keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Uusi treeniryhmä- uudet systeemit

Heissulinveita taas!
Viimeinen postaus ennen joulua, vaikka ei kylläkään tunnu että olisi jouluaatto huomenna kun ulkona on +10 astetta… No ei kai asialle voi mitään, valitettavasti.Tulikin mieleen kun mietin postausaihetta, etten ole ollenkaan kertonut meidän uudesta tokoryhmästä, missä ollaan tiistaisin! Ehdittiin olla kolme kertaa tiistain treeneissä ennen joululomaa. Treenit ovat ulkona, mikä ensin hieman mietitytti, jos tulisi kovin kylmä. mutta tänä talvena ei näytä olevan sellaisia ongelmia, joten siinä mielessä paikka ei ole ollut ongelma. Ryhmiä vetää Susanna ja Mika Reijonen, josta Susanna on toko kouluttaja ja Mikan laji on Ipo. Molemmat opettavat kuitenkin tokoa ja arkitottelevaistuutta siinä määrin missä tarvitaan. Me olemme Sagan kanssa Mikan ryhmässä. Meille on kestänyt hieman ennen kuin löydettiin yhteinen treenisävel, mutta viime kerralla alkoi tuntua siltä että ymmärretään molemmat miten toinen ajattelee ja miksi.

Flateillahan ei tunnetusti ole mikään maailman paras keskittymiskyky, eli niiden kanssa ei voi tehdä liikaa toistoja etteivät he pitkisty. Meidän neiti on tästä oivallinen esimerkki. Jos jotain liikettä jauhaa liikaa, neidin motivaatio laskee ja asiasta ei tahdo tulla mitään. Ensimmäisinä treenikertoina tuntui tosiaan että jauhattiin liikaa samaa liikettä, ja huomasin Sagasta ettei tästä tule mitään. Harjoituksesta olisi pitänyt tehdä lyhyempi ja lopussa hieman helpottaa sitä jotta tulisi edes yksi onnistuminen ja sitten lopettaa siihen. Nyt tuntui vaan siltä että samaa liikettä veivattiin kerta toisensa jälkeen ja Saga tylsistyi koska ei osannut liikettä vielä niin hyvin että sitä olisi voinut jauhata näin paljon. Viime kerralla aloitin selittämällä mitä olimme treenanneet viikon aikana, ja miksi olemme tehneet juuri tällä tavalla. Sen sijaan että vain olisin maininnut että olemme treenanneet merkin kiertoa, kerroin että olemme treenanneet sitä, mutta vain läheltä koska halusin vahvistaa liikettä Sagalle ja saada tämän linjan suoraksi ennen kuin aletaan pidentämään matkaa. Tämä saattoi tepsiä koska nyt pidimme harjoitukset hieman helpoimpina ja lyhyempinä jotta saataisiin myös onnistumisia. Täytyykö edes mainita että treenit menivät tämän jälkeen aivan superhyvin ja Saga oli erinomaisessa vireessä? Täytyy siis itsekin muistaa olla tarpeeksi tarkka selittäessä miten haluaa treenata ja miksi.Olemme eniten tehneet seuraamista, koska ollaan nyt opetettu se Sagalle ihan uudestaan imuttamisen kautta. Kokeilemme tätä jotta neiti saisi enemmän virettä liikkeeseen ja oppisi oikean paikan. Ilman namia emme vielä pääse montaa askeletta, mutta Sagan motivaatio liikettä kohtaan on ainakin noussut! Toivoa näyttää vielä olevan että joskus saisimme tämän liikkeen toimimaan…
Nyt pyhinä meillä on tiistai kurssista joululomaa, mutta katsotaan joulun jälkeen mitä tuleman pitää.
Lopuksi haluamme toivottaa kaikille lukijoille oikein Mukavaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!


