tiistai 16. kesäkuuta 2015

Serttitili avattu!

Viikonloppuna käytiin Salo KR: ssä piipahtamassa neidin kanssa. Tämä näyttelykausi ei ole tähän asti mennyt niin hyvin kun oltiin toivottu, sininen on enimmäkseen ollut meidän väri. Pöytyän varasertin jälkeen toivoni kuitenkin nousi hieman; kunhan neiti saisi ERIn niin olisin oikein tyytyväinen! Tosin aina sitä vähän toivoo josko menisi pikkusen paremmin vielä… N oli kuvaamassa näyttelyä, mutta pölyn ja vaihtelevan pilvisyyden vuoksi kuvat ovat hieman vaaleita. Valitan!

Päivä oli aurinkoinen ja lämmin, otettiin viilennysloimikin mukaan neidille ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Tultuamme paikalle asetettiin häkki paikalleen ja koira sisään. Flatteja oli ilmoitettu 23 kappaletta ja tuomarina oli meille täysin tuntematon virolainen Jelena Kruus. Kehissä tepasteli vielä tollerit jotka olivat ennen flatteja, kun saavuttiin paikalle joten lähdettiin jahtaamaan lippistä minulle jotta kestäisi helteisen kesäpäivän ilman auringonpistosta.Salo KR & lande 220

Salo KR & lande 218Salo KR & lande 221            Kesken arvostelun tämä mies käveli kaikessa rauhassa flattien kehän läpi, eikä vaikuttanut piittaavan ollenkaan mistä käveli…

Pienen odotuksen jälkeen alkoi flattien kehät. Katsellessani urosten kehiä totesin että tämä tuomari vissiin pitää vähän isommista koirista. Tämä olisi Sagalle etu kun neiti ei nartuksi ole ihan pienimmästä päästä. Kun paras uros oltiin valittu tuli narttujen vuoro. Katseltiin ensiksi junnut missä treenitoverimme Hertta esittäytyi hienosti, saaden ERIn ja SA:n. Sitten me olimmekin vuorossa. Sagan luokassa oli kaksi Mei Dan kennelin narttua, molemmat aika pieniä. Neiti seisoi kyllä nätisti, mutta se häntä… Tiedä häntä jos neidillä vain oli kuuma vai tylsää, mutta se ei kyllä heilunut senttiäkään.

Salo KR & lande 223Salo KR & lande 224Salo KR & lande 226

Neiti kuitenkin seisoi ryhdikkäästi ja antoi tuomarin katsella hampaat rauhassa. Tästä saatiin kuitenkin tuloksena ERInoimainen ja olin tähän jo erittäin tyytyväinen! Neiti sitten häkkiin nopsaan ja katseltiin kahta muuta. Molemmat muut nartut saivat myös erin, ja vuorossa kilpailuluokka. Tässä Saga vähän heräsi henkiin ja juoksi itsensä ykkössijan ja SA:n! Oi sitä iloa kun taas alkaa hommat sujua jokseenkin niin kuin Strömsössä!

Salo KR & lande 233Salo KR & lande 235Salo KR & lande 237Salo KR & lande 250Salo KR & lande 254

Tämän jälkeen katseltiin muita ja selailtiin luettelo läpi. Todettiin että kaikista nartuista vain kaksi olivat valioituneet, joten sertit tulisivat olemaan tiukassa. Pienenpieni toivonkipinäni sammui tähän, mutta oltiin jo pärjätty niin hienosti etten antanut sen häiritä.

Salo KR & lande 262Salo KR & lande 259Paras narttu kehässä Saga oli vihdoin herännyt henkiin ja häntäkin heilui hieman. Seisottiin ja ravattiin ensin kaikki kehän ympäri. Yritin myös itse juosta vähän kovempaa, mikä taisi innostaa neitiä, koska juoksi paremmin kuin pitkään aikaan, pitkällä askelpituudella. Sitten taas seisottiin ja mietittiin. Hetken päästä tuomari vilkutti neljä parasta kehän keskelle, ja suureksi yllätykseni me olimme tässä joukossa mukana!

Salo KR & lande 265

Salo KR & lande 275

Sitten tuli juostua… Ensin juostiin kaikki neljä ja tuomari asensi meidät riviin, minä ja Saga toisena. Tämän jälkeen minulle ja “neloselle” vilkutettiin että me kaksi juoksisimme kehän ympäri. Vauhtia piisasi ja ajattelin jo että kohta saan lämpöhalvauksen, mutta elossa selvittiin. Tämän jälkeen meidät siirrettiin kolmosiksi, ja sitten enemmän juoksemista. Tällä kertaa parijuoksu mitä en ennen ole tehnytkään. Me ja “kakkonen” juostiin siis edes-takaisin samanaikaisesti. Tässä neiti oikein liiteli eteenpäin. Sitten lopuksi vielä kaikki yhdessä kehää ympäri ja sen jälkeen tuomari tuli kättelemään meidät toiselle sijalle!!

Salo KR & lande 278

Salo KR & lande 280Salo KR & lande 285Salo KR & lande 291Salo KR & lande 292Salo KR & lande 293

Salo KR & lande 295Salo KR & lande 300

Olin aivan ymmälläni, tämä oli paras sijoitus koskaan sitten pentukehien! Mutta yllätykset eivät loppuneet tähän. Ensimmäiseksi sijoittunut Lydia flatti oli jo valioitunut joten kaiken kukkuraksi Saga sai ensimmäisen serttinsä!! Ai että kun olin ratkea ilosta! Niin ylpeä pikku-neidistämme!! Onnitteluja tuli sieltä täältä ja Saga sai ensimmäisen pokaalinsa palkintohyllyn koristeeksi.

Salo KR & lande 314                                                                         Joku ehti käydä uimaan ennen serttikuvien ottoa…

Arvostelu oli myös erinomainen:

PN2 SERT

Almost 2 years old, feminine bitch. Excellent type. Nice body proportions. Good balance angulation. Long head, correct expression. Excellent topline and underline. Nice coat. Moves nicely but needs more drive (oli kuuma!). Nice temperament, good coat.

                                        20150613_152805

Näyttelyiden jälkeen Saga sai leikkiä pikku Lucia pennun kanssa hetkisen, ja kyllä niillä kahdella oli hauskaa! Yhtä ihanaa ei ollut kun näyttelyt olivat hiekkakentällä ja koirat muuttuivat hiekassa harmaiksi mustan sijaan… No neiti vain autoon ja suunnattiin sitten mökille missä sai mennä uimaan.

                                          20150613_134913

Ihanan helteinen ja mukava näyttely oli kaikin tavoin(vaikka olikin pölystä!)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)