tiistai 20. marraskuuta 2018

Muistia ja linjatreeniä

Kävimme Simon kanssa hiljattain Jaanan ja Lucky-flatin kanssa treenamassa muunmuassa markkeerauksia ja muistia. Tästä sain rutkasti inspiraatiota omiin nometreeneihin, ja näitä asioita ollaankin sovellettu S-tiimin kanssa lähiaikoina.Sagalle pyrin aina tekemään pienen maltti- tai seuruutreenin alle, ettei neiti mene ihan oman päänsä mukaan. Malttia pitäisi oikeastaan treenata paljon enemmän, mutta ei auta kun se on emännänkin mielestä tylsää. Simon kanssa taas otetaan perustottelevaisuutta, esimerkiksi luoksetuloa, perusasentoa yms. Tämän jälkeen vasta aloitamme dummien kanssa treenaamisen.

Ideana on ollut heittää pari dummya (yksi kummallekin koiralle) markkeerauksena tarkkaan paikkaan. Koirat ovat saaneet opetella käskyn "muista" , jonka jökleen pieni kävelypätkä seuraavaan kohteeseen jossa taas parin dummyn markkeeraus. Hieman päivästä riippuen olen tehnyt noin kaksi tai kolme muistipaikkaa. Yksin treenatessa tällainen treeni asettaa hieman haasteita, mutta olen jopa saanut N mukaan treenaamaan Sagaa kerran. Tai no, se treeni loppui siihen että pellon omistaja(?) hääti meidät pelloiltaan pois, mutta se on eri tarina se (selvennykseksi vielä, että olen aina luullut meidän "treenipeltojen" olevan kaupungin omistuksessa ja ollut siellä vaikka kuinka monta kertaa, mutta tällä kertaa kävi näin).


 *N ja Saga*


 Kun muistimarkkeeraukset on heitetty, kävellään takaisin ensimmäiselle pisteelle, josta lähetetään linjalle ja dummyn luo. Simo on yllättänyt minut muistillaan, arjessa kun hänellä tuuppaa välillä olevan kultakalan pituinen muisti. Pitkät matkat aiheuttavat vielä epäröintiä välillä, mutta pienellä kannustuksella tekee hienoa linjahakua. Palautuksissa on vielä viilomista, mutta nekin ovat paranemaan päin kunhan ei kierrokset nouse liikaa.

Saga on varma tekijä joka ei anna periksi. Vaikka dummy olisi meren pohjalla kilometrin päässä hän hakisi sen epäröimättä. Tämä itseluottamus tosin aiheuttaa hieman flattimaista viisautta, kun neiti usein luulee tietävänsä ohjaajaa paremmin miten hommat tehdään ja missä ne dummyt on (aika usein emäntä tosin on ollut oikeassa...vielä!). Linjan ideaa neiti ei aivan ymmärrä, vaan lähtee turhan helposti laajenemaan hakua. Muistitehtävät toimivat paremmin, koska silloin on tarkka päämäärä, ja aivoja on heiton ja haun välissä jouduttu käyttämään jolloin tekee hyvin. Mutta esimerkiksi sokkolinjassa lähtee helposti omatoimiseen hakuun.

 *Tuli vähän muuta kuin koiria kuvattua hakutreenin aikana*Nämä tehtävät ovat olleet helppoja tehdä lenkin ohessa, ja koirat ovat nauttineet perustreenien vaihtelusta.  Viime viikonloppuna ulkoilutin kameraakin pitkästä aikaa, mutta treenaaminen ja valokuvaaminen samaan aikaan ei ihan ottanut onnistuakseen. Onneksi tuli muutama kiva otos joka näkyy tässä postauksessa.

4 kommenttia:

 1. Kiva, että sait intoa pikkutreeneistämme =) Otetaan uusiksi. Me ollaan tehty, että ollaan kävelty ja jätetty eri muistipaikkoihin dameja. Lähetykset tehty linjana joko kiertäen muistipaikat läpi niinkuin jätetty tai sit niin, että otat seuraavasta paikasta edellisen damin. Tässä on paljon variaatioita, mistä lähettää ja minne. Myöhemmin mukaan häriämarkkeerauksia ennen linjaa jne. Palaillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista! Nomessa tunnen itseni niin noviisksi vielä, että treeniapua ja ideoita otetaan mielellään vastaan! :) Otetaan ehdottomasti uusiksi toiste! ;)

   Poista
 2. Ja mistököhän toi mun nimikin tuli =) Terkut Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kestikin hetken ennen kun älysin kukas tämä mystinen Paavo on jonka kanssa olen treeniallut. ;)

   Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)