sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kuumuden kesänäyttelyt

Tapahtumarikas viikonloppu! Eilen Saga täytti vuoden, ja pitihän sitä hieman viettää. Tänään sitten pakattiin kimpsut ja kampsut ja suunnattiin meille tutuksi näyttelypaikaksi tullut, Tuomarinkylään kesänäyttelyihin!

Sanon vaan että HUH sitä hellettä! Neiti läähätti kieli massaa jo ennen lähtöä, joten mietin miten ihmeessä se jaksaa juosta kehässä…! Mutta pelastus löytyikin kanttiineista viilennysloimen muodossa! Olen jo pitkään harkinnut viilennysloimen ostoa neidille, mutta ensin ne oli niin kalliit ja kun tuli kesä-ale niin kaikki loppui. Onneksi löytyi nyt samanlainen näyttelyistä ja vielä halvemmalla kuin Peten koiratarvikkeesta mistä alun perin katsoin niitä!

Eli loimi päälle ja neiti häkkiin viilentymään, vaikka hän nyt ei ihan sen loimen suurin fani ollut…Mutta totutelkoot. Näyttelyissä oli ihan älyttömän kuuma, onneksi olin löytänyt hameen jossa voin juosta ja jolla on iso taskut ettei sitä mustaa jakkua tarvinnut taas vetää päälle. Olisin varmaan kuollut lämpöhalvaukseen!

Tuomarinkylän kesänäyttelyt 27.7.14 151

Mukaa näyttelyissä oli myös Morris veli joka nähtiin pitkästä aikaa. Herra oli kyllä aikuistunut sen jälkeen kun viimeksi nähtiin, ja sitä mieltä oli vissiin tuomarinkin kun antoi Morriksen ensimmäisen Sertin! Onnea!!!

Sagan kanssa ollaan hieman treenattu tätä seisomista, tai oikeastaan leikitty sen ohella jotta häntä hieman heiluisi. Se ja viilennystakki vissiin auttoi, koska neiti se heilutteli häntäänsä iloisesti kehässä jakirmasi junnu narttujen kierroksen niin kovaa että tuskin pysyin perässä! Luulin että koira saa lämpöhalvauksen mutta minähän siellä olin lähellä saada sen juostuani! ( Ja kiireessä unohdin tietysti taas aurinkolasit päälle! Mielestäni ne ei vaan sovi kehään  joten onneksi sain ne sitten annettua pois nopsaan)

                  Tuomarinkylän kesänäyttelyt 27.7.14 047

Tuomarinkylän kesänäyttelyt 27.7.14 049

Onneksi saatiin odottaa tuomarin teltan varjossa omaa arvosteluvuoroa, niin oli pikkasen viileämpi. Neiti ei kyllä ollenkaan ymmärtänyt miski siellä pitäisi päivystellä kun oli monta muuta kivaa flättikaveria ympäri ja aina joku juoksi just hänen ohi, tyhmä matte vaan kun ei päästänyt neitiä leikkimään!

Tuomarinkylän kesänäyttelyt 27.7.14 064

Tuomarinkylän kesänäyttelyt 27.7.14 063

Tuomarina oli Vesa Lehtonen, joka meidän vuoron tullen kopeloi Sagan kauttaltaan ja mietti pitkääään ja hartaaasti. Aika monet juniorinartuista sai “vain” EH:n joten hieman jännitti mikä meidän tuomio tuli olemaan. Ilokseni ainakin Saga ensimmäistä kertaa(!!!) antoi tuomarin katsoa hampaat ilman että neiti istuutui! Vähän siinä kaivattiin ylipuhumista vielä, mutta ainakin neiti seisoi eikä rimpuillut pois niin kuin ennen.

Tuomarinkylän kesänäyttelyt 27.7.14 053

Tuomarinkylän kesänäyttelyt 27.7.14 055

Tuomarinkylän kesänäyttelyt 27.7.14 057

 

Lopputulos oli sitten erinomainen, toinen sija ja SA. Ensimmäisen sijan napannut narttu oli kyllä todella hieno!

                            Tuomarinkylän kesänäyttelyt 27.7.14 066Tuomarinkylän kesänäyttelyt 27.7.14 072

Sitten odottelemaan paras nartttu kehää. Tai odottaa ja odottaa… melkein meni ohi kuin muissa luokissa oli vain yhdet koirat joten kaikki meni todella ripeästi! Siellä sitten Sagan energia hieman hyytyi eikä neiti ihan jaksanut heilutella häntää. Juoksi kuitenkin oikein nätisti ja lopputulos oli neljänneksi paras narttu. Hieman jäi häiritsemään ettei tullut edes vara serttiä, kun mielestäni Saga oli niin hieno kehässä kun näytti hampaat ja heilutteli häntää…. Muta täytyyhän näitä “huonompiakin” päiviä tulla joskus!   

                          Tuomarinkylän kesänäyttelyt 27.7.14 078

Tuomarinkylän kesänäyttelyt 27.7.14 083

 

Tuomarin arvio oli kuitenkin enimmäkseen positiivinen:

“Sopusuhtainen kokonaisuus. Hyvä pään malli mutta tällä hetkellä vielä hieman takaluisu kallo(voiko tämä muka muuttua kun on “tällä hetkellä”??? Tietääkö kukaan?). Hieman suuret silmät(kiitos tiedosta, sen muutoshan hoituu helposti…!) Hyvä kaula ja ylälinja ja runko ja luusto. Tasapainoisesti kulmastunut. Liikkuu yhdensuuntaisesti hyvällä vapaalla askeleella. Hyvä karvanlaatu, joka tällä hetkellä vaihtumassa( selittää miksi lattiat on täynnä neidin karvoja!) Kiittävä nuoren neidin hapsutus”.

Tuomarinkylän kesänäyttelyt 27.7.14 079

Eli karvat nyt vaan vaihtoon ja pienennetään hieman silmiä, niin suunnataan 7.8 SNJ:n päänäyttelyihin!

1 kommentti:

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)