sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Vanha, uusi aluevaltaus

Pääsiäisen kunniaksi kaivoin vanhan, pölyttyneen ystäväni esille. Kamerani! Viimeisen puolen vuoden aikana olen enimmäkseen kuvannut kännykällä ja kamera on saanut kerätä pölyä nurkassaan. Monesti olen katsonut sitä, varsinkin kauniina päivinä, että pitäisköhän... Mutta liikkuessani kahden koiran ja lastenvaunujen kanssa on puhelin tuntunut helpommsalta ottaa mukaan kuin raahata järkkäriä kameralaukkuineen päivineen.Olen jo pidemmän aikaa seurannut eri valokuvaajia sosiaalisissa medioissa, varsinkin treenikuvia ajatellen. Otin jo yhtenä päivänä Canonin mukaan ollessani Simon kanssa lenkillä mutta huomattuani, ettei kuvista tullut mitään julkaisukelvollista, heitin pyyhkeen kehään. Nyt tosin otin itseäni niskasta kiinni, kameran mukaan mökille, käänsin asetukset täysin manuaaliseksi ja otin kuvia. Ajattelin, että aloitetaanpa kaikki alusta uudestaan samalla. Säästin itseäni pettymykseltä enkä edes yrittänyt mitään poseerauskuvia. Kunhan räpsin kuvia koirista eri valoitusasetuksilla, miten ne nyt saattoivat sinä hetkenä olemaan. Täysi aurinko ja mustat koirat olivatkin hieman haastavampi kuvauskohde, mutta pikkuhiljaa alkoi kameran maagisuus asettumaan sormenpäihin ja pieniä juttuja valokuvaamisen ABC:sta muistui mieleen.


*Taisi Saga hieman miettiä mitä se matte touhuu kun yhtäkkiä räpsii hirveän määrän kuvia vaikka vaan lepää nurmikolla*
Sanomattakin selvää, ettei yhdestäkään kuvasta tullut mitään fantastista, mutta muutamasta räpsystä tuli tarpeeksi hyviä, jotta itse olisin jokseenkin tyytyväinen tähän aloitukseen. Kuvien editointi ja muokkaaminen onkin sitten kokonaan edessäni. Usein tiedän, mitä haluaisin muuttaa, mutta taidot ei riitä ja ohjelma puuttuu. Kursille olisikin mukava osallistua, mutta sepä ei taida näin korona-aikaan oikein onnistua (ja ei, en ole henkilö jonka kärsivällisyys riittää youtube videoiden katseluun, tarvitsisin kurssin/henkilön joka melkein kädestä pitäen näyttää ja kertoo mitä tehdä).

Ensimmäiseksi treenaa listalla onkin miten saada värit paremmin esille ympäristöstä. Mustia koiria kuvatessa tuuppaa ympäristö jäädä usein ylivalaistuneeksi. Toiseksi, myös liikekuvia pitäisi treenata saadakseni tarkennuksen just oikeaan kohtaan oikeassa ajassa, eikä esimerkiksi koiran korvaan tms.
*Alemmassa kuvassa olen hieman lisännyt valoa tietokoneen omalla muokkausohjelmalla. Tosin yllä olevassa kuvassa värit tulevat paremmin esille, mutta siinä Saga on liian tumma. Vinkkejä tällaiseen ongelmaan?*

Jos löytyy vinkkejä tähän niin laittakaa ihmeessä kommenttia, tai jos löytyy joku lyhyt mutta ytimekäs tutoriaali netistä oikein selkokielellä niin voi myös vinkata. ;)

Oikein mukavaa pääsiäisen jatkoa kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)