perjantai 5. kesäkuuta 2020

Miksi minä bloggaan? #Blogiperjantai

Perjantaina 5 päivä kesäkuuta vietetään valtakunnallista teemapäivää, nimittäin #blogiperjantai. Tämän vuoden blogiperjantain teemana on bloggaamisen ilo. Vaikka tämä onkin koirapainoitteinen blogi, ajattelin kantaa oman korteni iloiseen bloggaamiskekoon ja kertoa hieman taustaa, miksi kirjoitan blogia ja mikä kirjoittamaisessa antaa minulle iloa?Jo pienestä pitäen olen nauttinut kirjoittamisesta. Minulla on aina ollut helpompaa ilmaista itseäni tekstin kautta kuin suullisesti. Hankkiessamme ensimmäisen flattimme, Sagan, N kanssa, pohdin mitä tekisin kaikilla kuvilla Sagasta ja kuka jaksaisi kuunnella koirajuttujani? Pikkuhiljaa syntyi idea bloggaamisesta. 

                                                                         *Kuva lainattu netistä*

Blogi on alusta asti ollut koirablogi, joskin pääsääntöisesti olen kirjoittanut itseni vuoksi. Sisältö on seurannut elämäni muutoksia, kertoen aluksi lähinnä arjesta ja pentutouhuista vain muuttuakseen vuosien varrella yhä treenipainoitteimmaksi. Viime vuoden aikana mukaan on tullut enemmän perhe-elämää ja koirien arkea siihen liittyen. 

Opettajana näen blogia myös tapana ylläpitää ja kehittää kitjoituskieltäni. Blogiani pidempään seuranneet tietävät, että olen kaksikielinen ja puhun muun muassa N kanssa ruotsia, joten olen nähnyt blogin myös kielellisesti tärkeäksi ylläpitää ja kehittää kieltäni.

                      

                                                *Saga*

             

                                                            *Simo*

Mistä nautin bloggaamisessa eniten ja olenko saavuttanut kirjoittaessani flow:n? 

Nautin siitä, kun päähän pulpahtaa jokin idea, jonka sitten saa pukea sanoiksi blogissa. Ja siitä, ettei ole vain yhtä tyyliä mitä pitää noudattaa. Joskus teksti on mielipidepostaus, joskus pelkkiä kuulumisia ja joskus treenianalysointia. Mitä vain on ajankohtaista ja mieli tekee. Toinen asia on lukijoiden kanssa kommunikointi. On ihanaa lukea erilaisia kommentteja ja keskustella blogista. Minua ilahduttaa paljon, kun joku esimerkiksi näyttelyissä tai muussa koirajutussa tulee moikkaamaan koska "sinullahan oli se flattiblogi" tai keskustelemaan kanssani blogista!

Olen saanut flow:n useamman kerran kirjoittaessani. Useimmiten tämä tapahtuu, kun olen suunnitellut jotain teemaa pitkään tai kirjoittaessani erityisestä teemasta, esimerkiksi kilpailuista (olettaen että se on mennyt hyvin...) tai kurssista. Myös valokuvapostaukset ja niiden "behind the scenes" ovat mielestäni hauska kirjoittaa ja olen monesti saanutkin palautetta, että niitä juttuja on kiva lukea. Kirjoittaminen on minulle myös tapa järjestää ajatuksia ja tarvittaessa purkaa tunteita eri aiheista. Hauska juttu tässä on se, että "tunteenpurkaus postaukset" ovat yleisesti ottaen blogin luetuimpia tekstejä... ;)

 

Lopuksi viisi "fun facts" minusta bloggaajana:

1. Kirjoitan melkein poikkeuksellisesti myöhään iltaisin. Voin suunnitella teemaa, eri lauseita ja tekstin lähestymistapaa useita päiviä mutta kirjoittaminen tapahtuu, kun lapsi on sängyssä, koirat lenkitetty ja talo hiljenee.

2. Pyrin kirjoittamaan vähintään yhden postauksen joka toinen viikko. Haluaisin kirjoittaa kerran viikossa, mutta aina ei ehdi ja joskus, kuten esimerkiksi nyt korona-aikaan, ei vaan ole mitään kirjotettavaa. En itsekään haluaisi lukea kymmenen eri postausta siitä samasta metsälenkistä, vaan mieluummin odotan, kunnes on jotain järkevää kirjoitettavaa.

3. Minulla on todella vaikeaa mainostaa omaa blogiani. Blogin facebook ja instagram sivuilla tämä vielä käy, mutta en esimerkiksi kehtaa tehdä sitä omalla facebook sivuillani. Tämähän on ei tietysti ole niin hyvä asia, jos haluaa kasvattaa lukijamäärä, mutta minkä teet...

4. Olen pitkään miettinyt jonkin sortin "my day:n " tekemistä blogin puolelle mutta en ole vielä kehdannut. kiinnostaisiko tämä ihmisiä?

5. Jossain koiratapahtumissa N usein kysyy, jos haluan että hän ottaa jonkun kuvan tai muuta muistoksi "jos haluat kirjoittaa siitä sitten blogiin". Hyvin koulutettu mies, eikö? ;)Tällaista tällä kertaa. Oliko tässä postauksessa sinulle uutta tietoa vai tiesitkö jo kaiken?


Millaiset postaukset sinua kiinnostaisi lukea? Pidätkö enemmän arkisesta elämästä lukemisesta tai toivoisitko enemmän mielipide- tai treenipostausta?

 

Mukavaa kesän alkua kaikille!

 

- Johanna

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)