tiistai 12. toukokuuta 2015

Hiljaa erinomainen tulee!

Viime aikoina Saga on kaikista näyttelyistä saanut EH:n, syystä tai toisesta. Tämä sitten johti siihen että mietin jos koiraa ollenkaan on enää näyttelyihin, tai jos esittäjässä(minussa) on jokin vika kun ennen sai vain ERIn muttei enää… Ilmoitin neidin kuitenkin Pöytyään RN näyttelyihin jotka olivat nyt lauantaina.

Aurinkoisena lauantai-aamuna suunnattiin Tinan ja hänen Nitan ja Norman kanssa, kohti Turun ja Pöytyän tummia uhkaavia pilviä. Näyttelyt olivat ulkona ja olimme molemmat varanneet kesäisemmät vaatteet mukaan, kun mitä sää oli perille tultaessa. Kylmä tuuli ja tihkusade oli päivän meininki. Jätettiin koirat aluksi autoon jottei heille tulisi kylmä odotellessa kehän alkua. Kehiä oli vain neljä ja ne olivat todella pienet. Saga varsinkin kaipaa usein aika isoa liikkumatilaa jotta saisi hyvät ja näyttävät liikkeet. Ei siis mitään formulavauhtia tiedossa!

Pöytyä RN 9.5.2015 003

Träning 001

Jätettiin koirat autoon jotta niille ei tulisi kylmä odotellessa kehää. Sitten yks kaks huomasimme kehien jo alkaneen ja tuli hieman kiire laittaa häkit pystyyn ja koirat sisään… Flatteja oli kaiken kaikkiaan 18 tuomarina Marjo Jaakkola. Melkein jokaisessa luokassa oli sopivasti kaksi flattia. Arvostelu menikin kuin liukuhihnalla ja yhtäkkiä olikin kaikki urokset arvosteltu. Hieman oli hupaisaa katso kun monet isot flatit joutuivat tepastelemaan pikku-Fifin tavalla kehissä kun olivat niin pienet.

Pöytyä RN 9.5.2015 004Pöytyä RN 9.5.2015 007

Sitten olikin narttujen vuoro. Ensimäinen meidän neiti kolmikosta kehässä oli Norma junnu. Norma esittäytyikin kuin vanha näyttelykonkari ja sai kun saikin ERIn. Sitten olikin Sagan vuoro. Hieman ollaan nyt sitä seisottamista treenattu niin, että en syötä neitiä koko aikaa nameilla, vaan pidän käden taskussa ja rupattelen iloisella äänellä neidille jotta se häntä saataisiin heilumaan. Takatassut olivat välillä vähän miten sattuu, mutta muuten neiti seisoi nätisti paikallaan ja ravasi hienosti vieressäni!  Yksilöarvioinnissa häntä kyllä laski hetken seisomisen jälkeen. Yritin sitten siirtää vähän Sagaa jotta vähän innostuisi, mutta eihän tämä johdannut kun siihen että tassut meni ihan sikinsokin. Nooh onneksi saatiin ne nyt jotenkin järjestykseen. Olen huomannut että Saga aina vetää oikeapuolisen takatassunsa vatsan alle, ja sitä saan melkein aina siirtää, koska se ei kerta kaikkiaan pysy takana! Tällä kertaa sitten älysin asettaa neidin vasen puoli tuomaria päin, jotta se yksi tassu ei häiritsisi liikaa kun tuomaria päin pitäisi olla suora linja. Ja tämähän toimi aivan erinomaisesti(siis kunnes tyhmä minä menin siirtämään neitiä)!

Pöytyä RN 9.5.2015 010Pöytyä RN 9.5.2015 011Pöytyä RN 9.5.2015 013Pöytyä RN 9.5.2015 014Pöytyä RN 9.5.2015 015

Sitten juostiin ja kopeloitiin ja tuomari juoksutti taas. Taisi olla vaikea päätös, mutta tuloksen tuli NUO ERI1 SA!! Ihan mieletön ilo saada taas nähdä punaisen lipun heiluvan ja vielä ykköspaikka ja SA! Olin kyllä niiin ylpeä pikku-neidistä!

Pöytyä RN 9.5.2015 016Pöytyä RN 9.5.2015 017

Sitten olikin Nita vuorossa joka myös pärjäsi hienosti parilleen, ja ykköspaikkahan siitä tuli.

Paras narttu kehässä oli kuusi narttua. En tiedä loppuiko Sagan keskittymiskyky vai mikä tapahtui mutta nuo takatassut… Ne olivat kyllä ihan miten sattui, eli tässä vielä treenaamista! Toisaalta näin yllätykseni miten Saga ensin asettautui seisomaan tavallisen tapaan häntä roikkumassa, mutta sehän lähti liikkeelle heti kun rupesin rupattelemaan neidin kanssa!  Sitten seisottiin ja ravailtiin ja kopeloitiin. Kaksi narttua kiitettiin ja sitten siirrettiin vähän koiria ja taas juostiin. Lopputuloksena oltiin neidin kanssa neljäs ja saatiin varasert!

Pöytyä RN 9.5.2015 019Pöytyä RN 9.5.2015 021Pöytyä RN 9.5.2015 022Pöytyä RN 9.5.2015 023Pöytyä RN 9.5.2015 027Pöytyä RN 9.5.2015 029

Tällainen arvostelu saatiin(tuomarina Marjo Jaakkola):

20 KK, erinom. tyyppi. Hyvä pää ja …? Hyvä kaula ja ylälinja, hyvin kehittynyt eturinta.Sopiva luusto ikääkseen. Hyvä runko ja tasapainoisesti kulmautunut. Hieman luisu lantio. Liikkuu hyvällä askelpituudella.

Tulos: NUO ERI1 SA PN4 VASERT

                                                 Pöytyä RN 9.5.2015 056Pöytyä RN 9.5.2015 057

Oli kyllä niin ihanaa pärjätä taas jokseenkin hyvin tämän pitkän EH sarjan jälkeen! Neiti olikin sitten loppupäivästä (oltiin jo kahden aikaan kotona kun kaikki flatit arvosteltiin tunnissa!) sopivan väsynyt. Niin taisi muuten mattekin olla, joten neiti saikin nauttia auringonlämmöstä possunkorvan kera omalla pihalla.

Pöytyä RN 9.5.2015 043

Neititriomme vasemmalta. Nita, Norma ja Saga

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)