keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Sadetta ja noutotreeniä

Helleaallon iskettyä etelä-suomeen Sagalla on ollut muutama vapaa-päivä jolloin ei olla tehty mitään, kun neidillä on ollut niin hirvittävän kuuma. Tänään oli sitten vähän viileämpää kun on satanut kuurottain koko päivän ajan, joten pistettiin treenit pystyyn Sagan kanssa.

Noutamista ei olla pitkään aikaan harjoiteltu, joten tänään sitten yritettiin treenata! Muutama kerta ollaan damilla harjoiteltu noutamista, mutta enimmäkseen ollaan leikkimielisesti heitelty palloja ja sitä kautta harjoiteltu sitä noutamista. Saga noutaa suhteellisen hyvin, ja tuo damin/pallon takaisin, mutta päästää sen heti suustaan noin metrin minusta kun tulee takaisin. Neiti on myös lähtenyt heti perään jonkun heitettyä damin tai pallon metsään. Nyt sitten ollaan korotettu hieman vaikeusastetta ja tänään harjoiteltiin enimmäkseen malttia ja damin ja pallon kantamista suussa.

Koska Saga on ensimmäinen noutajani on hieman vaikeaa tietää miten harjoitella tämmöistä, mutta onneksi löytyy internet ja youtube videot!

Ensimmäiseksi harjoiteltiin malttia. Aloitettiin sisällä, missä laitoin Sagan istumaan ja annoin käskyn odota. Heitin lelun parin metrin päähän ja annoin sitten käskyn nouda. Tätä tehtiin muutama kerta ja kun se meni mallikkaasti siirryttiin ulos. Pistin Sagan hihnaan ja sitten istumaan vierelläni ja heitin tällä kertaa pallon muutaman metrin päähän. Damin jätin tällä kertaa pois. Neiti ei ole niin innostunut siitä, joten otetaan siitä vähän taukoa.

Ensimmäisellä kerralla neiti yritti ryöstää ja lähteä heti pallon perään, mutta sain sen nopeasti oikaistua hihnalla. Muutama kertaa tehtiin samaa juttua: Saga istumaan, käsky odota, heitä pallo, hihna irti ja hae. Ei muuten mennyt kauaa ennen kuin neiti tämän hoksasi! Parin onnistuneen noudon jälkeen vaihdettiin ohjelmaa damin ja pallon kantamiseen.

Tässä täytyy tunnustaa etten tiennyt miten sitä harjoitella ennen kuin löysin youtubetä videon jossa kerrottiin että voi pistää koiran istumaan, dami suuhun, kävellä muutama metri ja sitten ottaa dami pois. Nooh, Saga ei vissiin ole katsonut samoja videoita kuin minä. Ajattelin ensiksi harjoitella ihan paikalla kun Saga istuu. Dami suuhun, neiti pitää sen hetken suussaan, ja sitten pois. Kyllä neiti otti sekä pallon että damin(nyt harjoiteltiin molemmilla) suuhunsa, mutta päästi ne sitten heti maahan kun kehuin. Mistään kävelemisestä ei ollut puhettakaan. Kokeilin vielä olla kehumatta heti, kun annoin pallon tai damin ne olivat kivoja, mutta heti kun minä päästin otteen ne tippuivat maahan.

Noh, ajattelin että ehkä kävellessä neiti innostuisi siitä että saa kantaa. Eli annoin pallon Sagalle ja houkuttelin sen kävelemään. Kyllä se pallo suussa pysyi ehkä kolme, neljä askelta, mutta sitten maahan. Dami pysyi noin askeleen verran. Koska en tiennyt miten tätä sen enempää treenata, jätin asian sikseen ja lähdettiin pelloille treenaamaan noutoja. Mutta olisiko kenelläkään ideoita miten tätä treenattaisiin, niin otan kiitollisena kaikki vinkit vastaan! Tavarat ei kerta kaikkiaan pysy suussa treenin ajan, keppejä neiti kyllä kantaa muttei tällaista…

Metsässä ja pelloilla ollaan vähän treenattu heittelemällä dami piiloon että Saga saa etsiä sitä, josta hän on aivan hurjan innostunut! Nyt sitten mentiin pallolla treenaamaan samaa, mutta tällä kertaa maltilla ettei neiti lähde ennen kuin tulee käsky.

Kuten alla olevista videoista näkyy se onnistui oikein mallikkaasti! Toisessa neiti ottaa pienen varaslähdön ja videossa huomio herpaantui hetkeksi kun pallo on löydetty, mutta tulihan se pallo sieltä kuitenkin. Ainoa ongelma on että neiti vieläkin päästää pallon suustaan eikä anna sitä käteen/pidä sitä kunnes otan pois. Olisiko kenelläkään vinkkejä miten tätä treenataan? Tähän asti olen kehunut kuitenkin kun tulee luokse, että noutamisen innostus pysyisi, mutta ehkä se pitäisi lopettaa? Sama on jos kutsuu luokse pillillä tai huutaen, neiti kyllä tulee, mutta dami/pallo jää metsään…

Noh, ainakin ollaan nyt harjoiteltu malttia ja siinä neiti olikin oikein taitava!

                       

                        
Ei se maltti aina riitä, kun niin haluaa mennä etsimään palloa!

 

                        
Etsii,etsii, etsiii, missä se pallonlurjus luuraa?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)