maanantai 29. kesäkuuta 2020

Virtuaalinen tokokoe, uhka vai mahdollisuus? (+video!)

Vallitsevan maailmantilanteen takia kaikki koulutukset ja kokeet ovat olleet peruttuja. Mutta tämä ei suinkaan ole lannistanut ihmisiä. Päinvastoin erilaisia treenivideoita ja -ideoita on jaettu paljon, sekä virtuaalikilpailuja järjestetty sosiaalisissa medioissa kevään aikana. Myös Suomen sileäkarvaiset Noutajat ry päätti järjestää virtuaalitokon facebookissa, peruuntuneen tokomestaruuden sijaan. 

Päivänmäärä on ollut koko kevään tiedossani, joten luonnollisesti unohdin sen ja havahduin pari päivää ennen videoiden viimeistä lähettämispäivää, että tällainenkin video pitäisi käydä tekemässä. Hieman jännitti miten "koe" menee, koska muistin videoinnin niin myöhään olisi tasan yksi mahdollisuus videoida se. Olemme lähinnä tehneet pieniä paloja eri liikkeistä keväällä, siirtymisiä jne, joten siitä hypähdys kokeenomaiseen jännitti hieman. Tätä videoidessa huomasin, että jos treeni-ideat loppuvat, tehkää kokeenomaisesti muutama liike! Heti tulee lisää treenattavaa. ;) 

Virtuaalitokoon sai valita neljä tai viisi liikettä. Päädyin Sagan kanssa tekemään neljä; ruutu, jäävät, luoksetulo ja tunnistusnouto. Mutta pidemmittä puheitta, tässä alla meidän video virtuaalitokoon. Videon alta löytyy omat kommenttini

 


Omat kommentit:

- Ruutuun olisi voinut lähteä vähän kovempaa, kuumuss vaikutti tähän. Olisi voinut myös mennä syvemmälle. Nyt oli pieni riski että tassut olisi jääneet nauhan päälle. Tämä onkin nyt treenilistalla. Luoksetulo ok.

- Jäävissä maahanmeno oli jostain syystä hiukan hidas, jäi miettimään jotain. Yleensä tämä on Sagalla todella napakka.

- Luoksetulossa sai jonkun idean ja nousi seisomaan. Meillä on ollut perässä seuraaminen ennen ongelmana, mutta ei tätä. Tiedä häntä mistä johtui. Muuten ok vaikka ennakoi pysähdystä ihan hitusen.

- Tunnari muuten hyvä, mutta tiputti kapulan lopussa. Tämä oli hieman odotettavissa koska olen tehnyt paljon vauhtipalautuksia, enkä ehtinyt vahvistaa loppuosaa ennen tätä videota. Lopun pitoa täytyy treenata sitten erikseen.

Kokonaisvaikutus: Jaksoi kuumuudesta huolimatta hyvin. Pientä säätöä siellä täällä mikä tosin oli hyvä että tuli esille, niin tiedän mitä treenata. Vire pysyi oikein hyvin mistä olen iloinen.


Virtuaalitokon viralliset kommentit:


1. Ruutu
- näyttää menevän ok, sitten koira pysähtyy ja kääntyy ruudussa ennen ohjaajan käskyä (?)
- luoksetulo ok, pa meinaa lipsahtaa vähän ohi vinoksi

- hyvä vauhti ruutuun ja takaisin
2. Liikkeestä maahan ja istu
- reagoi heti käskyyn, voisi olla vähän nopeampi itse maahanmeno,
- Istumisessa ohjaaja kääntyy päin koiraa, koira liikuttaa tassujaan kerran, kun ohjaaja kävelee kohti koiraa.
- seuruu ok (lopussa joku ihan pieni juttu?)
3. Luoksetulo
- hyvä maahan, mutta sitten joku hupsis ja nousee seisomaan
- stop ok pysähtyminen
- vauhti hyvä
4. Tunnistusnouto
- pientä ravailua laukan kaverina, korjaa otetta kerran, sitten kuitenkin huono ote, kun putoaa vieressä
- kapuloilla varman oloinen
- Vino perusasento, mutta ei oikein mahdollisuutta hyvään perusasentoon, koska merkki häiritsee. Kannattaa ottaa huomioon liikkeen alussa.


Tällainen virtuaalikoe sopi meille, ja varmaan monelle muulle erinomaisesti! Lähetät valmiit liikkeet videona ja saat tuomarin kommentit niistä. Näet itse mitä vielä pitää treenata ja hioa, samalla kuin saat kokeilla kokeenomaista suoritusta. Ehdottomasti jatkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)