keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Päivä ammattilaisvalokuvaajan mallina

Loppukeväästä, keskellä koronapandemiaa ja kotikaranteeneja, löysin facebookin koiranäyttelyryhmästä ilmoituksen koiramallihausta. Mitään erityisiä kriteereitä ei muistaakseni tarvinnut olla, joten laitoin kuvan S-tiimistä monen sadan muun kommentin alle. Hiljattain sain yhteydenoton, josko meidän mustia saisi tulla kuvaamaan. Kukapa ei haluaisi ammattilaisen kuvia omista koirista, joten sovimme tapaamisen Espoon keskuspuistossa.  Meitä instagramissa seuraavaat ovatkin jo saaneet nähdä pienen esikatselun tästä päivästä. 

                                                                                *Simo, c) Nina Saaksman*

                                                                                *Saga ja Simo, c) Nina Saaksman*

En ollenkaan tiennyt minkälaisia kuvia he haluaisivat, joten pakkasin varmuuden vuoksi pari damia, vinkupallon ja paljon nameja mukaan. Koiratkin saivat pikaisen kauneushoidon edeltävänä iltana. 
Yhteyttä ottanut valokuvaaja oli Nina Saaksman (löytyy muun muassa instagramista nimellä nina_saaksman photography), joka toimii koiravalokuvaajana ammatikseen. Mukanaan hän toi valokuvausystävänsä Tiia Tahvanaisen (löytyy sekä facebookista, että instagramista Tiia Tahvanainen photography). Flatti oli molemmille uusi rotu, joten mitään rodunomaisia juttuja ei lähdetty kuvaamaan. Edellispäivän aurinko oli vaihtunut uhkaavan näköisiin harmaisiin pilviin, joten mitään ihania aurinkovalokuvia emme saisi. Mutta toisaalta ei ollut pelkoa, että mikään palaisi puhki kuvissa, kun on musta koira ja vaalea tausta. 

                                                                                *S-tiimi c) Nina Saaaksman*

                           
                                                            *Simo, c) Tiia Tahvanainen*

Lähdimme kiertämään luontopolkua lammen ympäri keskuspuistossa ja aina välillä pysähdyimme sopivaan kohtaan ottamaan muutaman kuvan. Omasta mielestä se oli ihanan helppoa, kun itse sain ainoastaan keskittyä koirien asettelemiseen ja joku muu ottaa kuvat kun yleensä teen kaiken itse, ilman apukäsiä. Mitään näyttäviä "valokuvatemppuja" koirat eivät osaa, mutta toisaalta sain Sagan (ja välillä Simonkin) loikkimaan mitä oudoimpiin paikkoihin. Hiukan haasteita toi kosteat ja liukkaat puunrungot, mutta mitä sitä ei tekisi namin edestä!

*Saga, c) Tiia Tahvanainen*

Oli kiinnostavaa nähdä kaksi ammattilaista työssä, vaikka tämä olikin heille enemmän hauskanpito/treenisessio, koska en ollut maksava asiakas. He näkivät eri maisemat eri silmin, ja tämän huomasin myös myöhemmin kuvissa. Molemmilta sain valita muutaman editoidun kuvan kiitokseksi, ja oli kiinnostavaa nähdä miten eri valokuvaajat editoivat samantyyppisiä kuvia! Editointihan on puhtaasti mielipideasia, eikä ole olemassa oikeaa tai väärää. Esimerkiksi alla oleva puunrunkokuva on oiva esimerkki, miten samasta kuvasta saa kaksi eri versiota. Mielestäni Ninan kuvan olivat omaan silmään mukavammin muokattuja, sillä ne olivat hieman pehmeämmin editoituja. Tiian kuvat olivat myös todella hyviä, mutta hieman "kovemmin" muokattuja. Tosin tämä tyyli sopii paremmin joihin kuviin, kuten esimerkiksi alla olevaan puunrunkokuvaan. Se antaa kuvalle erilaisen ilmapiirin kuin pehmeämpi editointi. Haluan edelleen korostaa, että tämä on vain ja ainoastaan oma mielipiteeni kuvista. Tähän vaikuttaa tietysti myös rodun tuntemus ja omaan silmään vaikuttaa siltä, että moni haluaa editoida flattien kuvia kovemmin. 

                                                            *S-tiimi, c) Tiia Tahvanainen*

                                                                      *S-tiimi, c) Nina Saaksman*

Tämä oli erilainen ja hauska päivä, joka toi vaihtelua korona-arkeen. Koko kuvaussessio kesti reilun tunnin ja koiratkin olivat sopivan väsyneitä misseilyn jälkeen. Kiitos Ninalle ja Tiialle kuvista! Yksi kuvista tuleekin päätymään meidän olohuoneemme seinälle tauluksi.

                                                                       *Simo, c) Nina Saaksman*

Mikä kuvista on sinun mielestäsi paras? Mikä muokkaustyyli puhuttelee sinua eniten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)