keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Kotka KV 17.6

Olen aina sanonut, että koiranäyttelyt ovat todella mukava ja sosiaalinen harrastus. Mutta ne aamuherätykset! Kun kehät alkaa jo aamutuimaan jossain keski Suomessa, pitääkin täältä pk-seudulta lähteä niin älyttömän aikaisin. Kotkassa flattien kehät alkoivat kello 9, joten herätys oli kukonlaulun aikaan vähän yli viisi, ja hieman kuuden jälkeen olin pakannut Sagan autoon ja lähdimme ajamaan kohti Kotkaa. Onneksi olin pakannut auton ja kaikki muut tavarat iltaa ennen.


                                                                  *Harmi*Puoli seitsemän lauantai-aamuna ei ollut liikennettä nimeksikään, ja olimme Sagan kanssa erittäin aikaisin paikalla. Onneksi olin pakannut kärryn mukaan, sillä meidän parkkipaikka oli toisella puolella näyttelyaluetta ja kehät taas toisella puolella... Siinä sitten puunailin vielä Sagaa lämimässä säässä ja koitin vähän viritellä aamu-unista, löysää neitiäni. Hetken kuluttua muut saapuivat, ja meidän porukoilla oli onneksi teltta mukana, sillä päivästä näytti tulevan erittäin kuuma.

Tasan kello yhdeksän alkoi flattien kehät pienellä pennulla. Tuomarina toimi Latvialainen Ligita Zake. Flatteja oli kaikenkaikkiaan noin 31 kappaletta. Uroksia oli 19 ja narttuja 11, kerrankin tähän suuntaan kun useammin on enemmän narttuja. Uroksista todella moni sai EH:n tai sileän ERI:n. Hieman mietitytti siis miten tämä päivä loppuisi. Olin luvautunut esittämään Harmin, jonka otin ajoissa häkistä rauhoittumaan. Valiouroksia taisi olla viisi. Siellä sitten kuumudessa koitettiin saada koirat ravamaan hienosti ensin edestakaisin ja sitten kierros ympäri. Tuomari ei halunnut kenenkään syöttävän koiriaan kokoaikaa, ja hermostui jo muutmalle jotka syöttivät liikaa. Sain Harmin seisomaan oikein ryhdikkäästi myös ilman namia, onneksi ollaan harjoiteltu tätä! Hampaita ei ihan halunnut näyttää, mutt aoli muuten todella hieno ja palkittiin ERI SA:lla. Paras uroskehässä olimme loppujen lopuksi neljänsiä. Edellä olevaa kolme urosta olikin todella hienoa sakkia, joten huonolle ei hävitty.

Sitten istuuduimme katselemaan narttuja yhdellä silmällä, ja toisella seurattiin TOKOn MM kisoja Belgiassa, missä Marianne ja Lahja kilpailivat. Pakko sanoa siis, että hieman meni narttujen kehät meiämannelta ohi. Valioluokassaoli kolme narttua, Saga, Vappu ja Ulla. Naamani muistutti varmaan eniten punaista liikennevaloa, kun hiki päässä juoksin muutaman kierroksen ympäri kehää Sagan kanssa. Pari kertaa vaihtoi laukalle, mitä ei yleensä koskaan tee. En sitten tiedä oliko emännän p'' niin sekaisin kuumudesta, että kehän ollessa hieman alamäessä, juoksin kovemmin kuin mitä luulin, vai mikä siinä sitten oli... Mutta ERI 3 SA:lla meidät palkittiin kuitenkin. Paras narttukehässä meitä oli kuusi kappaletta, ja Saga oli lopuksi PN4 ja kaverimme Hertta oli PN2 Vara Cacib!

Juuri ennen kehää olin ehtinyt sanoa, että Kotkan näyttelyissä on jokin karma, kun Sagan sijoitus aina on PN4, oli tuomari sitten kuka tahansa. Tähän asti myös varasertin komppaamana, mutta valioluokassa kun nykyään ollaan niin on sitten pelkkä paras narttu 4. Tyytyväinen olin kuitenkin, huonoille ei hävitty ja flatteja oli monta! Kehien jälkeen käytettiin Sagaa, Herttaa ja Harmia uimassa mistä koirulit todella nauttivat. Kotkan Ruusu on todella upea näyttelypaikka, ja sään salliessa tuon meren läheisyys on piste i:n päälle. Kun koirat olivat viileitä ja tyytyväisiä, käytiin hankkimassa meille kaksijalkasille ruokaa ja ostin Sagalle posuunkorvia kotiin. Nautittiin säästä hetken, ennen kuin istuuduin tulilkuumaan autoon ja lähdimme Sagan kanssa ajelemaan takaisin kohti etelää.Mukava aurinkoinen päivä, vaikka kuuma olikin. Kotkan näyttely on vain koko kesän parhaimmistoa!
2 kommenttia:

  1. Harmi on kyllä sairaan hieno! Esität molemmat tosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Harmi on kyllä hieno. Jos saisi Sagan liikkeet ja Harmin rakenteen niin oliskin aika superkoira. ;)

      Poista

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)