torstai 1. toukokuuta 2014

Saga * 2 plus yksi hännänheiluttaja

Heipparallaa!

Tässä muutama päivä sitten takaperin oli meillä koira saarella flättitreffit. Tällä kertaa ne kuitenkin järjestettiin Sagan ja Sagan tallikaverin, Ninnin, kanssa. Paikalla oli myös Saga 2! (jonka nimi siis oli Saga mutta jotenkin meidän piti neidit erottaa…)

Ninni on siis neitimme paras kaveri tallilta ja hän on kohta viisi vuotias flättineiti. Ninni ja hänen serkkunsa Saga, myös 5v, olivat menossa Vaasan KV näyttelyyn jonka vuoksi Saga 2 oli matkustanut Kirkkonummelta asti Vaasaan. Aika hupaisaa oli että saarella leikki kaksi Sagaa, kun toista huusi niin tuli aina kaksi koiraa luokse…

20140426_132448 20140426_131527

                            20140426_131251

Kamera unohtui valitettavasti tällä kertaa kotiin, niin saatte tyytyä kännykkä kuviin!

Meidän Saga neiti on tällä hetkellä 9 kuukautta, ja koska usein leikimme Alfonsin kanssa joka on puoli vuotta, unohtuu usein että neitimme tosiaan on aika nuori ja pentu vielä. Flätithän kun voivat olla pentumaisia melkein nelivuotiaaksi asti!

Kun nyt molemmat Sagat ja Ninni leikkivät, huomasi kyllä hyvin ikä eron! Saga neitimme liikkeet olivat vielä aika pentumaiset kun verrattiin viisivuotiaisiin flättineiteihin, ja näki myös että koko kroppa oli vielä pentumainen eikä niin kehittynyt kun kavereiden. Tietysti sen myös turkista huomasi, pikkuneidillä ei vielä esimerkiksi ole niitä flätin “tunnusmerkkejä” eli hapsuja jaloissa. Vähän on alkanut kasvaa takajaloissa, mutta muuten ne varmaan kohta tekevät tuloaan.

20140426_131124 20140426_131036

Yllä olevista kuvista näkee “vanhan” Sagan ja Ninnin sekä Ninnin joka nauttii piehtaroinnista uinnin jälkeen! Taas niin hauskaa huomata nämä rodulle tyypilliset piirteet, kuten uiminen! Tuskin olivat neidit ehtineet tutustua ennen kuin polskittiin vedessä! Tietysti meidän pikkuneiti innoissaan ensin, ja sitten hieman vanhemmat neidit arvokkaasti perään. Mutta vaikka Saga 2 ja Ninni ovatkin kohta viisivuotiaita, huomasi kyllä että heiltä vielä virtaa löytyy pentuleikkeihin asti! Siellä he kirmasivat saaren ympäri leikkien piilosta toistensa kanssa keskellä pusikkoa. Kyllä nauratti kun yksi flätti seisoo paikallaan odottamassa kun kaksi muuta flättiä juoksee puskien ympäri ja ympäri!

20140426_13130220140426_13222420140426_132223

Ja vaikka alussa todettiin että kyllä sen niiiin hyvin näkee liikkeistä ja kehosta että neitimme vielä on pentu, saatiin kyllä loppupeleissä katso aika tarkkaan kuka oli kuka ettei mennyt väärä koira väärälle omistajalle! Mutta Saganeidin olemme todenneet että tunnistaa aika hyvin hännästä. Katsottiin jo Hyvinkään erkkareissä että meidän neidillä on flätiksi harvinaisen tuuhea ja hyvännäköinen häntä! Monella flätillä on hieman roikkuvampi eikä yhtä täyteläinen häntä kuin meidän neidillä.

Toisaalta neidillä on myös sellainen karhunturkki että saa nähdä jos siitä edes koskaan tulee niin sileä kuin useimmilla fläteillä on. Katsottiin myös että Saga 2: sella ja Ninnillä oli niin kauniit turkit ja hienot hapsut, kun meidän neidillä on niin valtavan paljon turkkia että saas nähdä jos myö shapsujen turkki osuus on mennyt sen laatimiseen! Silmänisku 

20140426_133209

Yllä olevassa kuvassa näkyy hieman kokoeroakin. Meidän Saganeiti siellä keskellä kun isot tytöt vahtivat. Mutta aina on kyllä kaunista katsoa kun flätit leikkii yhdessä ja kirmaa ympäri ämpäri! Ja oli kiinnostavaa verrata Sagaa hieman vanhempiin flätteihin ja varsinkin narttuihin! Yleensä kun tulee leikittyä Morris veljen tai Alfons uroksen kanssa niin ei pysty niin usein verrata flättinarttujen kanssa eroja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit piipahtamassa! Terkkuja ja kommentteja saa mielellään jättää! :)