lauantai 5. joulukuuta 2015

Mustat pikkujouluriehassa

Alkuviikosta pidettiin pikkujouluriehat treeniporukkamme kanssa. Oltiin vanhassa treenihallissa porukan kanssa ja vietettiin oikein hauska ja pikkujouluinen treeni-ilta! N oli mukana kuvaamassa ja ottamassa videoita tehtäväradasta. Kuvia tulikin otettua kevyesti parisataa…

Pikkujouluriehat -15, kamera 007

Aluksi tehtiin normi treeniliikkeitä, paikallaoloa, hyppyä ja luoksetuloa, jotta koira vähän keskittyisivät ja saataisiin jotain järkevää tehtyä. Sitten alkoi itse rieha! Melkein kaikki oli ottanut koiralle mukaan tonttulakin tai jonkun jouluisen koristeen, jotta saataisiin myös mustat jouluisiin tunnelmiin. Myös joulumusiikki kaikui hallissa. Olin suunnitellut pienen tehtävä/temppuradan kaikille jonka kaikki sai tehdä vuorotellen. Tähän tehtävään oli töissä laminoinut seitsemän eri pisteen kyltit, jossa jokaisessa luki yksi tehtävä.

Pikkujouluriehat -15, kamera 015

Pikkujouluriehat -15, kamera 018 – Kopio

Ensiksi oli vuorossa pujottelu, joka pienessä jouluhysteriassa osoittautuikin hieman vaikeammaksi kun olin luullut. Mutta kaikki selvisivät enemmän tai vähemmän kunnialla läpi siitä tehtävästä!
Seuraavaksi oli piparin tasapainottaminen kuonolla. Lisähaasteeksi toi se, että myös ohjaajan tulisi tasapainottaa pipari samaan aikaan nenällään. Tämä tehtävä antoi sopivasti haastetta ja naurun aihetta koko porukalle! Kahden piparin pysyminen eri kuonoilla osoittautuikin loogiseksi ongelmaksi, josta selvittiin mitä luovimmilla esityksillä. Kolmannessa rastissa oli vuorossa pieni temppu “give me five” muodossa. Eli koiran kanssa piti jotenkin tehdä give me five tyylinen tassun kosketus. Jotkut selvisivät tehtävästä kuin vanhat tekijät, kun taas toiset tyytyivät tassun antamiseen.

Pikkujouluriehat -15, kamera 051

Pikkujouluriehat -15, kamera 049


Täytyihän tehtäväradalla olla myös jotain flattien rotutyypillistä tehtävää mukana. Jotta pysyisimme joulutee,assa laadin tehtävän nimeltä “tontun noutaminen”. Toisin sanoen olin laittanut tonttulakin dummyn päälle, ja tämän koirien tuli noutaa. Jotkut vierastivat hieman tonttulakkia, ja Saga esimerkiksi oli aluksi hyvin skeptinen, mutta kaikki noutivat ja palauttivat “tontun” loppujen lopuksi hyvin. Porukkamme supernoutaja Harmi olikin ainoa joka innostui aivan valtavasti tontusta, ja päätti heti ryhtyä hippa leikkiin sen kanssa!



Pikkujouluriehat -15, kamera 052
                                                                       “Piparihaaste…”


Pikkujouluriehat -15, kamera 054

Pikkujouluriehat -15, kamera 055
                                                                     “Tontun nouto”

Tämän jälkeen piti pujotella jalkojen läpi. Tämä osoittautui yllättävästi muutamille ohjaajille loogiseksi ongelmaksi. Miten laittaa omat jalat jotta koira menee läpi, ja mistä mihin laitetaan palkka jotta koira tulee mukaan liikkeeseen?! Tavalla tai toisella kaikki saivat muutaman askeleen tehtyä, vaikka luulen että tästä liikkeestä tulee monille jouluinen haaste saada toimimaan!
Viimeiseksi. mutta ei suinkaan vähimmäiseksi, sain idean koiramessujen “häiriöiden highway” (tai mikä onkaan nimeltään) tempusta. Teetimme siis häiriöiden luoksetulon. Täytimme luoksetuloradan palloilla, leluilla, ja nameilla. Täytyy rehellisesti sanoa että olen aina uskonut Sagan pärjäävän “häiriöiden highwayssa” koska ollaan treenattu häiriöitä niin paljon. Joten pitihän tämänkin liikkeen onnistua ongelmitta! Mutta ei! Pallot, lelut ja muut häiriöt neiti ohitti ilman vilkaisua, mutta lihapullat! Ne pettäväiset pyöreät, muhkeat ja lihaisat pullat voittivat minun käskyn sata-nolla ja oli vain ihan pakko pysähtymään syömään ne ensin. Tähän en voinut olla puuttumatta joten tiukka kielto ja eikun uudestaan koko liike. Tällä kertaa lihapullat ja muut häiriöt saivat jäädä ja neiti tuli, joskin hieman epäröiden, sivulle asianmukaisesti.



Pikkujouluriehat -15, kamera 058

Pikkujouluriehat -15, kamera 059

Tämän jälkeen piti ottaa asianmukainen yhteiskuva kaikista. Nooh alla olevasta kuvasta näkee hieman “behind the scenes” miten meidän tottelevaiset toko koirat, ja niiden ohjaajat, käyttäytyvät jotta saadaan kuva otettua!

Pikkujouluriehat -15, kamera 266


Mutta tulihan jokunen kunnon yhteiskuvakin otettua:

                           Vasemmalta: Chip, Pikku-Morris, Saga, Harmi, Hertta ja iso-Morris

Pikkujouluriehat -15, kamera 278
         
 Alla olevassa kuvassa vasemmalta: Pikku-Morris, Saga, Harmi, Hertta, Iso-Morris ja Chip

Pikkujouluriehat -15, kamera 303

Pikkujouluriehat -15, kamera 316

Pikkujouluriehat -15, kamera 318“Jouluinen Saga”

Mutta erittäin hauska ilta oli kaiken kaikkiaan! Kaikki tehtävät tehtiin liekkimielisesti, omalla tasolla ja hymysuin, eikä haitannut jos jokin tehtävä ei mennyt just prikulleen putkeen. Iso kiitos ja halaus koko meidän treenipoppoolle joka oli mukana! <3

Pikkujouluriehat -15, kamera 262

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)