torstai 28. heinäkuuta 2016

Onnenkyyneleet ne takinkaulukseen putoaa



En uskonut että koskaan saisin nähdä yllä olevaa kuvaa. Meillähän on vain mökkikoira... Mutta aloitetaan alusta! Kuvapläjäys ja pitkä postaus luvassa, kun kerran oli kaksi kuvaajaa! Kaikki kuvat on ottanut Marko tai Mira.

Viime sunnuntaina oli vuorossa Helsingin kesänäyttely Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla. Flatteja ei hirmuisesti ollut ilmoitettu, 10kpl, mutta odotukseni eivät Kottkan ja Karjaan näyttelyä ollut hirveän korkealla. Sen sijaan ajattelin että Harmin kanssa saisimme toisen sertin. Aamu valkeni kuumana, mutta pilvisenä. Onneksi otin kuitenkin viilennysloimen mukaan koska päivästä tuli sekä aurinkoinen, että yksi kesän lämpimistä päivistä. Näyttelyluetteloa selailessani huomasin melkein puolet koirista olevan tuttuja. Kasvattajamme Sirpalla oli kaksi urosta mukana, ja treenikaverimme Hertta ja Lumi olivat myös paikan päällä.


Tultiin paikalle hyvissä ajoin, jotta ehtisin harjata Sagan ja verytellä kunnolla (Sain edellisenä päivänä vinkin että tämä voi auttaa Sagaa juoksemaan rennommin). Flatiti aloittivat melkein ajoissa, ja yhden junnu uroksen jälkeen vein Harmin kehään. Mukana kehässä oli meidän kasvattajan, japanista tuotu, nuri uros Meister JP Cool Otso.  Hieman villihkö Harmi oli kehässä, mutta jaksoi seistä iloisesti ja purematta näppejäni(on muuten oppinut nuolemaan!). Japanilaisflatti vei kuitenkin voiton ja Harmi oli KÄY ERI 2. Sitten narttuja odottamaan...




Avossa oli Sagan lisäksi Hertta. Ei se Sagan häntä hirveästi jaksanut kuumuudessa heilua mutta neiti ravasi ihanalla pitkällä askeleella ja esiintyi oikein omaksi edukseen (ehkä pyöräily onkin auttanut tuota askelta!). Tuomari katsoi mietti ja katsoi Herttaa pitkään, mutta suureksi yllätykseksi hän asetti Sagan ensimmäiselle sijalle! Sekä Saga että Hertta saivat SA:n. Sitten oli käyttö- ja valiokoira, jonka jälkeen oli paras narttu kehä. Hännänheilutuksesta ei ollut puhettakaan, mutta hyvin seisoi tuomarin katsoessa, ja ravasi pitkällä tyylikkäällä askeleella.. Ette kyllä usko onneani ja hämästystäni kun meidät viitattiin Sagan kanssa ensimmäiselle sijalle! Se kauan himottu toinen sertti oli nyt totta! Tämä oli myös ensimmäinen kerta kun Saga oli PN1.

                                                             AVO kehässä Hertan kanssa



Paras narttukehä



Ilohuumussani meinasin unohtaa että olemme mukana ROP kehässä. Siinä sitten juostiin Japanilaisflatin ja kasvattajamme takana, enkä oikeastaan tiennyt ihan mitä tein. Kunhan seurasin edellä juoksevaa... Silmiäni en meinannut uskoa, kun ensimmäistä kertaa ikinä meille ojennetaan tuo punakeltainen ROP ruusuke! En yleensä itke, mutta melkein piti pari onnenkyyneltä pudottaa tässä vaiheessa... Toisille tämä on tuttua hommaa, mutta meille ja meidän mökkikoiralle, josta alunerin piti tulla kotikoira, tämä oli kun unelmien täyttymys! Olen aina ajatellut että jos saadaan FI MVA tittelin tarvittavat sertit kasaan, Saga on maksimissaan VSP tai saa sertin edessä olevalta valiolta joka ei saa vastaanottaa serttiä. Tästä alkoi vaan neljän tunnin odotus ryhmäkehiä varten...




Tämän jälkeen otettiin palkintokahvit, ja viilentävää jäätelöä! Sitten täytyi tietysti ottaa palkintokuvat:

Harvahampaan Laughing Wind "Saga", SERT ja ROP!



Neljän tunnin odotuksen aikana yritettiin viilentää koirat parhaamme mukaan, keskusteltiin tulevista pentueista ja pennun ostamisesta. Vihoviimein alkoi ryhmäkehät! FCI 8 ryhmän tuomaroi Jetta Tshokkinen, eli sama tuomari joka valitsi Sagan ropiksi. Ensiksi oli esiarvostelu, jossa vain juostiin kierros ympäri. Sitten oli piitkä odottelu kehän varjossa.


Tämän jälkeen meidät päästettiin isoon kehään. Olihan se aikamoinen fiilis saada edustaa kaikkia sileäkarvaisia noutajia! ENsimmäisinä juostiin kehään jonka jälkeen oli taas seisottelu ja odottelua. Jatkoon emme päässeet, mutta hurjan iso kokemus minulle ja Sagalle! Olen kyllä niin ylpeä pikkuneidistäni joka teki parhaansa koko pitkän päivän ajan! Erityiskiitos myös Miralle, Jennylle ja Markolle jotka jaksoivat odottaa ja kannustaa koko päivän ajan! <3




Video ryhmäkehistä. Ei sijoitusta.

Helsingin kesänäyttelyt, 24.7.2016. Tuomari: Jetta Tshokkinen
"3v, hyvän kokoinen, tyylikäs narttu. Kauniit mittasuhteet. Pitkä pää. Hieman vaaleat silmät. Oikea purenta. Kaunis kaula & ylälinja. Hyvö etuosa ja runko. Hyvä, tilava takaosa. Hieman niukassa karvassa (oma komm: Saga oli koko kesän parhaimassa karvassa!). Liikkuu yhdensuuntaisesti, esiintyy kauniisti".
AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP!

(Kaikille tutuille; lupaan kohta palata maan pinnalle!) ;)


























2 kommenttia:

  1. Onnea ropista! :) Hitsi, mäkin harkitsin kesänäyttelyyn tuloa, mutta jäi sitten ilmoittamatta. Olisi ollut kiva nähdä Saga!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! <3 Voi harmin paikka, olisi ollut kivaa nähdä! :) Nyt ei ollakkaan menossa muutamaan viikkoon näyttelyihin täällä, kun mennään Tarttoon... Täytyy yrittää bongata joku toinen kerta! :)

      Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)