, toi pussaa!!!" *                                                                                            * "No hyi, YÄK, pusu!!" *

* "Sit pusutellaan kunnolla jos kerran on pakko!" *
2 kommenttia:

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)