sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Taitavasti totteleva neiti

Taas mölleillään! Bongasin sattumalta Koirakerho Kallion möllitokon Herttoniemessä nyt sunnuntaina, ja pistin ilmon menemään nakkiluokkaan. Tällä kertaa kisa oli ulkona Sahaajankadun urheilukentällä, ja innolla odotin miten Saga siihen reagoisi! Vieläkin tuntuu kyllä oudolta napata vain TOKOliivi, namit ja koira mukaan kisoihin, kun on niin tottunut raahaaman häkkiä, retkituoleja ja harjoja ja kaikkea muuta näyttelyihin.

Paikalle tultaessa ilmenikin että oltaisiin ensimmäisiä heti paikkamakuun jälkeen. Tuomarit sitten toivottivat meidät tervetulleiksi, ja selittivät kisan menon ja säännöt. Hieman helpommat säännöt oli tässä nakkiluokassa kuin edellisissä mölleissä, koska täällä sai antaa käskyn kaksi kertaa ja vasta kolmannella kerralla tuli miinuspisteitä.

20150524_120012

Aloitettiin luoksepäästävyydellä. Neiti olikin ihanan keskittymätön eikä olisi ihan jaksanut vain istua paikallaan odottamassa. Nousi kun tuomari tuli silittelemään, mutta ei kuitenkaan ruvennut ihan hullun lailla hyppäämään ja pussailemaaan, mitä hetken vähän pelkäsin. Paikkamakuun Saga vetikin sitten omalla tyylillään eli puliksi lonkallaan ja vinosti. En tosin tiedä miten ihmeessä se neiti pääsi maahan vinosti, koska istui aivan suorassa vieressäni kun käskin sen maahan… Vähän valitettavasti nuuski maata (mitä ei ole pitkän aikaan tehnyt!), mutta makasi muuten oikeinnätisti paikallaan. Tässä jo huomasi eron siitä kun oltiin tokoilemassa hallissa. Kenttä oli aika ison tien vieressä ja kun ihmisiä käveli kentän ohi koirineen ja autoilijat kaahasivat ohi, huomasin Sagan huomion siirtyvän häiriöihin ihan eri tavalla kuin omalla “kotikentällä” tai hallissa. Hienosti kuitenkin pysyi paikallaan vaikka välillä hieman huolestuin (pitäisi vain oppia että neiti kyllä pysyy vaikkei ihan koko ajan pidä katsekontaktia minuun…)

20150524_12013220150524_12012720150524_120120

Seuraaminen meni vieläkin NOME seuraamisen käskyllä, kun se “oikea” toko seuraaminen vielä on vaiheessa. Neidin mielestä tämäkään ei kuitenkaan ole niin hauskaa, ja jätättää usein kun vire laskee. Nyt kuitenkin yllätti minut positiivisesti ja seurasi jokseenkin hyvin oikeassa paikassa! Jostain ihme syystä neiti välillä alkoi nuuskia maata, vaikka ei koskaan ennen(!!) ole tätä tehnyt kun tokoillaan! En tiedä mikä neitiin meni mutta onneksi sentään nuuski vauhdissa eikä jäänyt miettimään. Ensimmäisissä käännöksissä neiti vähän jätätti, tosin tämä oli vain ja ainoastaan ohjaajan vika, joka hermostuneisuudessaan kääntyi täysillä, valmistamatta neitiä mitenkään käännökseen..hups… No onneksi neiti oli pätevämpi kuin ohjaajansa ja pysyi perässä. Edellisissä mölleissä seuraamisesta tuli 7,5p. Nyt napsahti sitten 9,5 pistettä!

               
9,5

Seuraamisen jälkeen oli vuorossa jäävät, josta ensimmäinen oli liikkeestä maahan. Edellisissä mölleissä liikkeestä seisominen meni nollille, joten nyt ollaan sitä harjoiteltu niin paljon että hieman pelkäsin neidin unohtaneen maahanmenon. Mutta hienosti neiti meni nopeasti maahan käskystä ja saatiin täysi kymppi. Luoksetulo on pikku-neidin bravuuriliike ja hyvin se meni tänäänkin, vaikka ohjaaja meinasi mokata koko liikkeen, ja vaikkei neiti tullutkaan ihan niin täydessä vauhdissa kuin muuten. Alku meinasi siis mennä ihan plörinäksi ajatusvirheeni takia. Jotenkin ajattelin niin paljon liikkeestä seisomista, että luulin sen olevan kyseinen liike mikä piti näyttää. Ehdin ottaa puoli askeletta eteenpäin ennen kuin älysin virheeni. Neiti kuitenkin ehti jo nousta seisomaan kun en ollut antanut mitään jäävää käskyä, mutta onneksi saatiin yhdessä homma toimimaan ja ajatukset kasattua.

               

               

Liikkeestä maahanmeno ,10

 

              

Ajatus katkeaa…

Liikkeestä seisominen meni muuten hyvin, mutta taas käveltiin sen ihmeen tuoksuvan pisteen ohi, joten neiti hieman jätätti seuraamis osuudessa, mutta pysähtyi kuitenkin hienosti käskystä ja seisoi kun patsas kunnes tuli käsky perusasentoon. Kädet pidin tiukasti kiinni itsessäni kaikissa jäävissä, mutta sain kuitenkin itseni kiinni pään kääntämisestä liikkeestä maahan. Onneksi ei vissiin tuomarit huomanneet mitään, kun ei tullut asiasta mitään palautetta. Mutta se teippi taitaa kyllä olla tarpeellinen, jos ei käsille niin sitten päälle jotta pysyisi paikallaan!

               
Liikkeestä seis, 10

Viimeisenä hyppy. Edellisellä kerralla tämäkin meni nollille, jonka jälkeen ollaan heitetty leluja ja nameja esteen yli, jotta hypystä tulisi hauska leikki eikä mikään tylsä liike. Esteen edessä Saga nousi heti käskystä, epäröi murto-osan sekunnista, mutta hyppäsi sitten nätisti yli ja asettui odottamaan esteen toiselle puolelle. Eikä neiti edes ennakoinut perusasentoon menoa, minkä hän aina muuten tekee! Vaan odotti kiltisti käskyäni ennen kuin istuutui.

               
Hyppy, 10

Kokonaisuutena sanoisin että liikkeet meni tällä kertaa paremmin kuin edellisellä kerralla, tosin neiti ei ehkä keskittynyt ihan niin hyvin kuin mitä olisi pitänyt vaan jäi esim nuuskimaan välillä. Muutama ohjaajan virhe, eli vielä täytyy harjoitella tuota ajatusten pitämistä kasassa, sekä pään ja käsien pitämistä hiljaa paikallaan… Mutta lopuksi sekä tuomari että liikkuri kommentoi että ollaan neidin kanssa ihan kisavalmiit, niin ehkä sitä kohta uskaltaa osallistua virallisiin kisoihin!

                                     20150524_135055

Loppujen lopuksi tulos oli 159p ja sija 1/8!! Niin ylpeä olen meidän pikku-neidistä! <3 Palkinnoksi saatiin tuotekassi joka sisälsi muun muassa uuden kilpikonnalelun, vesikipon ja nameja. Kunhan vielä saadaan se seuraaminen mukaan niin kai se siitä sitten lähtee…

20150524_12593320150524_125951

20150524_130157 20150524_130211

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)