    <3: Johanna ja Saga

7 kommenttia:

 1. Mukavaa joulua teillekin! Itsekin harrastan flätin kanssa tokoa. Me olemme tosin vielä sen suhteen alkutekijöissä, että tuo minun flättini on aika häiriöherkkä (joskin treeni on tuottanut vihdoin tulosta ja ollaan edistytty tässä) ja mikäli homma ei kiinnosta tai jotain jankkaa liian kauan tai se ei tiedä mitä vaadin, niin alkaa kiinnittää herkästi huomiota ympäristöön. Tämä ilmenee niin, että se haukkuu tai yrittää toisten koirien luokse. En voi pitää sitä treeneissä vapaana, koska se saattaa karata toisen koiran luokse jos se saa sellaisen päähänpiston... Onko teillä ollut minkäänlaisia ongelmia koirahäiriöiden kanssa? Jos osaat antaa vinkkejä, niin ne ovat tervetulleita, mutta olen koittanut parantaa heidän yhteistyötä ja se auttanut. Tuon pitäisi saada myös leikkiä ja tapailla enemmän toisia koiria, jotta se jaksaisi treeneissä keskittyä olennaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme oikeastaan ihan pennusta asti treenattu vapaana, joten muut koirat eivät enää ole ongelma. Mutta tosi hyvä jos olette jo edistyneet tässä hommassa!
   Voisi myös kokeilla että menette johonkin ikään kuin treenaamaan, jossa on pari koiraa seisomassa vaan kentän laidalla. Laita koirasi pitkään liinaan(esim 10metriseen) ja kävelkää vaan kenttää ympäri. Jos menee muiden luokse niin tiukka kielto ja nykäsy liinasta, ja kutsu luokse. Sitten kun tulee luokse niin bileet pystyyn ja leikitte kunnolla. Näin koira oppii että treeneissä sinä olet se ykkösjuttu ja sinun kanssa pidetään hauskaa. Toivottavasti tämä auttaa jotain. :) hyvää joulua ja tsemppiä treeneihin!

   Poista
  2. Me olemme oikeastaan ihan pennusta asti treenattu vapaana, joten muut koirat eivät enää ole ongelma. Mutta tosi hyvä jos olette jo edistyneet tässä hommassa!
   Voisi myös kokeilla että menette johonkin ikään kuin treenaamaan, jossa on pari koiraa seisomassa vaan kentän laidalla. Laita koirasi pitkään liinaan(esim 10metriseen) ja kävelkää vaan kenttää ympäri. Jos menee muiden luokse niin tiukka kielto ja nykäsy liinasta, ja kutsu luokse. Sitten kun tulee luokse niin bileet pystyyn ja leikitte kunnolla. Näin koira oppii että treeneissä sinä olet se ykkösjuttu ja sinun kanssa pidetään hauskaa. Toivottavasti tämä auttaa jotain. :) hyvää joulua ja tsemppiä treeneihin!

   Poista
  3. Voi kiitos, kuulostaa hyvältä vinkiltä! Ainoa vaan, että on hankala löytää mitään treeniseuraa tai edes "häiriökoiria" läheltä, kun käydään ohjatuissakin toisella paikkakunnalla... Ja täällä kun tuntuu olevan niin vähän koiraharrastajia, mutta ehkä pitäisi vaan itse aktivoitua ja alkaa etsiä treeniseuraa.

   Poista
  4. Tuo on tietysti hieman vaikeaa jos ei löydy muita koiria lähialueelta. Mutta vinkkinä voisin sanoa että menisi esim koitapuiston viereen tai mätsäreihin tms, treenaamaan tätä. Silloin on paljon häiriötä mutta voi aluksi pysyä vähän kauempana ettei häiriöistä tule liian suuri este. Ja pikkuhiljaa sitten mennä lähemmäs. Mutta tietysti tämä vaatii sen että itse jaksaa ajella esim mätsäreihin. :)

   Poista
 2. Ihana tonttu! Näköjään muutkin harrastaa talviuinteja, Aidan kävi tänään lutraamassa suossa ja lammessa päivälenkillä. Niin ja voisi taas yrittää sopia niitä treenejä, me tosissaan tarvitaan koira- ja etenkin flättihäiriötä, se on tosi paha.. Hauskaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu täällä ei ole väliä onko vettä tai jäätä kunhan pääsee uimaan! ;) Pistä vaikka viestiä niin voitaisiin katsoa noita treenejä.
   Toivottavasti teillä on ollut mukava joulu! :)

   Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)