perjantai 5. kesäkuuta 2015

Noutava vesihirviö



Nyt kun loma on alkanut käytiin ensi kertaa tänä kesänä mökillä pikku-neidin kanssa. Saga nautti aivan valtavasti kun sai juosta koko päivän vapaana ja pulahtaa veteen silloin kuin siltä tuntui. Koska olimme taipparikurssilla tehneet ensi kertaa vesinoutoja ennen tätä, oli pakko ottaa damit mukaan ja harjoitella noutamista vedestä kun vesi kerrankin oli vieressä. Kaupungissa kun on vähintään 5 kilometriä lähimpään rantaan.

                          N ja Saga ja reppu täynnä dameja hakuruutua varten

Saga on aina rakastanut vettä ja uimista (kuten useimmat noutajat), joten työskentely vedessä ei sinänsä ollut mikään ongelma neidille. Suurin asia mitä nyt täytyy harjoitella on tavaran noutaminen rantaan, käteen ja ravistamatta, ilman että damia tai lintua tiputetaan veteen. Taipparikurssilla kun tehtiin sama harjoitus Saga nouti myös ensimmäistä kertaa elämässään lokin! Ylpeä omistaja!

Dameilla harjoitellaan niin että avustaja heittää damin veteen, annan nouda käskyn ja neiti ui noutamaan damin. Samalla minä tallustelen veteen suunnilleen siihen kohtaan missä tiedän että Sagan tassut ylettyvät maahan. Sitten pidä käsky, ja jos tämä unohtuu niin pieni ote leuoista ja uusi käsky. Sitten peruutetaan rantaan (Sagalla vielä dami suussa) neiti istumaan ja vapautus.

                   



Vielä on kyllä harjoiteltavaa, mutta yllättävän nopeasti neiti on tämän asian
hoksannut! Kunhan vielä saadaan tavarat rannalle asti tuotua niin hyvää
tulee!

Ps. tämän postauksen tekemisessä meni kolm päivää, sillä ne millään saanut videoita ladattua bloggeriin, en youtuben enkä windows live writerin kautta. Tietääköhän kukaan miksi?

2 kommenttia:

  1. Meillä pentukurssilla oli pieni esittely vepestä ja itseäni senkin kokeileminen kiinnostaisi ihan hirveästi, mutta ainakin tällä hetkellä näyttää, että Novasta ei hirveää vesihirmua ole tulossa. Mutta saa nähä mitä aika näyttää. Jos se rupeaa kiinnostumaan uimisesta niin voi ollakkin että käydään jollain kurssilla kokeilemassa. Itse olen vielä niin peukalo keskellä kämmentä näitten koiraharrastuksien kanssa, että ihan hävettää välillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sagakin on meidän ensimmäinen harrastuskoira, joten tuttu tunne! :) Me onneksi asutaan suhteellisen lähellä Sagan isän omistajaa joka on meitä avustanut ja treenannut. Eli kunhan uskaltaa kysyä ja löytää vaikka jonkun treenikaverin/porukan niin kyllä hyvä tulee. Mitä veteen tulee niin varmaan sekin tulee ajan knassa. Mutta jos et ole kokeillut voisi kannattaa antaa Novan mennä jonkun vesihirmu kaverin perään uimaan. Porukassa se usein onnistuu. :)

      Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)